2011. szeptember 11., vasárnap

Boltmustra: Elixír ezoterikus könyvesbolt Budapest XIII. Váci út 78/b a Dózsa György úti metróállomásnál

A könyvesbolt ötlete az Elixír Magazin alapítóitól származik, akik észrevették, hogy mennyire nagy az érdeklődés az ezotéria-spiritualitás-természetgyógyászat témakörben, ezért megnyitották a saját könyvesboltjukat itt a fővárosban. Azóta még két Elixír könyvesbolt nyílt Veszprémben és Pécsen: a veszprémi boltról már tudósítottam, a pécsi még hátra van, de ígérem az sem marad el.
A bolt leginkább a hármas metróval közelíthető meg, a Dózsa György útnál kell elszállni, majd az Árpád híd felé kell menni, pár lépést. A városliget, illetve Zugló felől viszont érdemesebb a 75-ös trolival jönni, amelynek itt van a végállomása.
A bolt egy ötvenes évekbeli bérház földszintjén található, meglehetősen nagy területen. A cégér meglehetősen feltűnő és több kirakat is van, ahol a könyvek mellett az éppen aktuális ezoterikus programokat is reklámozzák.

Az üzletbe belépve még egy árva köszönést sem kapok, a kétfős személyzet tagjai ugyanis éppen el vannak foglalva valamilyen probléma megoldásával, ezért észre sem vesznek. Kétfős személyzetre azért van szükség, mert a meditációs cd-k és dvd-k egy külön pult mögött vannak, és vásárlásukhoz eladói segítséget kell kérni. Ugyancsak eladói segítséget kell kérni a tarot kártyák vásárlásához, amelyek egy zárt vitrinben találhatók. Népszerű és közismert tarotfajtákat (pl. Rider, Crowley, Kazanlár) nem lehet itt kapni, viszont ha szereted a kuriózumokat, a ritkaságokat, akkor érdemes betérned ide, ugyanis olyan kártyacsomagokat vásárolhatsz itt, amelyeket máshol egész biztosan nem. Gondolok itt pl. az Ancient Italian Tarot-ra, az Aquarian Tarot-ra, a Feng Shui Tarot-ra, vagy az Arany Tarot-ra. Miután ezek a kártyák ritkaságok, és angol nyelvűek, áraik ennek megfelelően meglehetősen magasak, nagyjából 4000 és 8000 forint közöttiek. Ha megvásárolnád  a többi tarotfajtát, akkor nézd meg az üzlet honlapját , ahonnét meg tudod őket rendelni. Csak írd be a keresőbe, hogy melyik fajtát keresed.

Na, de térjünk vissza a könyvekre: a bolt teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos könyvesbolt, csak annyi a különbség, hogy ezoterikus, spirituális és természetgyógyászat témában kínál könyveket.
Miután manapság az ezotéria egyre tágabb, ezért a témakör nem kevés műfajra bomlott az elmúlt 20 év során.
A könyvesboltban a kategóriákat a polcok tetején ciklámen hátterű feliratok jelzik, nehogy eltévedj. Kaphatók itt az ezotéria minden műfajából könyvek, pl. asztrológia, számmisztika, tarot, angyalok, mágia, Vonzás Törvénye, metafizika, természetgyógyászat, anyaság, szerelem. Utóbbi kettő műfaj mondjuk már átfedést mutat a pszichológiával.
A boltban kapható az összes Sri Chinmoy, Osho, Kurt Tepperwein és Agykontroll kiadvány is.
Miközben nézelődöm, a háttérben meditációs zene szól, de sajnos a jó idő miatt tárva-nyitva van az üzlet ajtaja, ezért az utcáról behallatszó iszonyú zaj elnyomja azt. Amúgy nem vagyok egyedül az üzletben, mert többen is vannak, aki hozzám hasonlóan nézelődni, olvasgatni térnek ide be. Az üzlet a Édesvíz, a Bioenergetic, a Mandala-Véda és Hermit Kiadók által megjelentetett könyveket és lemezeket forgalmazza.
A Hermit Kiadó kizárólag mágiával kapcsolatos könyveket jelentet meg.

Miután az Elixír az ország legnagyobb ezoterikus könyvesboltja, ezért a könyv-és lemezújdonságok itt mindig kaphatók, ráadásul vannak akciós termékek is. Ha nem vagy pesti, akkor a webáruházból  tudsz rendelni, amely 2-3 nap alatt házhoz viszi az árut.
A bolt minden hétköznap este hatig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése