2012. április 8., vasárnap

Boltmustra: Tigrisszem ajándék-, feng shui-és ásványbolt Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17.

A bolt Eger barokk belvárosában található, alig pár lépésnyire a Dobó tértől, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, amely a főiskola mellől ágazik ki a sétálóutcából, és a Dobó térre vezet. Az üzlet egy udvarban található, de létezését az utcafronton egy tábla jelzi, úgyhogy nem tévedhetsz el.
Az ajtó belépve egy szemüveges, szakállas középkorú urat látok a pult mögött, aki üdvözlésül biccent egyet. Más látogató nincs, tök üres az üzlet, ámde hamarosan egy szőke hajú, középkorú hölgy kerül elő a raktárból, aki kifejezetten barátságosan, mosolyogva üdvözöl, és a segítségét is felajánlja. Persze én csak nézelődöm...
Nos, van mit nézelődni, mert az üzletben többféle egzotikus ajándéktárgy, sokféle feng shui kellék, illetve ásvány-és ezüstékszerek kaphatók, de füstölőket és illóolajokat is láttam.
A bejárat mellett jobbra egy faszekrénybe helyezték el a feng shui szobrokat, amelyek közül én delfint, kakast, kígyót, kobrát, nevető Buddhát és teknőst láttam.
Az alattuk levő polcon többféle szivárványkristályt, marokköveket és medálokat fedezek fel, bár ezekből nincsen sok.
A marokkövek közül felismerem az ametisztet, a tigrisszemet, a rózsakvarcot, a lápisz lazulit, a hematitot és a jáspist.
A szekrény tetején nagyméretű egzotikus szobrok láthatók, vásárlásukhoz kérd az eladónő segítségét, mert a nagy belmagasság miatt ezek már csak létrával érhetők el.
Ugyancsak ebben a szekrényben találhatók az illóolajok, amelyekből nagyon sokféle van, ráadásul meglehetősen olcsók is, legalábbis szerintem nem olyan sok az a 400 forint. Ennél jóval drágábbakat is láttam már.
Az egzotikus tárgyakat nemcsak a különböző szobrok képviselik ebben az üzletben, hanem a különböző párnák, ágytakarók, kendők és  női felsők. Az utóbbi kettő Nepálból származik egész konkrétan, és kézzel szövik őket, tehát nem ruhagyári darab egyik se. Valószínűleg a párnák és takarók is így készülnek.
A bejárattól balra egy tárlóban sokféle ezüstékszer (láncok és gyűrűk) látható, és természetesen meg is vásárolható. A tárlóban több villanyégő is van, hogy jobban lehessen látni az ékszereket, na meg hangulatot is teremt a világítás. A kedves eladónő fel is kapcsolja a kedvemért a villanyokat, hogy jobban láthassam őket.
A tárló fölött sokféle ásványékszer(láncok és karkötők) lóg. Ezekből mindenesetre több van, mint a marokkövekből.
A tárló alatt kialakított polcokon sokféle Hem füstölő látható, de van Nag Champa is, csak ebből jóval kevesebb a választék.
A bolt hétköznaponként este hatig, szombatonként pedig délután egyik tart nyitva. Önálló honlapjuk is van, igaz csak ingyen tárhelyes, de már az is valami.
Mindenesetre a honlapról kiderül, hogy a boltban látott barátságos hölgyé az üzlet, aki ráadásul alapfokon ért a feng shui-hoz is, tehát ha  feng shui tanácsadót keresel Egerben, akkor nézz be ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése