2012. december 9., vasárnap

Boltmustra: Gyógyír biobolt-gyógynövény Szeged Kereszttöltés u. 23/b Tarjánvárosban

Ez a kis garázs üzlet Szeged egyik nagy lakótelepén, Tarjánvárosban található, az egyik tízemeletes panelház földszintjén. Tarján központja, a Csillag tér csak alig pár lépésnyire van ide, úgyhogy a hely mind a belvárosból, mind Petőfitelep, Tápé, vagy Makkosház felől is könnyedén megközelíthető busszal, illetve trolival. A 9-es troli amúgy is ebben az utcában jár.
A hely egyébként eléggé népszerűnek mondható az itt lakók körében, hiszen többen is betérnek az üzletbe, amíg én ott vagyok. A boltban egy fiatal, rövid, hajú, szemüveges eladónő fogadja a vevőket, aki egyben a tulajdonos is. A hölgy kifejezetten barátságos, és ért a termékekhez is, tehát bátran kérhetsz tőle tanácsot, de ez még nem minden: ha ugyanis olyasmit keresel az üzletben, ami éppen kifogyott, akkor rendeld meg, és kb. egy hét alatt megszerzi neked a tulaj.
A boltban elsősorban gyógyteákat és reformélelmiszereket árulnak, kozmetikai termékeket, és táplálékkiegészítőket már kevésbé, bár legutóbbiakra nem is figyeltem annyira.
A teákat a bejárattól balra levő polcokra helyezték el, és a bejárattól majdnem az eladói pultig ér a teák sora, ami azért nagy dolog ebben a közepes méretű üzletben. Elsősorban gyógyteákat árulnak, de van pár fajta gyümölcstea, továbbá maté, rooibos, anti candida és fehér tea is. A gyógyteák közül leginkább Herbária Patikája, Naturland, Pannonhalmi és kínai teák kaphatók filteres változatban, de a szálas Mama Gyógynövényei sárga zacskós teái is szép számban képviseltetik magukat. Egyedül a Mecsek filteres gyógytea-keverékeiből szűkös a választék.
A reformélelmiszerek választéka egész korrekt, például lisztekből sokféle van, olyanok mint búza-, tönköly-, sárgaborsó-, mák-, köles-, hajdina-, rizs-és kukoricalisztek.
A diétázóknak szánt speciális élelmiszerek választéka is elég széles, ahhoz képest, hogy egy nem túl nagy üzletről van szó. A speciális élelmiszerek két nagy kategóriába sorolhatók: gluténmentes és diabetikus alapanyagok kaphatók.
A diabetikus ételek jó része csoki és keksz (szóval édességek), de vannak édesítőszerek is, mint például xilit, nyírfa-és szőlőcukor.
A lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszereiből szélesebb a választék, ugyanis rengetegféle élelmiszer tartalmaz kisebb mennyiségben glutént, amit nekik teljesen ki kell iktatniuk az étrendjükből. A bolt az ő részükre speciális lisztkeveréket, Pasta  d'Oro száraztésztákat, továbbá a Mester Család ételporait (levesporok, pizzapor, pudingporok) kínál.
A gluténmentes és diabetikus élelmiszereket külön-külön polcokon tárolják, hogy meg lehessen őket különböztetni a többi élelmiszertől.
Akik nem diétáznak, azok válogathatnak a magvak, továbbá a kendermag-és búzacsíraolajok közül.
A teákon kívül még olyan italokat tudsz itt beszerezni, mint például a rizs-és zabitalok többféle kiszerelésben, illetve aloé vera, kombucha, és noni italok, amelyek mindegyik gyógyító hatású.
A kozmetikai termékeket az élelmiszerek mellett helyezték el az eladói pult közelében, de ezekből nincs valami sokféle. Én csalán-és bojtorjánsampont, Bánfi hajszeszt, Tulasi tusfürdőket, és pár fajta gyógykenőcsöt láttam, mást nem.
Az élelmiszereket és a kozmetikai termékeket a bejárattól jobbra levő polcokon helyezték el, ímg a táplálékkiegészítők a pult mögött kaptak helyet. Bevallom azt már nem is néztem, hogy milyen fajták vannak, de gondolom olyanok, mint a többi hasonló üzletben.
A nyitvatartási idő úgy emlékszem, hétköznaponként délután hatóra, míg szombatonként 12 óra. Van önálló honlapjuk is, de csak kevés tartalom van rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése