2012. március 22., csütörtök

Ingyenes jósdaportál: álomfejtés, tenyérjóslás, kávézacc-és teajóslás, horoszkópok, továbbá népi kalendárium és jövendölések

Jósda.hu egy kevésbé ismert jósdaportál, ami eléggé eltér a női magazinokban már megszokott online jósdáktól, itt ugyanis nincs kártyahúzás, meg egyéb vicces jósdák, helyettük viszont vannak ritkább és érdekesebb jóslásfajták, mint pl. az álomfejtés, tenyérjóslás, kávézacc-és teajóslás, illetve a népi kalendárium és jövendölések. 
Az egyetlen online jósda, ami itt az oldalon megtalálható, az ún. Halálóra kalkulátor, amely azt jövendöli meg, hogy egészen pontosan mikor és hogyan fogsz meghalni. 
Na, persze egy percig se vedd ezt komolyan, hiszen ez egy egy játékos teszt, amelyben válaszolj a 15 darab kérdésre, és ekkor látni fogod a majdani halálod dátumát.
Álomfejtésből mindjárt kétféle is van az oldalon: egyik a Nagy Álomszótár, a másik pedig a cigány álomfejtés. Utóbbiról eddig még nem hallottam, de a cigány kultúra évezredek óta foglalkozik jövendőmondással, márpedig az álmok sokszor elárulják a jövőnket is.
A cigány álomfejtésnek nincsen akkora irodalma és forrásai, mint a hagyományos álomfejtésnek, ezért az oldalon kevesebb ilyen szimbólum található ebből a fajta álomszótárból.
A Nagy Álomszótár menüpontra kattintva látsz egy abc skálát, kattints arra a betűre, amellyel az álmod kezdődik, és bizonyára megtalálod a magyarázatot rá.
A tenyérjóslás esetében csak a legfontosabb vonalak ábráit láthatod az oldalon. Ugyanez vonatkozik az ujj-jóslás esetére is.
A kávézacc-és teajóslás menetéről már korábban írtam egy önálló cikket, amit nem ismételnék meg.
A lényeg az, hogy ezen az oldalon nincsen ezzel kapcsolatos jóslószoftver, hanem tessék aktivizálni magadat, és készítsd el a receptek alapján a kávét, vagy a teát - amelyik szimpatikusabb -, idd ki fenékig, majd nézd meg milyen formába rendeződött a zacc, vagy a teafű. Az ábrák jelentéséhez segítséget találsz az oldalon. Figyelem: ez a jóslásfajta csak rövidtávú jövendölésekre használható!
A régi parasztemberek a természet megfigyelései alapján jósolták meg a várható időjárást, miután akkoriban még nem voltak meteorológiai állomások, amelyek előrejelezték volna az időt. Azt nem mondom, hogy ezek a megfigyelések 100%-ig pontosak voltak, de akkoriban faluhelyen így éltek az emberek.
Ugyancsak népi megfigyelések alapján születtek a népi kalendáriumok, amelyek nemcsak a névnapokat és a szentek ünnepeit közölték, de azt is, hogy mikor mit érdemes  ültetni, vagy szüretelni.
Itt a Jósda.hu oldalán mind a kettő megtalálható a teljesség igénye nélkül. A népi kalendárium mindig az éppen aktuális hónapra vonatkozik, tehát minden hónapban frissül, úgyhogy érdemes visszanézned. 
A ritkaságok mellett olvashatsz horoszkóp-előrejelzéseket is, mert ez annyira hálás téma, hogy ezzel nem lehet mellényúlni.
Többféle horoszkóp-előrejelzés is van, pl. napi és heti előrejelzés, babahoroszkóp, munkahoroszkóp, tibeti horoszkóp, vagyonhoroszkóp, wellness horoszkóp. Mindezek az előrejelzések a Harmonet Magazinból származnak, tehát ha rákattintasz valamelyik linkre, akkor a Harmonet oldalára kerülsz.
Kétféle Holdhoroszkópot is találhatsz itt, egyik kalkulátor a saját Holdjegyedet számolja ki, a másik a párodét. Egyik kalkulátor sem ad pontos eredményt, mert csak a születési évet, hónapot és napot kéri, az órát már nem. A Hold viszont meglehetősen gyorsan halad, mert minden hónapban körüljárja az egész zodiákust, tehát elég sűrűn vált jegyet, ezért könnyen előfordulhat, hogy valaki pont akkor születik, amikor jegyet vált a Hold, de ezt a kalkulátor nem minden esetben mutatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése