2012. december 13., csütörtök

Ansata Tarot: asztrológia és tarot egyben

Az Ansata egy különleges tarot pakli, ugyanis csak a Nagy Arkánum 22 lapját tartalmazza, tehát Kis Arkánum és udvari kártyák nem készültek hozzá, szóval ez nem is igazi tarot.
Ennek ellenére kitűnően használható jóslásra is, ugyanis meglehetősen pontos jóslatokat kapunk tőle, ami annak köszönhető, hogy a lapok mindegyike egy-egy csillagjeggyel, illetve bolygóval analóg, amit az asztrológia segítségével igazolni lehet.
Az asztrológia, a számmisztika és a tarot ugyanis közös tőről fakadnak, csak éppen itt a Földön szétválasztódtak, de ettől azért még egybevethetőek egymással.
Miután azonban a pakli csak a Nagy Arkánumot tartalmazza, ezért a bolygók a jegyekben/házakban, illetve a bolygók egymással alkotott fényszögeinek a megfelelései hiányoznak, ami igazán nagy kár, pedig izgalmas lenne, ha ezt is össze lehetne vetni.
A kártyák, illetve a hozzájuk tartozó könyv legelőször Németországban jelent meg, de miután a könyv szerzője német (Brend A. Mertz) ez nem is olyan meglepő. A kártyákat Paul Struck festette, és immár magyarul is elérhetők.

A kártyák és a hozzájuk tartozó bolygók/csillagjegyek listája:

0. és XXII. Bolond - Plútó
I. Mágus - Nap
II. Főpapnő - Hold
III. Császárnő - Szűz
IV. Császár - Jupiter
V. Főpap - Szaturnusz
VI. Szeretők - Merkúr
VII. Kocsi - Nyilas
VIII. Igazság - Mérleg
IX. Remete - Neptunusz
X. Szerencsekerék - Bak
XI. Erő - Oroszlán
XII. Akasztott ember - Uránusz
XIII. Halál - Skorpió
XIV. Halál - Mértékletesség
XV. Ördög - Mars
XVI. Torony - Kos
XVII. Csillag - Vénusz
XVIII. Hold - Rák
XIX. Nap - Ikrek
XX. Ítélet - Halak
XXI. Világ - Bika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése