2011. október 16., vasárnap

Boltmustra: Zöld Sarok Biotéka Baja Türr I. u. 12.

A bolt arról kapta a nevét, hogy egy zöld színű sarokházban található a Türr István utcában a Jelky tér és a piac között. Ha a Jelky tér felől jössz, az utca a szoborral szemben található, és a volt Brindza Pizzéria épületével kezdődik. Ha a piac felől jössz, akkor fordulj be a Szenes utcába a főbejárat mellett, menj végig rajta, majd az utca végénél található Kamarás Étteremnél fordulj jobbra és kövesd a buszpályaudvar felé mutató nyilat. A bolt nem sokkal templom után található.
Amikor felkeresem a boltot szombat délelőtt, az üzletben senkit sem találok, még egy eladót se, pedig a vevő érkeztét kis harang is jelzi. Aztán hamarosan előkerül egy mackós pasas az üzlet hátsó részéből, és felajánlja a segítségét, de én csak nézelődni jöttem.

Az üzlet mindenféle bioterméket és táplálékkiegészítőket forgalmaz elég korrekt választékban. Mondjuk szépségápolási és gyógytermékekből nincs túl széles választék, de hennás hajfestékek, gyógysamponok, masszázskrémek, olajok és gyógykenőcsök azért kaphatók itt is. Ezeket a bejárattól balra helyezték el, rögtön a bejárat mellett.

A bejárattól jobbra egy pici folyosón helyezték el a bio-és reformélelmiszereket, illetve italokat. Diétázóknak is érdemes itt vásárolni, különösen a lisztérzékenyeknek, mert a választék meglehetősen korrekt, legalábbis többféle speciális lisztet, illetve tésztákat kapni. Ráadásul ezeket a speciális élelmiszereket külön polcokra helyezték, hogy könnyebben meg lehessen őket találni. Gluténmentes édesség-alapporokat is lehet itt vásárolni.
Tejcukorérzékenyeknek a különböző növényi tejpótló italokat ajánlja az üzlet, amelyek nem tartalmaznak semmilyen állati fehérjét, illetve laktózt, ezáltal könnyebben emészthetőek. Ezek az italok folyékony és por formában is kaphatók. Ugyancsak fogyaszthatják a diétázók a különböző bioivóleveket, amelyek közül sokféle kapható itt zöldség-és gyümölcslevek egyaránt.
Aki nem diétázik, csak érdeklődik a reformtáplálkozás iránt, az vásárolhat itt különböző tésztákat (főleg tönkölyből), magvakat, egészséges nasikat, fűszereket, bio felvágottakat, tofukat is. Utóbbiakat egy pici hűtőben tárolják.

A legtöbb biobolttal ellentétben a teákat az eladótól kell kérni, mert az eladói pult mögötti polcon találhatóak. Úgy láttam, hogy csak gyógyteák kaphatók, amelyek közül monoteák és keverékek egyaránt vásárolhatók.
A Herbária Patikája, és a Naturland márkanevek szerintem garancia a minőségre.
Ugyancsak az eladói pult mögött található polcokon helyezték el a táplálékkiegészítőket és vitaminokat, amelyeket szintén az eladótól kell kérni. Ezek a termékek hozzák a legtöbb bioboltban elérhető standard választékot.
Az üzlet minden hétköznap este fél hatig tart nyitva. Honlapjuk van, de csak nagyon egyszerű, viszont kitették rá a Facebook oldaluk elérhetőségét, ahol sokkal több információ találsz, ha lájkolod őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése