2011. június 26., vasárnap

Kávézacc-és teafűjóslás: Mi ez? Hogyan működik? - Kipróbálhatod online is

A kávézacc- és a teafűjóslás a gyakorlatilag a két legősibb népi jövendölés, amelyet több ezer éve használnak már. Valójában a pontos keletkezési idejüket nem tudjuk, mert az akkori időkben még nem volt írásbeliség, a babonák és népi hiedelmek szájról szájra terjedtek. A kávézaccjóslás Közép-Amerikából ered, de használták Dél-Amerikában, illetve a Közel-Keleten is, míg a teafűjóslás Kínából származik, de Indiában is népszerűvé vált. Európába a tea révén került át ez a jóslásforma, de a keresztény vallás tiltása miatt nem tudott kibontakozni, ezért népi babonának álcázták.
Mindkét jóslásnak a lényege ugyanaz: először elkészítették az italt hagyományos módon, azaz finomra darált kávébabból, vagy teafűből, és csészében szolgálták fel. Miután megitták a csészealjat ráborították az edényre, amelyet háromszor balra forgattak el a fülénél fogva. Nem sokkal ezután felemelték a csészét, és az alján lerakódott maradék formája és jellege alapján találgatták a jövőt. Miközben készítették és elfogyasztották az italt, mindvégig az őket foglalkoztató kérdésre koncentráltak. A zacc, illetve a teafű különféle formákat vehet fel, pl. angyal, csillag, fa vagy hal. Igazából ezek a formák nem pontosak, inkább az intuíció játékai, és eleinte nehéz meglátni őket, de később némi gyakorlással menni fog.
Miután ezek a népi jóslások manapság egyre népszerűbbek, te magad is kipróbálhatod őket. Fontos tudni, mielőtt elkezded, hogy ez a két jóslásfajta csak rövid távra mutat előre, hosszabb távra már nem jönnek be ezek a jóslatok. Fontos még, hogy csakis fehér színű csészét használj a jósláshoz, továbbá  az italt finomra őrölt kávéból, vagy teafűből készítsd el, és ne instant porból, vagy filterből. Teakészítés során ne használj szűrőt, vagy teatojást. Íme a török kávé receptje, itt pedig a tea elkészítésének módját  találod. Ne felejtsd el, hogy miközben elkészíted, majd megiszod az italt folyamatosan koncentrálj a kérdésedre!
Ha nem szeretnél az italok elkészítésével bajlódni, akkor próbáld ki online a teafűjóslást. A játék hasonlóan működik az eredeti jósláshoz, de itt nem kell elkészítened az italt, csak gondolj a kérdésedre, majd kattints a csészére! Fel fog tűnni a válasz. Kellemes szórakozást hozzá, de azért ne vedd túl komolyan.

Kapcsolódó olvasnivalók:

Harmóniakártya: Magyarország egyetlen hírlevél alapú jósdája. Ingyenes regisztráció!
Ingyen tarotjóslás, angyali üzenetek, rúna-,kristálygömb-és druidajóslás Cornelia jósnő honlapján!
Ingyenes cigánykártya-, tarot-, angyalkártya-, franciakártya-és egyéb játékos jóslások a Női Portálon!
Ingyenes szerelmi és tarotjóslás, többféle horoszkóp-előrejelzés, és inspiráló bölcs gondolatok a Zsozírisz Jósdában
Ingyenes kínai horoszkóp-kalkulátor, tarot-és cigánykártyajóslás, szerelmi, illetve egészségjóslat Rózsaszín Jósdájában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése