2011. december 11., vasárnap

Boltmustra: Neera Biobolt Győr Kazinczy u. 18. a udvarban

Több Neera nevű biobolt is van az országban - ezek közül a pécsit már bemutattam  -, amelyek az indiai eredetű Neera méregtelenítő ital után kapták a nevüket. Mindez nem is véletlen, hiszen ennek az italnak a hivatalos termékforgalmazói ezek a boltok, vagyis ezeken a helyeken mindenképpen lehet ezeket az italokat kapni.
A korábban már bemutatott pécsi üzletnél már ismertettem mi is ez az ital, de ha lemaradtál, megint elmondom röviden miről is van szó.
Ez egy méregtelenítő hatású ital, amelyet ideális esetben 10 napig kúraszerűen kell fogyasztani, ami azt jelenti, hogy ez az alatt az idő alatt, nem lehet szilárd ételt fogyasztani, mert a Neera maga is folyékony ételként viselkedik.
Persze sok ember nem tudja ezt az időtartamot végigcsinálni, ezért lehet heti 1 napos, illetve kétnapos kúrákat is tartani, főleg akkor ha netán valamilyen krónikus betegséged van.
Az ital hatóanyaga a pálma-és juharszirup keveréke (ezt árulják a boltokban jellegzetes fémdobozban), ebből kell elkészíteni az italt, amihez szükséges még facsart citrom leve, továbbá cayenne bors, vagy gyömbér.
Mindegyik hatóanyag komoly méregtelenítő és emésztésjavító hatással bír külön-külön is, hát még így együtt!
Szóval ezt a folyadékot vásárolhatod meg itt a boltban, meg persze bioélelmiszereket, bioitalokat (pl. gyógyteákat, gyógyvizeket, bioivóleveket, növényi tejpótlókat), gyógynövényes kozmetikumokat és táplálékkiegészítőket.

A bolt Győr gyönyörű barokk belvárosának egyik csendes utcájában található az udvarban, nagyon közel a Széchenyi térhez, illetve a sétálóutcához.
A boltba belépve egyből megfog a barátságos hangulat és a gyönyörű belső tér. Az üzletben minden fehér: a falak is, meg a polcok is, amelyeket lámpák világítanak meg. Az üzlet amúgy közepes méretű, és kétfős személyzete van, akik mindketten hölgyek. Hamarosan rájövök miért is kellenek ennyien egy ekkora boltban: az ódon, boltíves belső terű üzletnek ugyanis meglehetősen magas a belső tere, és a faltól falig terjedő polcok legtetején levő árukat nem érik fel a vevők, tehát az egyik hölgy a létrán állva segédkezik, míg a másik a pultnál szolgál ki. Persze azt azért nem mondanám, hogy olyan baromi nagy lenne a forgalom az üzletben, mert éppen egyedül vagyok vásárló, pedig azért a belvárosban meglehetősen nagy a forgalom, és délután jövök, de az emberek inkább a szomszédban levő Herbáriát választják. Amikor belépek az egyik eladónő éppen adminisztrál valamit a bejárattal szemközti asztalnál, míg az eladói pult mögött álló hölgy nagyon barátságos és mosolygós, és persze a segítségét is felajánlja. Persze én csak körülnézek...

A bejárattól balra találhatók az italok, vagyis a teák, ivólevek, tejek, vizek, míg a bejárattól jobbra a kozmetikai termékek, élelmiszerek és a táplálékkiegészítők.
Teák közül én csak filtereseket láttam többféle forgalmazótól (Neuner's, Herbatrend, Herbária Patikája, Pannonhalmi, Naturstar és Joshi Bharat) Ezek közül a Herbatrend, a Naturstar és a Herbária Patikája monoteákat forgalmaz, míg a többi márka kizárólag keveréket hoz forgalomba.
A Neuner's nevével eddig nem nagyon találkoztam, de az üzletben elhelyezett szórólapból kiderül, hogy ez egy osztrák biotea forgalmazó, amely elég sokféle teakeveréket gyárt nemcsak felnőtteknek, hanem pici babáknak is. A Neuner's teakeverékek elsősorban közérzetjavító, immunerősítő, méregtelenítő, alakformáló és légút-tehermentesítő hatásúak, de gyártanak rooibos, maté, pu-erh és gingko teákat is, de sajnos itt a boltban nem kapható az összes teájuk. Ugyanez igaz a többi teaforgalmazóra is, de ettől függetlenül elég sokféle tea kapható itt.
Az ivóleveket a Dr. Steinberger forgalmazza, és az össze fajta kapható itt 900-1100 forintos áron. Növényi tejpótló italokból viszont csak rizs-és szójaitalok kaphatók többféle ízesítésben folyékony és por formában. Utóbbiból nagyobb mennyiséget lehet egyszerre készíteni, de drágább is. Úgy tudom, hogy ezeket az italokat lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert egyik gabonafajta sem tartalmaz glutént, amire ezek a betegek allergiások.
Vizek közül én csak Mirát, Dr Szalay Füredi ionost és Tündérvizet láttam (utóbbi kettő lúgos kémhatású), ebből a Mira és a Tündérvíz félliteres kiszerelésben kapható.

A kozmetikai termékeket az üzlet bejárattól legtávolabbi sarkába tették - szó szerint - ki az ablakba.Többféle forgalmazótól is kaphatók termékek, pl. Dr. Kelen Luna sósborszeszes gélek, Faith in Nature gyógynövényes samponok, hajkondícionálók, testápolók, és Neoplant arckrémek, arcszeszek, samponok, hajszeszek a különböző bőrproblémákra. Legutóbbi márkával még sohasem találkoztam, pedig az üzletben található szórólap szerint az országos drogérialáncokban is kapható.
A Dr. Kelen termékeivel a Dm-ben és a Rossmann-ban találkoztam már, de ott csak a cellulitisz és striaeltüntető géljüket láttam. Itt a Neerában viszont ez nem kapható, csak a sósborszeszes gélek, amelyek többféle változatban kaphatók (pl.vadgesztenyés, kalendulás, japánakácos, kámforos, gyógyfüves).
A sósborszeszt régóta használják a népi gyógyászatban, mert könnyen bemasszírozható a bőrbe.
A termékek elsősorban mozgásszervi problémák, reuma, sportsérülések, visszeres panaszok, fájós, túlterhelt láb kezelésére használhatók.
Ezenkívül kaphatók még gyógykenőcsök szintén mozgásszervi bajokra, golyós dezodorok, illetve többféle kézzel készített szappan. Ez utóbbiak aromaterápiás hatásúak, és meglehetősen drágák.

Érdekes módon a bioélelmiszereket az eladói pult mögötti polcok tárolják, tehát csak az eladó segítségével vásárolhatók meg. Magvakból sokféle kapható, de édességekből, olajokból (lenmag, kendermag), lisztekből (rizs, kukorica, tönköly) is van többféle.
Lisztérzékenyek részére liszt és tészta kapható, illetve néhányféle Barbara süti és Schar sós keksz, de úgy összességében nincs túl széles választék ezekből.
A táplálékkiegészítők szintén az eladói pult mögötti polcokon kaptak helyet. A bolt a Vitaminkirály hivatalos viszonteladó partnere, ezért elsősorban az ő termékeit lehet itt kapni a multivitaminoktól kezdve az egyszerű vitaminokig. Bálint-cseppek is kaphatók többféle ízben. Ez utóbbiak hidegen sajtolt olajok, amelyeket étkezések előtt kell bevenni. Nagyon sok mindenre jók, attól függően, hogy milyen növényből készült.
A boltnak önálló honlapja nincs, egyedül a Neera folyadék hivatalos honlapján olvasható róla tájékoztató, mint hivatalos viszonteladó partnerről. Amúgy ezen az oldalon minden információt megadtak a Neeráról, és rendelni is lehet innét online.
A bolt egyébként minden hétköznap 17 óráig, míg szombaton 13 óráig tart nyitva.

Kapcsolódó olvasnivalók:

Boltmustra: Herbárium gyógynövény-és biobolt Győr Szigethy A. út 74-76. az Adyvárosban
Boltmustra: Herbária gyógynövény Győr Kazinczy u. 20 a Széchenyi tér sarkán
Boltmustra: Bio ABC és büfé Győr Árpád u. 32.
Boltmustra: Gyógynövény szaküzlet Győr Verseny u. 3. a piaccsarnok mellett
Boltmustra: Borzaskata gyógynövény és lottózó Győr Nádor u. 23. Marcalvárosban

2 megjegyzés:

  1. Sziaa én az után érdeklődnék ,hogy nem emlékszel milyen árban voltak ebben az üzletnem a faith in nature samponok ?:) Előre köszi ha válaszolsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos, nem tudok pontos árat mondani, mert én már nagyon rég jártam ebben az üzletben, ráadásul elég messze lakom Győrtől. Általában egy flakon 700-800 forint körül van nagyjából, de ez egy átlag ár.

      Törlés