2013. január 26., szombat

Boltmustra: Herba Bolt gyógynövény Pécs Ferencesek utcája 18.

A Ferencesek Pécs egyik bevásárlóutcája volt egykor, manapság viszont szinte teljesen kihalt, mert az emberek inkább az Árkádban töltik el az időt.
Azért vannak itt még különböző boltok, mint például ez a közepes méretű gyógynövény szaküzlet is, amely még ráadásul népszerűnek is mondható, hiszen időnként betérnek ide vásárlók is.
A kiszolgálás is barátságos, mert a középkorú, szemüveges eladónő mindenkinek kedvesen köszön és a segítségét is felajánlja.
A hely elsősorban kozmetikumokat, teákat, táplálékkiegészítőket, és gyógypapucsokat/cipőket árul, élelmiszereket már nem annyira. Mondjuk magvakat és olajokat (dió, kukoricacsíra, búzacsíra, kókusz, szőlőmag, szezámmag) azért lehet kapni az élelmiszerek közül, de ennyi az összes. Ezeket a bejárattól jobbra találhatod meg, akárcsak a kozmetikumokat és a teákat.
A kozmetikai termékek választéka elég széles, mert kaphatók Biola termékek, samponok, fogkrémek (Lacalut, cserszömörcés foggél), láb-és kézápoló krémek, sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcs, továbbá szintén sokféle hennás hajfesték.
A Biola termékek elég széles választékban vannak jelen, például testápolók, samponok, arckrémek, de nincs meg a teljes kínálat.
A teákat a kozmetikai termékek mellett helyezték el, és szintén elég sokféle van belőlük filteres és szálas formában is. A vezető márka a Herbária Patikája, amely mind filteres mind szálas formájában jelen van az üzletben, de a filteres teák közül még Pannonhalmi és Naturland is kapható, bár az utóbbiból már csak nagyon gyenge a választék. Elég sokféle darabos gyümölcstea is van a Mecsektől, de hát Pécsen vagyunk...:)
A kozmetikai termékek egy része (pl. a hennás hajfestékek, gyógykenőcsök) és a szálas teák már csak kiszolgálással érhetők el, akárcsak a táplálékkiegészítők, hiszen ezek már az eladói pult mögé esnek.
Igazából a táplálékkiegészítőkből nincsen olyan széles választék, mint a kozmetikai termékekből és a teákból. Jelentős részüket az Interherb forgalmazza és jórészt gyógynövények kivonatait tartalmazzák, de megtalálhatóak a boltban a Superwell termékek is, amelyek viszont vitaminkeverékek. Utóbbiak a vevők által is szabadon elérhetők a bejárattól jobbra.
A bejárattól balra a fal mentén illetve különböző állványokon végig gyógypapucsok-és cipők vannak többféle forgalmazótól, mint például Dr. Batz, Scholl és Salus. A Salusról azt kell tudni, hogy gyermekcipőket is gyárt, amelyeket direkt úgy képeztek ki, hogy a lúdtalp kialakulását megakadályozzák. Amúgy ezenkívül még nagyon sokféle egészségügyi terméket gyártanak az Omronhoz hasonlóan, de ebben a boltban csak a gyerekcipők találhatók meg. A Scholltól papucsok és cipők egyaránt vannak, míg a Batztól csak papucsok találhatók meg itt.
A bolt hétköznaponként délután fél hatig, míg szombatonként fél egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése