2012. szeptember 30., vasárnap

Boltmustra: Herbária Salgótarján Rákóczi út a Tesco-ban

A salgótarjáni Tesco meglehetősen kívül van a városon, mert annak a déli részén található. Zagyvapálfalva városrész elég közel van ide, kb 5 perc, viszont a távolsági buszpályaudvar és a városközpont jó messze van, a helyi járatú közlekedés meg pocsék.
A Herbária az üzletsoron található - bár olyan rettenetesen sok üzlet nincs errefelé -, amelyet a gyógypapucsokról-és cipőkről biztosan meg fogsz ismerni. Elsősorban Dr. Batz papucsok kaphatók - bár van Prego is -, gyógycipőkből már kevesebb van. Ez utóbbiakat a Rollstep és a Stadfor gyártja, és mind gördülőtalpasok, ami azt jelenti, hogy megtornáztatják a lábizmokat és a gerincet, és javítják a lúdtalpat is. (Azt is hallottam, hogy ezek a gördülőtalpas cipők állítólag a hölgyek cellulitiszére is jó hatással vannak, de ezt azért ne vedd készpénznek). Lúdtalpra a gyógypapucsok is kiválóak.
A bejáratnál van egy kör alakú asztal is, amelyen pár fajta kézzel készített szappan, illetve darabos gyümölcsteák találhatóak a Herbáriától.

A bolt egyébként tök üres, csak egy fiatal, szőke lány áll a pult mögött, aki udvariasan köszön, és a segítségét is felajánlja. Gondolom örül, hogy vevő van. :)
A bolt a Herbária Üzletlánc tagja, ami azt jelenti, hogy az üzletlánc többi tagjához hasonló termékeket árul, például sokféle Herbária Patikája gyógyteát, illetve gyógykenőcsöket, samponokat, hajszeszeket, D'Oliva krémeket, Dr. Steinberger ivóleveket, Superwell táplálékkiegészítőket, továbbá egyéb gyógytermékeket is.
Kedves meglepetés, hogy a salgótarjáni üzletben külön állványokon rengeteg hímzett törülköző van, mindenféle keresztnévvel, amelyet ajándékba szokás adni. Ezek a törülközős állványok részben eltakarják a polcok egy részét, de azért hozzájuk lehet még férni.

A bejárattól balra helyezték el az élelmiszereket, és az italokat. Élelmiszerekből csak magvakat, pástétomokat, fűszereket, liszteket (Kilófaló, Dia-Well diabetikus, búza, tönköly, amaránt, gesztenye) és olajokat (mák, máriatövis, tökmag, lenmag, argán, búzacsíra, Paleolaj) kapni, viszont ezekből elég korrekt választék áll rendelkezésre.
Ha itt laksz a környéken és diétáznod kell, akkor elsősorban itt érdemes vásárolnod a városban, mert itt a legszélesebb a diétás élelmiszerek választéka. Gluténmentes és diabetikus élelmiszerek egyaránt vannak, de a kínálat nem túl széles: lisztérzékenyeknek mondjuk elég sokféle Cornito és Pasta d'Oro tészta áll a rendelkezésükre, illetve gluténmentes lisztekből is van pár fajta, a Mester Család készétel-porai közül viszont csak spagettiszósz-port láttam. A Fe-Mini tojáspótló-és kenyérporait is fogyaszthatják a lisztérzékenyek, de ezek a termékeket elsősorban a fenilketonuriás (PKU) betegek számára fejlesztették ki. Lisztek közül még az amaránt és gesztenyeliszteket használhatják a lisztérzékenyek.
Cukorbetegek részére van Kilófaló és Dia-Well diabetikus liszt, Xilovit xilittartalmú nápolyi, sokféle stevia és xilit édesítőszer, továbbá pár fajta diabetikus szörp, illetve Diabess Györgytea. Ez utóbbi Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember találmánya, amely lassítja a szénhidrát felszívódását, illetve enyhíti a cukorbetegség tüneteit. A tea kizárólag szálas változatba kapható, ha érdekelnek a további részletek róla, akkor nézd meg a hivatalos honlapját.

Ha már az italokat emlegetem, akkor vannak itt folyékony és dobozos tejpótló italporok rizs, zab és kókusz ízekben, továbbá főzőkrémek szintén zab és rizs ízekben vegetariánusok és diétázók részére. Szörpöket illetve Dr. Steinberger ivóleveket is széles választékban találhatsz itt.
A sokféle filteres gyógyteát már a bejárattal szemben helyezték el hátul. Elsősorban a Herbária Patikája teák vannak jelen az üzletben, de sokféle kínai tea, illetve Apotheke gyerektea-keverékek is kaphatóak. A Mecsek és a Pannonhalmi teakeverékeiből már nem olyan széles a választék, a Klember teakeverékeiből viszont kifejezetten kevés van.
A teák mellett helyezték el a különböző gyógysamponokat, mint például Varga, Dr. Immun, Dr. Chen, illetve Herbária Patikája. Az eladói pult mellett egy külön vitrinbe zárták be a D'Oliva termékeket, amelyekből sajnos nem kapható az összes, csak krémek, testápolók és napvédő termékek.
A bejárattól jobbra helyezték el a táplálékkiegészítőket, illetve a sokféle masszázs-és illóolajat, de ezeket eltakarja a pult, úgyhogy csak eladói segédlettel veheted meg őket.

A táplálékkiegészítők közül a legfontosabb márka, ami a jelen van az üzletben az a Vitaking, mert szinte az összes termékük kapható, akár vitamintablettáról, akár valamilyen gyógynövénykivonatról beszélünk. Superwell termékek is vannak, de ezekből csak nagyon gyenge a választék, és azokat is összevissza helyezték el. Szintén széles a választék a Bálint-cseppekből is, amelyek hidegen sajtolt olajok, amelyekből étkezés előtt kell szedni pár cseppet.
A hatásuk nagyon hasonló a Béres-cseppéhez, csak éppen a test egy bizonyos részére hatnak. Éppen ezért van olyan sokféle belőlük.
Testépítőknek is érdemes ide kilátogatni, mert sokféle táplálékkiegészítő található az ő részükre is a Biotech USA-tól többféle kiszerelésben is, ami alatt közepes, brutális nagy mennyiséget kell érteni. Utóbbi méret például jóval nagyobb, mint a fejem. Árakat nem tudok, de nem lehet olcsó mulatság ilyet szedni. :)
A boltban két helyen is kirakták a feliratot, hogy Varga Gábor gyógygombái itt megvásárolhatók. Nos, a hír igaz, itt valóban kapható az összes gyógygomba, amelyeket az eladói pult mögött, a kassza közelében fedezek fel, külön kupacban. A Varga gyógygombák elsősorban immunerősítő szerek, de vannak olyanok is amelyek a test anyagcseréjét szabályozzák, illetve csak bizonyos szerveket erősítenek. Különben tervezek írni egy külön bejegyzést a Varga gyógygombákról, de addig is, ha bővebb információt szeretnél tudni, akkor nézd meg a hivatalos oldalukat, ott mindent megtalálsz.
Bónuszban az eladói pulton nagyon sokféle müzliszelet várja a látogatókat, amelyek elég nagyméretűek, viszont laktatóak is, úgyhogy nem leszel egy óra múlva éhes.
A Herbária nyitvatartása igazodik az üzletsor nyitvatartási rendjéhez, vagyis hétfőtől szombatig este nyolcig, vasárnap pedig este hétig várja a vevőket. A salgótarjáni üzletnek önálló oldala nincs, helyette a franchise központi honlapján megtalálsz minden fontos információt a cégről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése