2012. december 9., vasárnap

Boltmustra: Biofitt Egészségtár Szeged Mars tér 1. a buszpályaudvar mellett

Szeged egyik legnagyobb bio-és gyógynövényboltja a távolsági buszpályaudvar mellett, a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésétől pár lépésre várja az érdeklődőket meglehetősen régóta. A tulaj bácsi okos ember volt, amikor helyet keresett az üzletének, ugyanis gyakorlatilag ez a város egyik legforgalmasabb helye, hiszen a távolsági buszpályaudvar felé sokan jönnek-mennek, ráadásul a piac is itt van egy ugrásra. Ebből következően a boltban mindig vannak nézelődők, vásárlók.
A hely meglehetősen nagy, mert több kirakata is van, ráadásul a hely nemcsak bioboltként, gyógynövényszaküzletként üzemel, hanem ingyenes fejbőrvizsgálatot is végeznek időnként, ami azért jó, mert ha valami problémát van a fejbőröddel (pl. hajhullás, korpa, száraz, vagy gyorsan zsírosodó fejbőr), akkor a vizsgálat kideríti a panaszaid okát. Bővebb részleteket az üzlet kirakatán elhelyezett feliraton találsz.
Ugyancsak felirat hirdeti azt is, hogy a boltban parókát is rendelhetsz OEP vényre a hozzátartozó ápolószerekkel együtt, ami a rákbetegeknek komoly segítség.
A kiszolgálás barátságos, bár az üzlet nagy területe miatt nem mindig veszik észre a betérőt rögtön, de ha beljebb lépsz, előbb-utóbb odalép hozzád egy eladó, és felajánlja a segítségét. Velem legalábbis mindig így történt. Kétfős személyzet van részben a bolt nagy területe miatt, részben azért, mert elég sok termék el van zárva a vevők elől, tehát csak eladói segítséggel lehet megvenni, például a táplálékkiegészítők, gyógykenőcsök, illetve bizonyos kozmetikai termékek is.

A hely egyébként alapvetően kozmetikumokat, táplálékkiegészítőket és teákat árul, élelmiszerek közül viszont elsősorban diétás alapanyagokat lehet itt venni, viszont ez a választék abszolút széles, tehát a cukorbetegek és a lisztérzékenyek nem fognak csalódni. Sőt, az egyik legszélesebb diétás élelmiszerválaszték ebben a boltban kapható itt Szegeden.
Elsősorban a lisztérzékenyek számára kaphatóak itt élelmiszerek, cukorbetegek részére csak Diabestar lisztet és tésztákat, no meg xilitet és fruktózt kapni, de a gluténmentes élelmiszerek között is van többféle szénhidrát-csökkentett termék.

A gluténmentes élelmiszerek közül többféle liszt, Pasta d'Oro és Cornito tészták, továbbá Fe-Mini kenyérpor kaphatók. Akik nem diétáznak, azok még vásárolhatnak itt rozs-, tönköly-, búza-, rizs-, gesztenye-és tökmaglisztet,  tönköly-és rizstésztát, továbbá a bejárattól balra leghátul egy kis hűtőben tofu, biomargarin és kókuszolaj is várja a vevőket.
Az élelmiszerek jó részét egyébként nagyon könnyű megtalálni, mert a bejárati ajtótól jobbra található hosszú polcon találhatók meg. A diétás élelmiszerek esetében jól látható felirat jelzi, hogy milyen diétában fogyaszthatók.

Az italok közül rengetegféle teát, továbbá Mira gyógyvizet és Oximix oxigénnel dúsított vizet tudsz itt venni.
Teák közül elsősorban gyógyteákat lehet kapni, de pár fajta gyümölcsteát is láttam a Naturlandtól, illetve a Teaháztól. Utóbbi egyébként darabos változatban kapható.
Gyógyteák közül leginkább a Herbária Patikája filteres és szálas teáit kapni, de a filteres Naturstar, JuvaPharma, Pannonhalmi és kínai teák közül is elég sokfélét láttam.A teákat a bejárattal szemben hátul helyezték el, és a kirakatból is lehet látni őket.
A boltban elég sokféle gyógypapucsot árulnak a Dr. Batztól, amelyek kiválóak lúdtalpra is, de bárki viselheti őket. Elsősorban hölgyek számára készültek, miután a hagyományos női cipők jobban igénybe veszik a lábat, mint a kényelmesebb férficipők.

Sokféle kozmetikai terméket tudsz itt vásárolni, mint például  samponokat, tusfürdőket, krémeket, hajfestékeket, fogkrémeket, stb. A termékek egy részét a bolt közepén található szigetszerű polcokra helyezték el, mint például tusfürdők, samponok, D'Oliva krémek, Dr. Immun hajcseppek és anticellulitisz krémek. A masszázskrémeket, a sokféle Biomed gyógykenőcsöt, a Lacalut fogkrémeket, a hennás hajfestékeket és a táplálékkiegészítőket a bejárattól balra helyezték el a leghátsó sarokba, az eladói pult mögé, tehát csak a személyzet segítségével vásárolhatók meg.

A kozmetikusoknak és masszőröknek is megéri itt vásárolni, hiszen az ő részükre is elég sokféle termék kapható, például Ilcsi és Anaconda termékek, sokféle masszázs-és illóolaj, többféle munkaköpeny, illetve kezelőágyak is. Legutóbbiak például az üzlet közepén találhatóak, míg az Aromax illóolajokat egy külön lezárt vitrinbe tették, amit az eladó nyit ki, ha vásárolni akarsz belőle. Az Ilcsi és Anaconda termékek szintén az eladói pult mögött vannak bejárat közelében, de attól balra, úgyhogy ezeket is csak eladói kiszolgálással lehet csak megvenni.

A hely az Ilcsi, az Anaconda és az Aromax márkák referenciaüzlete, ami azt jelenti, hogy az összes termékük kapható itt, ha esetleg mégsem, akkor a központtól megrendelik. Bővebb információkért kattints a nevekre.
Megvallom őszintén a különböző táplálékkiegészítőket nem nagyon figyeltem meg, de úgy láttam, hogy olyan széles választék nincs belőlük, de Bálint-cseppeket azért láttam. Ezekből a hidegen sajtolt növényi olajokból elég sokfélét lehet itt kapni. Ha többet szeretnél tudni a gyógyhatásairól, akkor kattints a nevére.
Az üzlet hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délután egyig várja a vásárlókat. Van önálló honlapjuk is, de ez csak azért készült, hogy a hely elérhetőségei a weben is meglegyenek, szóval online vásárolni azt nem lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése