2011. augusztus 14., vasárnap

Boltmustra: Ásványbolt Győr Jedlik Á. u. 10.

A város egyetlen ásványboltja sokái a Hotel Árpád épületén a földszintjén üzemelt egy nagyon kis üzlethelyiségben. Aztán egyszer csak eltűnt az üzlet, és helyette felirat jelent meg az ajtón, hogy a hely elköltözött a Jedlik Ányos u. 10. szám alá, a szódásszifonos szökőkúttal szemben.
Nos, a helyet megtalálni nem könnyű, ugyanis nem jelzi tábla az üzletet, csak egy ajándék felirat, de aztán rájövök szerencsére, hogy ez az ásványbolt.
A helyiség nagyobb, mint az előző, szóval jobban el lehet férni. Különösebben nagy vevőjárás nincs, csak egy kétgyermekes anyukát látok a boltban, pedig ezen a helyen elég sok ember járkál.
A pult mögött egy hosszú szakállú fickó ücsörög, aki kifejezetten barátságos.
Az előző üzletéhez képes a hely kínálata kibővült: már nemcsak marokköveket és ásványékszereket lehet itt kapni, hanem a gyöngyfűzéshez szükséges alapanyagokat is, például damil és bőrszalagokat, illetve gyöngyöket.
A marokköveket és a medálokat kis fachszerű mélyedésekben helyezték el, amelyeken jól látható felirat jelzi a kövek nevét és árát. A marokkövek kisebb-nagyobb méretben is megtalálhatók. Ráadásul a marokkövek akciósan is kaphatók, ami azt jelenti, hogy kis zacskókban becsomagoltak egyszerre 30 darab kisméretű marokkövet, ami 400 forint. Szerintem ez eléggé jutányos ár, ha azt vesszük, hogy máshol ugyanez egy darab marokkőre érvényes. Van még olyan akció is, hogy egy műanyag dobozban 30 deka vegyes kő van, de az árára már nem emlékszem.
Az akciós áruk felett helyezték el a láncokat, amelyek vagy bőrből, vagy damilból készültek, ezért elég olcsók.
A drágább láncok az olcsóbbakkal vannak szemközt, és ezüstből készültek, de ugyanakkor vannak extra hosszú damilra felfűzött láncok is. Természetesen karkötők is vannak ugyanitt, elég sokféle.
Az előző boltban lehetett kapni ásványból készült Nagy-Magyarország térképet, órákat, illetve egyéb figurákat is. A jó hír az, hogy ezeket a Jedlik utcai boltban is meg lehet vásárolni, de csak az eladó segítségével, ugyanis a kassza mögött találhatók.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése