2011. december 2., péntek

Ingyenes ji king-, angyalkártya, tarot-, cigánykártya-és tenyérjóslás!

Ez a kis online jósda az Astronet portálon található, amely egy asztrológiai és ezoterikus magazin, többféle szolgáltatással. A jósdán kívül még tanácsot kérhetsz az oldalon szereplő jósoktól, illetve kipróbálhatod még a csillagjegy szerinti társkeresést is.
Na, de lássuk a jóslásokat! Itt az Astroneten részben a "szokásos" jóslásformákat találod meg, mint például a cigánykártya, tarot és angyalkártya, részben pedig érdekességeket, mint például a ji kinget, a rúnajóslást, az istennők jóslatát és a kavicsjóslást.

A cigánykártya ugyanúgy működik, akárcsak a többi portál esetében: felteszel egy kérdést, ami a legjobban foglalkoztat, majd húzol három lapot, és értelmezed a jóslatodat.

Tarotkártya esetében választhatsz háromféle kártyapaklit: a színtarot azt mondja meg, hogy aznap milyen színre van szükséged a teljességhez, csak húzz egy kártyát.
A Maya Tarot-val azonban eddig egyetlen hasonló portálon sem találkoztam  még, úgyhogy ez egy újdonság. A maja indiánok Közép-Amerika területén éltek, amíg a spanyol gyarmatosítók ki nem irtották őket. Meglehetősen gazdag kultúrát hoztak létre, misztikus hitük pedig foglalkoztatja az utókort is, főleg most 2012 kapcsán. Az ő hitvilágukat őrzi ez a kártya is, amely állítólag megmondja a közeli jövőt, csak húzz egy lapot. A kapott jóslat nem túl hosszú, és inkább csak tanácsot ad, mintsem igazi előrejelzést.
A "hagyományos" tarot kedvelőinek sem kell csalódniuk, mert itt az Astroneten ez is elérhető.
A hagyományos szó ezúttal valóban hagyományt jelent, ugyanis a Rider Tarot-ból húzhatsz kártyát, amely igazi klasszikusnak számít, amelyet minden kártyajósnak ismernie kell. Kétféle húzásmintát választhatsz a Rider Tarot berkein belül: egyrészt egylapos húzást kizárólag a Nagy Arkánum lapjai közül, másrészt háromlapos húzást a Kis Arkánum lapjaiból. Utóbbi jóslásfajta egyszerre mutatja meg egy helyzetnek a múltját, jelenét és jövőjét, tehát ez egy háromdimenziós jóslás. Valójában az utóbbi jóslásfajta neve egy kicsit megtévesztő, ugyanis nemcsak a Kis Arkánum lapjai közül húz lapokat, hanem az egész pakliból. Na, de ez legyen a legnagyobb probléma, ezzel a jóslásfajtával.

Az angyalkártyákból kétféle van: arkangyalkártya és gyógyítás az angyalokkal jóskártya. Mindkettőt Doreen Virtue alkotta, és ugyanúgy működik, ahogyan a többi hasonló portálon található angyalkártyák.

A ji king a legmélyebb kínai bölcsességet mutatja meg. Eredete több ezer évre nyúlik vissza, és akkora a jelentősége, hogy gyakorlatilag az összes ma is ismert kínai tan, innét ered. Ha többet akarsz tudni a témáról, javaslom, hogy olvasd el Müller Péter Jóskönyv című művét, mert ez a legteljesebb magyar nyelvű ji kinggel kapcsolatos mű. Ez a jóslás, amit itt találsz, csak egy kivonata az eredetinek, tehát egy rövidebb, egyszerűbb választ fogsz kapni az eredetinél.
Az online jóslás elég jól utánozza az eredetit: itt is három darab pénzérmét kell feldobnod, amelyek alapján felrajzolódik a hat vonásból álló jósjeled. Két darab jósjelet fogsz kapni, mert sokszor az egyik vonás változhat egy másikká, amely azt jelzi, hogy a jövőd nem marad stabil, mert minden változik az energiák áramlásának köszönhetően. Ez a ji king legfontosabb alaptétele, nem véletlenül nevezik Változások Könyvének is.

Van tenyérjóslás is, de ez nagyon felszínes, mert csak bizonyos jeleket értelmez, és nem az összeset.
Ha komolyabban érdekel a téma, akkor érdemes az ezzel foglalkozó könyveket olvasgatnod. Ez az online jóslásforma nagy vonalakban bemutatja mit jelentenek a tenyéren kirajzolódó dombok, vonalak és jelek. Jóslásnál általában a bal tenyér szokott a kiindulópont lenni, mert a bal oldal jelképezi a befogadást.

A rúnajóslás három darab kavicsból történik, amelyek a múltat, a jelent és a jövőt képviselik. A jóslás alapja egy több ezer éves írásmód, a rúna abc, amely a keltáknál és a vikingeknél egyaránt elterjedt. Az idők során a rúna abc sem maradt változatlan, mert több változata is kialakult, attól függően, hogy melyik népcsoport használta. Ezeket az írásjeleket a boszorkányok különböző kavicsokra festették fel tintával, és ebből jósoltak. Ahhoz, hogy kipróbáld ezt a jóslásformát, már nem kell kavicsokat gyűjtened és festened, mert az internetnek köszönhetően ezt már digitális formában is kipróbálhatod. A jóslásnál három darab jelet fogsz kapni, amelyek megadják a kérdésedre a választ.

Van számmisztika kalkulátor is, de ez meglehetősen gyenge, mert csak a teljes név alapján elemez.
A lényeg az, hogy írd be a teljes nevedet - vagy annak a nevét, akinek az elemzésére kíváncsi vagy -, majd nyomj egy okét, ekkor megkapod az elemzésedet, vagyis egyetlen számot. Az eredmény mindig egy rövid jellemzés, amelynek a forrása Csiky Ildikó: Sorsunk a számokban című könyve.

Az istennők jóslata Doreen Virtue jóskártyáiból jósol, csak húzz egy darab kártyát mindennap.
Az egyiptomi színes kövek és a viking orákulum ősi jóslásfajták modernizált változatai, mondjuk ezek inkább a szórakoztató, játékos jóslások közé illenek, mintsem hogy komolyabb formában mondják meg a jövőt.
Ha van valami személyes konkrét problémád, akkor kérdezd meg az Astronet szakértőit, bizonyára tudnak segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése