2011. szeptember 25., vasárnap

Boltmustra: Lótusz feng shui bolt Szolnok Baross u. 45. a vasútállomásnál

Kevés olyan üzlet van hazánkban, amelyik kifejezetten feng shui termékeket árul: leginkább ezoterikus boltokban lehet feng shui kellékekkel találkozni, pl. füstölőkkel, illóolajokkal, esetleg néhány fajta szoborral is. Mindez nem baj, csak éppen egyre nagyobb igény van olyan üzletekre is, ahol mindenféle feng shui kellék egyben beszerezhető, illetve ahol szakértő tanácsokat is kaphatunk a térrendezéshez.
Szolnokon pár éve nyílt egy ilyen bolt pár lépésre a vasútállomástól a város bevásárló utcáján, a városközpontba vivő Baross utcán.
Annak ellenére, hogy egy ilyen forgalmas környéken van az üzlet, nagyon kevés a látogató: amikor belépek a boltba, kong az ürességtől. Barna hajú eladónő köszönt, és kedvesen, szerényen felajánlja a segítségét. Mondom, hogy csak nézelődni szeretnék. Az üzlet nem túl nagy, viszont meglehetősen szellősen lett berendezve, nincs sehol zsúfoltság, mindennek tökéletesen meg van a helye.
A pesti, pécsi és bajai üzletekhez képest szűkösebb a választék, de a fontosabb füstölők, illóolajok, gyertyák, kristályok, szobrocskák itt is megtalálhatók.
Az üzletet a 8 feng shui égtáj alapján rendezték be, amelyekhez egy rövid ismertetőt írtak, mármint hogy melyik égtáj milyen életterületet erősít például. Bizonyos szobroknál is ugyancsak feltüntették azt, hogy mire jó, és hová is érdemes tenni.
Mindegyik életterülethez olyan tárgyakat helyeztek, amely erősíti azt: szobrokat, gyertyákat, illóolajokat, füstölőket, esetleg könyveket is.
Mindegyik területen megtalálható az üzlet névadója a lótusz, hol gyertya, hol festmény formájában, többféle színben. Ez utóbbi attól függ, hogy milyen életterületet erősít, ugyanis a feng shui-ban a színeknek is döntő jelentőségük van.
A lótusz a rózsafélék családjába tartozó növényfajta, amely gyönyörű és színpompás virágot hoz. Nálunk sajnos nem terem meg, viszont Kínában igen. Utóbbi helyen a bőség és a jólét szimbólumának tartják a virágzata miatt.
Igazi különlegesség az ún. mandalaképek, illetve mandalamedálok választéka, amelyeket egyedül a fővárosi Szebb Életért Központban láttam csak eddig. Utóbbi üzletnek semmi köze nincs a feng shui-hoz, mert Agykontroll termékeket árul elsősorban.
Ezek a mandalaképek, illetve medálok szintén ezt a 8 életterületet erősítik, akár nyakláncként hordva, akár a lakás/iroda megfelelő területére kihelyezve. A boltban többféle változatban is kaphatók, és a megfelelő égtájakhoz helyezték őket.  Áruk 800 és 1800 forint között mozog.
Az egészség területen, közel az eladói pulthoz csikung golyók kaphatók párban. Ez a kis eszköz remekül oldja a feszültséget, mert a tenyerünkön görgetve a két golyót, több meridiánt (testünk energiavezetékei) is aktivál. Stresszhelyzetben ugyanis a meridiánok energiaáramlása egy bizonyos ponton elakad, ami azt eredményezi, hogy a test többi pontján energiatöbblet jön létre. A csikung golyók használata viszont pont ezeket a blokádokat szüntetik meg, ami azt jelenti, hogy a test energiája helyreáll, mielőtt esetleg valamilyen komolyabb betegség alakulna ki.
A boltban kaphatók könyvek is nem túl széles választékban, ráadásul ezeknek a könyveknek nem sok köze van a feng shui-hoz. Ez azért van valószínűleg, mert a könyvek is azt a 8 életterületet hivatottak erősíteni, ezért a megfelelő életterülethez a megfelelő témájú könyveket tették ki az ezotéria berkein belül. A legtöbb könyv a tudás területére került nem véletlenül, hiszen a két fogalom összekapcsolódik: mindannyian könyvekből sajátítjuk el a tudást, még így az internet korában is. Itt a boltban elsősorban ezotériával, Vonzás Törvényével kapcsolatos könyveket lehet kapni.
Fontos része a feng shui-nak a kristályok, drágakövek használata is, mert ezek szintén az életterületeket erősítik úgy, hogy növelik a pozitív energia áramlását. Itt a boltban lehet kapni különböző színű kristályokat életterülettől függően, de kapható néhány fajta ásványékszer is, pl. vörös jáspis, hematit, ametiszt, hegyikristály, rózsakvarc.
Az üzletnek saját honlapja nincs, úgy emlékszem hétköznaponként délután ötig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése