2013. december 15., vasárnap

Boltmustra: Biobolt Piac u. 41. az udvarban

Néha érdemes a különböző udvarokba, kapualjakba is benézni, mert igazi kincseket találni. Ezt a bioboltot annyira nem hirdetik, szóval főleg azok találják meg, akik nézegetik az utcák kirakatait, illetve egy picit lassítanak.
Ez a biobolt is egy udvarban található, és nem túl nagy a hely, viszont meglehetősen népszerű, legalábbis, amikor én ott voltam, elég sokan voltak az üzletben, főként fiatalok. Az eladónő egy középkorú, fekete hajú hölgy, aki nagy barátságos, tehát bátran lehet hozzá fordulni segítségért.
A hely bioélelmiszereket és kozmetikumokat egyaránt árul széles választékban, sőt teák is vannak dögivel.
A bejáratól balra rögtön az italok található, például sokféle Dr. Steinberger ivólé (de vannak a Bioponttól is azért), illetve biokávé. Mellettük többféle diabetikus csoki, illetve keksz, amit a cukorbetegek biztosan örömmel fogadnak majd.
Ugyanitt van még sokféle szörp és lekvár, de akadnak zöldségkrémek és zakuszka is. Akik a főzéshez is alternatív alapanyagokat használnának, illetve diétáznak, azok itt a boltban rizsből és zabból készült főzőkrémet, na meg kókusz-, illetve pálmazsírt tudnak itt vásárolni, az olajokról (barackmag, szója, olíva, Paleolaj, máriatövis) már nem is beszélve.
Szintén a bejárattól balra, de már hátrébb helyezték el a kozmetikumokat, amelyek közül Dr. Organic termékek (rózsás arckrém, gránátalmás sampon és tusfürdő, továbbá golyós dezodorok), babatermékek a Logonától, illetve Evelyne arckrémek kaphatók. Alattuk pedig öko tisztítószerek találhatók, például mosószóda, mosódió (héjas és folyékony), illetve mosogatószer. Ez nem túl sok, de azért valami mégis van.
A bejárat mellett jobbra egy hosszú polcon végig teák vannak gyógy-és gyümölcsteák egyaránt. Az utóbbit főleg a London Fruit&Herb képviseli, de a Teekannetól is akad azért pár fajta. Mindegyik filteres egyébként.
Filteres gyógyteák közül leginkább kínai kapható, de vannak Tulsi indiai fűszeres teakeverékek is, na meg a klasszikus Herbária Patikájából is akad, de nem túl sokféle. Adódik még többféle darabos zöld tea, szálas lapacho és rooibos is.
A bejárattól jobbra a fal mentén levő polcon vannak a lisztek (búza, tönköly, zabpehely, kukorica, rizs, Kilófaló, árpa, hajdina, köles, napraforgóbél, amaránt, gesztenye), illetve pár fajta tészta, tönkölyből, durumból, de gluténmentes is akad, na meg magvakból is található elég sokféle.
A bolt leghátuljában a pult mögött találhatók a táplálékkiegészítők (Interherb, Dr. Chen, Apotheke, Zöldvér Lúgosító Program) és az illóolajok. Szerencsére mindegyikből sokféle kapható. A pulton elég sokféle müzliszelet, illetve egészséges nassolnivaló található, míg a pult alatti polcokon rizs-, zab-és szójaitalok, továbbá ionos, Mira, Salvus gyógyvizek találhatók.
A hely hétköznaponként délután hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése