2013. január 6., vasárnap

Boltmustra: Gyógynövény szaküzlet Győr Verseny u. 3. a piaccsarnok mellett

A hely Adyvárosban található a Szigethy A. út és a Tihanyi Á. út sarkán majdnem a piaccsarnok melletti kis utcában, az egyik panel aljában. Lényegében egy garázsüzletről van szó, ami nem túl nagy. A piac közelsége miatt ennek a helynek is komoly népszerűsége van, legalábbis szombat délelőtt, amikor jövök, lépni sem lehet a sok embertől. Szerencsére a fiatal, szőke eladónő igyekszik minden vevőre odafigyelni, szóval nekem is felajánlja a segítségét.
Amilyen kicsi a hely, olyan zsúfolt a kínálat, mert azért a hely igyekszik mindenfélét árulni.
A reformélelmiszerek kínálata elég korrekt, de elég sokféle kozmetikai termék és táplálékkiegészítő is kapható.
Az élelmiszereket a bejárattól jobbra helyezték el és szabadon hozzáférhetők. Rögtön a bejárat melletti sarokba kerültek a fűszerek és a magvak. Előbbieket kis tasakos formában vásárolhatod meg elég gyenge választékban.
Bejárattól jobbra a fal mentén helyezték el a  diabetikus termékeket, amelyekből viszont elég széles a kínálat, mert vannak csokik, Diabestar tészták, Dia-Well lisztek, linzerpor, muffinpor és egyéb sütiporok.
Egy kisméretű rácsos tárolóban pedig a lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszerei találhatók, például a Mester Család termékei (pizza-és galuskaporok), kétféle gluténmentes általános lisztkeverék, pár fajta Cornito száraztészta és rizstészta is akad. Tudom ez nem valami sok, de maga az üzlet sem túl nagy.
Szintén a fal mentén helyezték el a liszteket (tönköly, rozs, durum, szója, kukorica, sárgaborsó, zabpehely, burgonya), az olajokat (lenmag,  kukoricacsíra, mák, dió, máriatövis, barackmag), a tésztákat (többségében durumból és tönkölyből készültek) és a növényi alapanyagokból készített pástétomokat.
A kozmetikumokat, a gyógyteákat és a táplálékkiegészítőket az eladói pult, illetve az üzlet bejáratával szemben egy polc zárja le a vevők elől, tehát csak kiszolgálással érhetők el. Az elválasztó polcra többféle kézzel készített szappant és egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket helyeztek el, szóval az életmódváltáshoz még szakértői segítséget is találhatsz.
A kozmetikai termékek közül a sokféle hennás hajfestéket és színezőt, a D'Oliva arckrémeket és a masszázskrémeket jobb oldalt hátulra helyezték, ahol nem nagyon lehet őket látni, ezzel szemben a fogkrémeket (Lacalut) és a  samponokat (Dr. Immun) bal oldalra tették. Érdekesség, hogy a Lacalut fogkrémnek ingyenes termékmintája is kapható az üzletben az eladói pulton.
Gyógyteákból elég sokféle van, például filteres Herbária Patikája, illetve szálas Mama Gyógynövényei. Mind a kettő széles választékban van jelen az üzletben, szerencsére.
Táplálékkiegészítőkből is sokféle akad: én a Dr. Chen Patika kínai vitaminjait és fogyasztótermékeit, illetve Zöldvér Program lúgosító tablettáit egyből kiszúrtam, de ezeken kívül is van még sokféle gyógynövénykivonat tabletta formájában. A vitamin-és ásványianyag-tablettákból már nincsen annyira széles választék, de azért rájuk sem lehet panasz.
A hely hétköznaponként 17 óráig, míg szombatonként délig tart nyitva, ami lényegében a vásárcsarnok nyitvatartásához igazodik. Önálló honlapjuk tudtommal nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése