2011. június 2., csütörtök

Boltmustra: Akvamarin ásványbolt Szeged Nagyáruház üzletsoron

Ez a bolt kb. akkora, mint egy panellakás konyhája: két-három embernél több nem fér el benne, viszont a város egyik legfrekventáltabb helyén van, a zenélő szökőkúttól alig pár percre. Miután ez Szeged egyik központi helye, hétköznap igen nagy a forgalom, turisták is akadnak bőven, de ez a kis bolt mégiscsak üres: érkezésemkor az eladón kívül egyedül voltam a boltban. Miután visszatérő vendég vagyok Szegeden, többször is jártam már itt, és mindig ugyanazt a kedves kiszolgálást kaptam. Szerencsére az eladó ért a drágakövekhez, bátran tanácsot kérhetsz tőle. hogy melyik betegséghez milyen gyógyító követ érdemes használni.
Annak idején így tudtam meg, hogy a rákos daganatok felszívódását a szeptária segíti elő. Ez egy drapp színű ásvány, amely meglehetősen ritka, én legalábbis ebben a boltban találkoztam vele először. Miután ilyen ritka, ezért baromi drágán árulják 2500 forintért.
Ritkaságnak számít a kirakatban látható fuchsit (fukszit) marokkő, amely egy smaragdzöld színű krómtartalmú muszkovit csillám. A kő egyensúlyba hozza a vörös-és a fehérvértestek arányát, továbbá növeli a csont és izomrendszer rugalmasságát és az immunrendszer ellenálló képességét. Az üzletben marokkőként kapható, jó nagy darabokban, meglehetősen drágán.
Ugyancsak ritkaság a kirakatban is látható danburit fülbevaló, ezzel a fajta ásvánnyal, ugyanis még eddig sehol sem találkoztam ebben az országban, csak itt ebben a boltban. Nem nagyon ismerem a gyógyhatásait, annyit tudok csak, hogy tisztítja a májat és az epét, tehát méregtelenítő hatású.
Ha már a fülbevalókat említem, az Akvamarinban többféle ásványékszer kapható: láncok, medálok, fülbevalók és karkötők egyaránt.
A láncok, a fülbevalók és karkötők általában 2000-3000 forint körüli árakon mozognak, ami egy átlagos árat jelent: gyakorlatilag az egész országban ilyen árakon mozognak az ásványékszerek árai.
A medálok ennél jóval olcsóbbak, nagyjából párszáz forint körüli árért lehet őket kapni.
Az üzletben csiszolt és nyers marokkövek is kaphatóak, ezek közül a nagyobb darabok meglehetősen drágák: 800-1500 forint körüli árakon, a kicsik viszont elég olcsók 150-300 forint körül. Megjegyzem: a kis méretű marokkövek ugyanolyan gyógyító hatással rendelkeznek, mint a nagyobbak.
Az ásványékszereknél minden esetben feltüntették, hogy milyen fajta kövekből állították őket össze, míg a medálok és marokkövek esetében már nem. Ez utóbbiak dobozokban összeömlesztve találhatók, -kivéve a nyers marokköveket-, de az eladó szívesen segít a marokkövek és medálok megnevezésében, és gyógyhatásaik ismertetésében.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva, önálló honlapjuk nincs.

Kapcsolódó bejegyzések:

Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Szolnok Ady E. u. 28. Skála Áruház földszintjén
Boltmustra: Hegyikristály ásvány-ékszer és ajándék Debrecen Piac u. 43. az udvarban
Boltmustra: Szite Kristály-és Ásványszalon Pécs Ferencesek utcája 5.
Boltmustra: Ásványbolt Győr Árpád út a Hotel Rába épületében
Boltmustra: Ásvány Sziget Vértes Center Tatabánya Győri út 7-9.
Boltmustra: Ásványvilág Drágakőüzlet Budapest Sugár Áruház XIV. Örs vezér tere
Boltmustra: Szerencsekő ásványbolt Mammut I. Budapest II. Széna tér
Boltmustra: Ajándéksziget ezoterikus és feng shui kellékek boltja Szeged Retek u. 12/b
Boltmustra: Biocsemege bioélelmiszer és drogéria Szeged Vidra u. 3.
Boltmustra: Gyöngyhalász bizsuk és ásványékszerek Esztergom Rákóczi tér 6/a
Boltmustra: Sass Fészek egzotikus ajándéktárgyak üzlete, továbbá ezoterikus-és feng shui tárgyak boltja Zalaegerszeg Kossuth L. u. 4-6 Csipke Üzletház
Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Keszthely Kossuth u. 8.
Boltmustra: Feng Shu Ajándék Nagykanizsa Sugár u. 2.
Boltmustra: Angyalos Bolt ezoterikus-és ásványbolt Székesfehérvár Fő u. 3.
Boltmustra: Kőbirodalom ásványbolt Budapest VII. Wesselényi u. 76.
Boltmustra: Tigrisszem ajándék-, feng shui-és ásványbolt Eger Bajcsy-Zsilinszky u. 17.

1 megjegyzés: