2012. január 21., szombat

Boltmustra: Feng Shui Ajándék Nagykanizsa Sugár u. 2.

A bolt a városközpontban található, gyakorlatilag a Deák tér sarkán, miután a Sugár utca innét ágazik ki észak felé. Hétköznap délelőtt elég sokan nyüzsögnek a városközpontban, de a feng shui üzletbe valahogy már nem jutnak el az emberek. Ez valószínűleg azért lehet, mert vagy nem érdekli őket a téma, vagy pedig az üzletet találják meg nehezen. Én is majdnem elmegyek mellette, mert eléggé kis üzlet, nem is nagyon hirdeti magát, a cégért is alig látni, kirakat pedig nincs is.
Az üzletben egy középkorú, hidrogénszőke eladónő éppen egy másik hölggyel beszélget, de azért odaköszön nekem is.
A bolt részben feng shui kellékeket, részben pedig különböző ajándéktárgyakat, bizsukat és ásványokat árul, de kaphatók Doreen Virtue jóskártyái és Rider Tarot pakli is.
A feng shui kellékeket és az ásványokat a bejárattól jobbra, míg az ajándéktárgyakat és bizsukat a bejárattól balra helyezték el, hogy könnyen meg lehessen őket találni.
Az áruk jelentős részét üvegvitrinekbe helyezték a vevők elől elzárva, tehát a vásárlásukhoz mindenképpen eladói segítség szükséges.
Közvetlenül a bejárat mellett jobbra egy külön vitrinben kerámiából készült angyalszobrok láthatók, de ezekből nincsen olyan sok.
Mellettük egy másik vitrinben feng shui szobrok láthatók, pl. Buddha, ló, elefánt, teknős. Többnyire közepes méretben kaphatók ezek a szobrok, de olyan nagyon széles választék ezekből sincsen.
Ásványok közül kaphatók marokkövek és ásványékszerek közepes választékban. Marokkövek közül csak nagyobb darabokat lehet kapni 8-900 forintért, úgyhogy nem olcsó a hely ebből a szempontól.
Én rózsakvarc, hegyikristály, ulexit, achát, ametiszt, krizopráz, hematit, nyers achát és  cölesztin marokköveket láttam.
Az ásványokból készült láncok viszont kifejezetten olcsók, 1200-1400 forintba kerülnek, ami azért van, mert a köveket bőrszalagokra fűzték fel, tehát nincs benne ezüst, vagy aranyfoglalat, ami miatt drágábban kéne adni. Az ásványok készült láncok kedvező ára miatt viszont érdemes ide betérni. Az ásványokból készült termékek jobb oldalt található hátul.
Ásványokból készül karkötők is kaphatók elég sokféle, amelyeknek egy része az eladói pultba van bezárva. Ugyanitt találhatók Doreen Virtue angyal-és egyéb jóskártyái, továbbá a Rider Tarot pakli is.
A bejárattól balra találhatók a különböző ajándéktárgyak, amelyek részben szobrok részben bizsuk.
A szobrok többnyire fából készültek, és a Föld különböző, számunkra egzotikus országaiból származnak, pl. Japán, Egyiptom, stb. Szerencsemacska és fáraószobrot többféle méretben is láttam.
A bizsuláncok meglehetősen drágák 3-4-5000 forintba kerülnek, és teljesen úgy néznek ki, mintha ezüstből, vagy aranyból lennének. Persze nem ez a valóság, mert ezek gagyi termékek, viszont elég mutatósak, szóval a lányoknak, hölgyeknek érdemes ide benézni.
Az eladói pult mellett balra többféle indiai selyemkendő is kapható 1400 forintért. A kendők vásárlásához már nem kell az eladó segítsége, mert szabadon hozzáférhetők.  Ugyanitt csikung golyók is kaphatók párban. Utóbbinak az a lényege, hogy a tenyérben kell görgetni, amely stimulálja a kézen keresztülhaladó energiavezetékeket, ezáltal oldja a blokkokat. A kézreflexológiában is remekül használható masszázseszköz, hiszen a tenyérben kirajzolódik a teljes test energiazónája. A csikung golyók hozzáférhetők a vevők által is.
Úgyszintén az eladói pultnál többféle Pillangó márkájú illóolaj is kapható 480 forintért.
A bolt minden hétköznap fél hatig tart nyitva, de azt hiszem szombaton délig is fogadja a vevőket, de ebben nem vagyok biztos. Mindenesetre az üzletnek önálló honlapja nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése