2012. április 15., vasárnap

Herbatár bio-és gyógynövény szakáruház Miskolc Baross u. 16.

A Herbatár 2006 óta várja a vevőket Miskolcon a Baross és a Bajcsy-Zsilinszky utcák sarkán, a Selyemréten a MÁV Rendelőintézettel szemben. A modern téglaépületet direkt ebből a célból építették fel, és azóta is remekül működik. Jelen pillanatban ez a hely a város - és talán a megye - legnagyobb ilyen jellegű boltja, szóval itt valószínűleg mindent megtalálsz bio és gyógytermék témában.
Van egy régebbi üzletük is itt a városban a Széchenyi u. 86. szám alatt, továbbá Tiszaújvárosban, Sátoraljaújhelyen és Mezőcsáton is vannak boltjaik. 
Az épületben van egy kis előtér, ezen keresztül juthatsz be az áruházba. Miután meglehetősen nagy területű a hely, ezért ne várd azt, hogy eléd siet a személyzet, de a kiszolgálás amúgy barátságos és korrekt. (Nekem mondjuk szerencsém volt, mert miközben nézelődöm, hozzám lépett egy fehér köpenyes hölgy, és barátságosan felajánlotta a segítségét. Ő nem tartozott a pénztárosokhoz, hanem valószínűleg üzletvezető, vagy árufeltöltő lehetett, mindenesetre kedves gesztus volt tőle).
A bolt előterében helyezték el a két darab kasszát, ráadásul mind a kettő üzemel is, délelőtti érkezésem ellenére, pedig ilyenkor nincsenek is sokan a boltban, csak alig pár vevő lézeng.

Rögtön a bejárattól nem messze illóolajokat találhatsz két darab szigetszerű polcon is, elég széles választékban, háromféle forgalmazótól: Aromax, Goloka és Naturland, ami azt jelenti, hogy kb. 900-1100 forint közötti árakon veheted meg őket.
Úgyszintén ide előre helyezték el a táplálékkiegészítőket és  a gyógytermékeket is, amelyek ráadásul mind szabadon hozzáférhetőek (kivéve elöl a D'Oliva bőrápoló krémeket, amelyek egy kis üvegvitrinben vannak). 
Sokféle táplálékkiegészítő kapható, amelyek közül a legismertebb márkák a Béres, a DR. Herz, a Bio-sorozat és a Superwell, amelyek itt széles választékban megtalálhatók. 
Persze, ez még nem minden, mert kapható még tejszaporító kismamáknak, Bánó-féle fokhagymakapszulák,  ananásztartalmú fogyasztótabletta, probiotikum tabletta, illetve Gambe Slim haslapító koktél.
A legutóbbi termék segít megszabadulni a bélgázoktól, ezáltal megszünteti a puffadást, amely szintén okoz egy kis túlsúlyt.

A Herbatárban meglehetősen sokféle gyógy-és kozmetikai termék kapható: például gyógykenőcsök, bőrápoló krémek, fogkrémek, samponok, hajfestékek, aromaterápiás parfümök, izzadásgátló dezodorok, szemcsepp, köhögéscsillapító szirup, fogfehérítő és fogérzékenység-csökkentő ecset, terhességi teszt, mellbalzsam és mellborogató kendő szoptatós anyáknak, terhességi teszt, anticellulitisz gél, továbbá test-és fülgyertyák.

A gyógykenőcsök elsősorban mozgásszervi panaszokat gyógyítanak, mint például a Biomed és a Naturland kenőcsei,  vagy a lóbalzsam, míg a Bánó-féle kenőcsök, vagy az Aminoerg regeneráló gél a különböző bőrgyulladásokat és allergiákat kezeli, a Kalmil kenőcs pedig a visszeres láb gyógyszere.
Az üzlet a szájfekélyre az Aloclair sprayt, fogínygyulladásra a Gingisol oldatot, szoptató anyukáknak a mellproblémáira pedig a Gabriel mellbalzsamot és mellborogató kendőt ajánlja.
Ha már említem a hölgyeket: rengeteg kozmetikai terméket vásárolhattok itt, amelyek egyúttal gyógynövényeket is tartalmaznak, továbbá mentesek az állatkísérletektől is, ráadásul mind biotermékek.
Rengeteg Nívea terméket láttam az arcápoló krémektől kezdve a tesápolókig bezárólag, úgyhogy tudsz miből válogatni.
A D'Oliva krémeket hölgyek részére már fentebb említettem, de ezekből sajnos nem kapható a teljes termékpaletta, csak a krémek, a samponok, tusfürdők, napvédő termékek ezúttal hiányoznak.
Ugyancsak hölgyek részére ajánlja az üzlet a Herbline ayurvédikus krémeket, bőrradírokat, pakolásokat, samponokat, amelyeket többféle bőrtípusra is kifejlesztettek, úgyhogy biztosan megtalálod a neked megfelelőt. Sajnos az összes termékük nem kapható itt az üzletben, legalábbis én csak arc-és szemránckrémeket láttam.

Hennatatalmú hajszínező porok is vannak mindenféle színben kisebb kiszerelésben. Az általuk nyert hajszín kb. egy hónapig tart, miközben a termék a fejbőrt is ápolja és megszünteti az olyan problémákat, mint a hajhullás és a korpásodás.
Szintén hölgyek részére kapható kristályos golyós dezodor többféle illattal, amelyek gátolják az izzadságszagot, nem hagynak foltot és allergiások is használhatják.

Nagyon sok hölgynek jelent problémát a narancsbőr, ami egy élettani jelenség, és nem is zavarna senkit, de a reklámok tele vannak feszes testű, hibátlan bőrű nőkkel, úgyhogy fel van adva a lecke.
Nem véletlen, hogy a kozmetikai termékek gyártói ilyen jól élnek. Azt nem tudom, hogy az itt megvásárolható anticellulitisz gélnek és bioaktív alga gélnek milyen a hatása, csak annyit tudok, hogy azt ígérik: feszesítik a bőrt és különösen akkor hatásosak, ha a gél bőrbe masszírozása után fóliába tekercselik a kezelt testfelületet.
A jó hír az, hogy a Herbatárban 80 méternyi hosszú speciális testtekercselő fólia is kapható, tehát ha már megveszed a méregdrága kozmetikai készítményeket, akkor ez is meglegyen hozzá. A fólia mindenféle testformáló kezeléshez használható.
Ha már a masszázst említem, akkor masszázskrémek is kaphatók többféle, amelyek mind aromaterápiás hatásúak, vagyis illóolajokat is tartalmaznak, amelyek nyugtatják a fáradt és feszült testet.
A kozmetikai-és gyógytermékek mellett biotisztítószereket is láttam a kassza mögötti polcsorokon, de ezekből nincsen olyan sokféle, csak öblítő, mosószer, mosogatószer és mosódió kapható.

A bio- és reformélelmiszereket nagyon bölcsen a bolt leghátsó részébe helyezték el, ezek ugyanis a legolcsóbb termékek. A vevők pszichológiájának alaptörvénye pedig az, hogy a legtöbb ember úgyis elcsábul, és megvásárol olyasmit is, amit egyébként nem tervez, csak váratlanul megkívánja az árut. Ezért is vannak elöl a drágább táplálékkiegészítők és gyógytermékek.
Reformélelmiszerek közül rengetegféle van, szinte mindenféle élelmiszercsoportot megtalálsz itt: liszteket(tönköly, búza, zab, rozs, burgonya), tésztákat(sokféle tönkölyös és zabos), olajokat(búzacsíra, lenmag, paprika, szőlőmag), fűszereket(sokféle van), magvakat(sokféle van), pástétomokat, és a diétázók speciális ételeit is.
A diétázóknak mondanám, hogy érdemes eljönni ide a távolabbi városrészekből is, különösen a lisztérzékenyeknek, mert nekik rengetegféle élelmiszer áll a rendelkezésükre.
A cukorbetegeknek az üzlet a Dia-Well lisztet, pár fajta diabetikus csokit és nápolyit, na meg xilit, stevia és nyírfacukor édesítőszereket ajánl. Mondjuk szerintem ez nem is olyan rossz ajánlat...
A lisztérzékenyek sokféle Barbara tésztából, többféle Barbara lisztből, sokféle Barbara sütiből, többféle gluténmentes egész kenyérből és zsömléből, na meg a Mester Család gyorsételeiből ( pizzaszósz, keksztekercspor, olasz mártásporok, levesporok) válogathatnak.
Gyógyteákból rengetegféle van filteres és szálas változatban egyaránt. A filteresek közül Bio Mandala, Joshi Bharat, kínai teák, Pavel Vana teakeverékek, Apotheke teakeverékek, Naturland teakaverékek, Herbária Patikája és Mecsek teák, míg a szálasok közül Mama Gyógynövényei, Adamo-Fitt, Mecsek, és Herbária Patikája teák kaphatók.
Gyümölcsteák is vannak méghozzá elég sokféle a Teekanne és a Naturland forgalmazásában, ráadásul mindegyik filteres.
Az italok közül nemcsak tea van, hanem sokféle Dr. Steinberger ivólé is kapható.
A pénztárak közelében Hem, Goloka és Prema márkájú füstölők láthatók és persze meg is vásárolhatók. Utóbbi két márka árban drágább, és nincs is belőlük túl sok.
A Herbatár hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjuk is van, de ez inkább csak cégbemutató, online rendelni nem lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése