2012. július 8., vasárnap

Boltmustra: Soma Egészségtár-Bőrdíszmű Veszprém Kossuth u. Cserhát Üzletház emeletén

A hely a veszprémi sétálóutcában található, a cserhát Üzletház emeletén, az önkiszolgáló étteremmel szemben, úgyhogy ha megéhezel, tudod hová kell menned. A bolt nem túl nagy, viszont elég jó a forgalom, úgyhogy a középkorú, szemüveges eladónő észre sem vesz, amikor belépek a helyre.
Az üzlet két fő részből áll, a bőrdíszműből, és a bioboltból, utóbbi a bejárattól balra található, illetve az eladói pult mögött is vannak még különböző táplálékkiegészítők.
A választék nem rossz, akár az élelmiszer-, akár kozmetikum-, akár a teakínálatot nézzük, ugyanis mindegyikből elég széles a kínálat.
Teák közül mind a filteres, mind a szálas változat kínálata erős. A filteres gyógyteákat a Herbária Patikája, a Mecsek, a Naturland és a Pannonhalmi forgalmazza, amelyek elsősorban teakeverékeket gyártanak, kivéve mondjuk a Herbária Patikáját, amely monoteákat is gyárt. Kínai teákból is elég sokféle van, amelyek egy része fogyasztótea, a másik része pedig ún. meridiántea, amely a test egyes energiavezetékeit erősíti a kínai orvoslás alapjai szerint.
Szálas teából is elég sokféle van, ezeket a Herbária Patikája és a Mama Gyógynövényei forgalmazzák. Ezen kívül még lapacho és maté tea is kapható filteres és szálas változatban egyaránt.
Ha már a folyadékokat említem: a teán  kívül még pár fajta gyógyvizet (Mira,Füredi, Tündérvíz, Oximix) is tudsz itt venni, de vannak még bioivólevek, biokakaó és biokávé.
Az élelmiszer-választék elég gyenge: vannak magvak, lisztek, olajok, tészták, főzőkrém, növényi alapú pástétomok és édesítőszerek.
Lisztek közül zab-, tönköly-, kukorica-és rizsliszt kapható, olajok közül én csak szójaolajat láttam.
A tészták  elsősorban tönkölyből készültek, kivéve a lisztérzékenyek számára gyártott Cornito száraztésztákat. Sajnos a lisztérzékenyek számára míndössze ennyi a kínálat, bár használhatják a rizs-és kukoricalisztet is, továbbá a szójaolajat, mert ezek is gluténmentesek.
A cukorbetegek pedig használhatják a különböző édesítőszereket, mint például a xilit, nyírfacukor és a szőlőcukor.
A környezetbarát tisztítószerek híveinek a bolt a mosószódát, a citromsavat és az Ahimsa mosogatószert ajánlja, amelyek már az eladói pult mögött kaptak helyet.
Egy üveges szekrénybe zárva pedig többféle hennás hajfestéket, tusfürdőket, samponokat, testápolókat, masszázskrémeket-és olajokat találsz.Táplálékkiegészítők is vannak a kassza mögötti polcokon, bár olyan széles választék azért nincs belőlük.
Az üzlet bejárttól jobbra eső felében vannak a bőrdíszműves termékek, például női táskák, hátizsákok, pénztárcák széles választékban, tehát ha táskát keresel, akkor is jó helyen jársz.
A bolt hétköznaponként délután hatig, míg szombaton délig várja a vevőket, önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése