2012. július 15., vasárnap

Boltmustra: Herbária gyógynövény Győr Kazinczy u. 20. Széchenyi tér sarkán

A hely a város talán legrégebbi és legnépszerűbb ilyen jellegű üzlete, amely a barokk belvárosban található, a Széchenyi tér sarkán. Miután a hétköznaponként egy elég forgalmas környékről van szó, ezért ebbe az üzletbe is elég sokan betérnek, pláne, hogy a helyet jól látható cégér is jelzi. Különben meglehetősen nagy üzletről van szó, amelynek több kirakata is van, de a helyiséget úgy rendezték be, hogy az jelentősen leszűkíti a teret, ugyanis többféle állvány van az üzletben megpakolva különféle árukkal, továbbá sokféle gyógypapucs-és cipő is kapható.
Az üzlethelyiség egy kis előtérből nyílik balra, és innét a bejárattól jobbra láthatod az eladói pultot, amely mögött sokféle tea, táplálékkiegészítő és gyógytermék található. Két darab kassza is van, ennélfogva a személyzet is két főből áll. Középkorú hölgyek dolgoznak itt az üzletben, akik nagyon barátságosak, szívélyesek, és az sem zavarja őket, hogy én csak bámészkodni térek be, pedig a vevőközönségre általában nem ez a jellemző: sokan határozott vásárlási szándékkal térnek be, pl. teát, valamilyen gyógyterméket, esetleg táplálékkiegészítő tablettát kérnek.
A bejárathoz közelebbi pult mögött helyezték el a táplálékkiegészítőket és vitamintablettákat, de ezekből nincs olyan széles választék. Mondjuk Béres, illetve Dr. Chen kínai termékeket azért láttam, továbbá Bálint-cseppeket is. Ugyanitt vannak a Henna Plus hajfestékek is, amelyekből viszont elég széles a választék.
A bejárattól távolabb eső pult mögött vannak a gyógyteák, méghozzá sokféle Herbária Patikája (ez az üzlet saját márkája) és Pannonhalmi teakeverék, amelyekből szintén kapható az összes. Ezeket a termékeket mind kérni kell az eladóktól.
Ugyancsak kérni kell az eladótól a vásárlói térben vitrinben elhelyezett D'Oliva termékeket, illetve a hennatartalmú hajszínezőket is, amelyek a bejárat mellett balra találhatók. A D'Oliva termékek közül az összes kapható, tehát, samponok, tusfürdők, fürdőgolyók, testápolók, arc-és szemránckrémek. A hennás hajszínezőkből is széles választék áll rendelkezésre.
Ami viszont önkiszolgáló, az a többféle gyógypapucs-és cipő, a Joshi Bharat-féle teakeverékek, a gyümölcsszörpök, a lisztek, az édesítőszerek, a karobpor és a biokávé.
A gyógypapucsokat-és cipőket a bejárattal szemben helyezték el leghátul, és meglehetősen sokféle van belőlük.  A Berkemann gyártja őket, és lúdtalpra is kiváló hatásúak. Ha már gyógycipőket és papucsokat árulnak itt, a hozzájuk tartozó kiegészítők sem maradhatnak el: külön állványokon sokféle talpbetétet és cipőápoló-szereket is árulnak hozzájuk, hogy ne kelljen messzire menned.
Az eladói pult mellett egy külön állványon sokféle gyümölcsszörp, míg a pult másik oldalán fachszerű mélyedésekben többféle liszt (tönköly, rozs, kukorica, búza) kapható.
A lisztérzékenyek számára készült lisztkeveréket, sütiket és száraztésztát is be tudod itt szerezni, de nincs valami széles választék belőlük. Ezek is az eladói pult közelében vannak. A cukorbetegek részére többféle édesítőszer, például xilit, mauritiusi nádcukor és fruktóz kapható, míg a kakaó és a kávé kedvelői választhatják a karobport és a biokávét.
A bejáraton látható felirat szerint az üzletben mikrokamerás fejbőr-vizsgálatot igényelhetsz, de a részletekről kérdezd a személyzetet.
A hely hétköznaponként délután fél hatig, szombatonként pedig délután fél egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs, ha érdekelnek a Herbária termékek, illetve a jelenlegi akciók, akkor nézd meg az üzletlánc központi honlapját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése