2011. június 13., hétfő

Boltmustra: Mandala Egészségkuckó Kecskemét Battyhány u. 25.

A bolt Kecskemét belvárosában található az Alföld Áruháztól nem messze, de közel van a Malom Bevásárlóközpont, és a város főtere is. Ennek ellenére a Battyhány utca viszonylag csendes, pedig helyi-és helyközi buszok egyaránt járnak errefelé. Az üzlet egy négyemeletes panelház földszintjén található, kb. az utca közepén. A cégér elég jól látható, és a kirakat is meglehetősen széles választékot mutat be.
A szomszédban Bio Labor rendelő található, amelyben gyógyszermentes kezeléseket végeznek. Ezzel a módszerrel eredményesen kezelhetőek a különféle allergiák, alvászavarok, stressz, migrén, frontérzékenység, kedélyzavar, reflux és más emésztőrendszeri betegségek. Bejentkezni telefonon tudsz, amelyet mind a honlapra, mind az üzlet kirakatába egyaránt kitettek.

Na, de térjünk vissza a Mandala Kuckóhoz. Amikor belépek a boltba, az eladói pultnál egy középkorú férfi éppen magyaráz valamit egy hölgynek az immunrendszerről, de van annyira figyelmes, hogy egy "Jó napot-tal" üdvözöljön. Mindenesetre olyan szakértően magyaráz, hogy miközben az üzlet kínálatát böngészem, muszáj rá fél füllel odafigyelnem. A bejárattól balra találhatóak a könyvek, és a különböző ezoterikus ajándékok, mint pl. füstölők és meditációs cd-k.
A könyvválaszték nem túl széles, elsősorban különböző biotáplálkozással és különböző diétákkal kapcsolatos könyveket lehet itt kapni, pl. a PH Csoda Cukorbetegeknek, vagy a Tested vízért kiált címűeket. Ezotériával kapcsolatban elsősorban a Vonzás Törvényével kapcsolatos művek találhatók meg itt.

Füstölők közül indiai Hem, illetve eredeti japán füstölőket egyaránt kapni. A Hem füstölők választéka meglehetősen széles, ezt már a kirakatból meg lehet állapítani, lényegében az összes jól ismert füstölőfajta kapható itt, nagyjából 250 ft-os áron. A japán füstölők ára már jóval drágább, 750 ft, és jóval kevesebb fajtát is kapni belőle.
Közben megjelenik a raktárból egy középkorú szőke hölgy, aki szintén üdvözöl, és felajánlja a segítségét. Később kiderül, hogy azért van kétfős személyzet, mert a bolt kínálatának egy része le van zárva a vevők elől, (pl. bio szépségápolási termékek, táplálékkiegészítők) vásárlásukhoz az eladó segítségét kell kérni.
Meditációs cd-k közül Kövi Szabolcs összes lemeze kapható, de egyéb típusú relaxációs anyagok is vannak, bár én Agykontrollos anyagokat nem láttam.

A másik fő profilja a Mandala Kuckónak a különböző speciális élelmiszerek, italok, biotisztítószerek, biokozmetikumok és gyógytermékek forgalmazása. A különböző reformélelmiszereket és italokat az ételallergiások (liszt-és tejcukorérzékenységben szenvedők pl.), illetve fogyókúrázók és egyéb diétára szoruló betegek is fogyaszthatják, de előtte érdemes az eladók javaslatát is kérni.
A reformélelmiszerek egy része csak nyersanyag, pl. különböző lisztek (tönköly, rozs, zabpehely, és gluténmentes), tészták, olajok (dió, lenmag, kendermag, tökmag, szőlőmag, paprikamag). Kapható például direkt lisztérzékenyek számára készült liszt, amelyből házilag kenyér süthető, de van sokféle Barbara és Pasta d'Oro tészta is a számukra. Ezeket már az üzlet közepén található szigetszerű polcokon helyezték el, akárcsak a különböző reform nassolnivalókat. A bejárattal szemben többféle növényi eredetű pástétomok, lecsó, illetve magvak láthatók.

Tejérzékenyek számára, illetve akik nem bírják a zsíros tehéntejet, vannak különböző növényi alapanyagokból készült tejek is rizsből és szójából. Ezenkívül kaphatóak még bio zöldség-és gyümölcslevek, oxigénnel dúsított vizek, pi-víz és különböző gyógyteák is, amelyekből meglehetősen sokféle van.
Különösen a zöldtea-választék említésre méltó: összesen két polcnyi van belőle, ezek egy része japán, más része kínai származású. Nemcsak filteres zöldtea van, hanem szálas is, ráadásul ezek egy részét gyümölcsökkel ízesítették.Kínai teákból is meglehetősen sokféle van, ezek viszont mind filteresek. Ezenkívül van még filteres és szálas rooibos tea, továbbá többféle Teaház darabos gyümölcstea is.
A gyógyteák közül Herbária Patikája és Mecsek kapható elsősorban, de Bio Mandala fűszeres teakeverékeket is láttam.

 A biotisztítószereket a gyógyteák alá helyezték egyszerű dísztelen műanyag flakonokba. Mindegyik tisztítószer adalékanyagoktól mentes, és allergiások is használhatják. Egy részük általános feladatokra használható, de van zsíroldó és ablaktisztító is.
A bio szépségápolási termékeket, táplálékkiegészítőket, fogyókúrás termékeket, illetve a lúgosító termékeket elzárták a vevők elől, de az előbb említett készséges szőke hölgy már alig várja, hogy segíthessen. A kozmetikai termékek közül a vezető márkákat a Biola, a Dr. Organic és a Faith In Nature képviselik. Utóbbiak közül a sampon-és tusfürdőválaszték a jelentős, míg a Dr. Organic termékek közül elsősorban dezodorokat és fogkrémeket kapni. Ha már a fogkrémeket említem,akkor a Dr. Organicon kívül még Dabur ayurvédikus és Parodontax gyógyfogkrémeket lehet itt kapni.
A Biola termékek közül is igen széles a választék, pl. tusfürdők, bőrápoló krémek, stb. Elég széles piac számára forgalmaznak termékeket, pl. tinik, baba-mama, felnőtt nők és férfiak számára. Azt nem figyeltem meg, hogy az összes termékük kapható-e itt ebben a boltban, de elég sok mindent láttam azért itt tőlük. Ezenkívül még sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcs, Dr Kelen sósborszesz gélek és lóbalzsamok állnak a rendelkezésedre.

A boltban kaphatók ásványok, ásványékszerek is, bár nem túl széles választékban. Választhatsz marokkövet, láncot, karkötő és medált egyaránt. A láncok árai 750 forinttól kezdődnek, ami jóval olcsóbb a többi ásványbolt árainál. Elsősorban a népszerűbb ásványok kaphatóak itt, ritkaságokkal nem találkoztam.Táplálékkiegészítők közül is sokféle van, én elsősorban lúgosító, fogyókúrás és kínai termékeket láttam, de vitaminok ásványi anyagok is vannak.
Az üzlet csak hétköznaponként tart nyitva délután ötig, szombati nyitvatartás nincs. 

Kapcsolódó olvasnivalók:

Boltmustra: Margó illatszer és ezoterikus bolt Kecskemét Nagykőrösi u. 36.
Boltmustra: Életvíz ezoterikus és biobolt Kecskemét Március 15. u. 1/f a Széchenyivárosban
Boltmustra: Fitotéka dogéria - gyógynövény Kecskemét Hornyik J. krt. 2. 
Reformsziget diétázók szaküzlete Kecskemét Kápolna u. 22.
Természet Patikája gyógynövény Kecskemét Wesselényi u. 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése