2011. november 6., vasárnap

Boltmustra: Biobolt-Drogéria Budapest XI. Bartók Béla út 50.

Ez az egyszerű kis üzlet Buda egyik legforgalmasabb utcáján található a körtér és a Bertalan Lajos utcai villamosmegálló között, majdnem szemben az Alexandra Könyvesbolt palotájával. Az üzlet berendezése egyszerű: fehérre meszelt falak és fehér polcok, szóval semmi különös. Amikor belépek hosszú hajú, fiatal eladónő kerül elő a hátsó helyiségből, és hangosan köszön, majd felajánlja a segítségét, de én csak körülnézni szeretnék.
Igazából az üzlet neve egy kicsit megtévesztő, ugyanis a bioélelmiszerek kínálata meglehetősen szűkös: olajokat (kender-és lenmag), tésztákat(teljes kiőrlésű és tönkölyös), magvakat,bioivóleveket(Dr. Steinberger és Pölz), egy kis hűtőben pedig tejpótlókat (szója-és zabitalok) és húspótlókat(tofu, növényi felvágottak) láttam. Diétázóknak nem érdemes ide jönni, mert legfeljebb az italok és az édesítőszerek(xilit-tartalmú termékek a Xilovittől) közül tudnak válogatni, lisztérzékenyek számára nem láttam semmiféle speciális élelmiszert. A bioélelmiszereket egyébként a bejárattól jobbra helyezték el.

Sokkal szembetűnőbb az üzlet gyógytea-és kozmetikumkínálata, na meg a táplálékkiegészítők választéka, amelyeket a bejárattól balra helyeztek el.
Teák közül csak gyógyteák kaphatók szálas és filteres változatban egyaránt. A filteres teák a legismertebb márkák közül kerülnek ki(Herbária Patikája, Naturland, Mecsek), és főleg keverékek, bár vannak monoteák is. A szálas teák kizárólag monoteák és kicsi fehér zacskókban árulják őket. Ez utóbbiak jóval olcsóbbak, nagyjából 200 forintos áron kaphatóak.Jó pont az üzlettől, hogy a polcokra minden teánál kis cetliken jól láthatóan feltüntették a gyógynövények neveit, és azt, hogy milyen hatásuk van. A teákat az üzlet hátsó részébe helyezték el.
Mellettük helyezték el a kozmetikumokat és az illóolajokat. Meglehetősen sokféle kézzel készített aromaterápiás szappant lehet itt kapni, amelyek gyógyító, lazító hatásúak. Csak néhány ízelítő a kínálatból: citromfű, csokoládé, erdei gyümölcs, jázmin, körömvirág, olíva, hévíz térségi iszap, stb.
Illóolajokból közepes a választék, üvegenként 480 forintba kerülnek.
Ha már szóba került az aromaterápia, akkor fontos tudni, hogy itt az üzletben széles választékban kaphatóak sólámpák és sómécsesek, amelyek kiválóak a légúti betegségben szenvedők számára. Az elektromos sólámpák 2500 forintba kerülnek, míg a sómécsesek 780 forintba. Utóbbiba még külön kell megvenni egyszerű teamécsest, majd belehelyezve meggyújtani azt.
Tisztítószerek is kaphatók, de csak alig pár fajta: pl. mosószóda, folttisztító és mosódió (2100 forint). Utóbbit többször is fel lehet használni, nem úgy, mint a "normál" mosószert. Egyébként mindegyik tisztítószer bio, és kíméli a környezetet.
Hölgyek részére az üzlet Thetis fürdősóval, hennás hajfestékekkel és Varga Hajcseppekkel kedveskedik. Utóbbi terméket különösen a női hajhullás kezelésére fejlesztették  ki, és 19 féle gyógynövényt tartalmaz. (Férfiak is használhatják egyébként életkortól függetlenül).

Közvetlenül a bejárat mellett balra találhatók az étrendkiegészítők és speciális kozmetikumok széles kínálata, de ezeket az eladótól kell kérni, mivel a pult mögötti polcokon találhatók.
Megintcsak jó pont, hogy itt is feltüntették, hogy az egyes étrendkiegészítők mire valók, pl. fogyókúrás, lúgosító, fejfájás ellen, szívvédő, klimax és PMS elleni, stb.
Ezek jelentős része a nagyobb drogéria üzletekből már ismerős lehet, de vannak kuriózumok is pl.nyírfanedv(lúgosító, májvédő, bőrtisztító hatású), Lapos Has Kúra haslapító koktél (szélhajtó hatású), fogyókúrás és öregedésgátló termékek, Dietalinea narancsbőr elleni szérum (őssejteket tartalmaz), Gambe Slim nyiroktisztító (megszünteti a narancsbőrt és lábak vizesedését), stb.
Az eladói pultnál feng shui szivárványkristályok is kaphatók többféle alakban és méretben.
Az üzlet hétköznaponként este hatig, továbbá szombaton délig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése