2011. augusztus 14., vasárnap

Boltmustra: Angyalbolt Győr Aradi vértanúk utca 8.

Ebből az üzletből két darab van, a másik Pápán található ugyanezen a néven, de ott még nem jártam. A két üzlet honlapja közös, amelyből kiderül, hogy a tulajdonos Szabó-Rácz Andrea angyalterapeuta, aki angyalos programokat, tanfolyamokat szervez mindkét városban. Az éppen aktuális programokat a honlapon megtalálod, viszont online vásárolni nem lehet, mert nincs fönn a termékek listája sem, ha tehát vásárolni akarsz, akkor el kell menned a boltba.
Az üzlet valószínűleg nem túl régi, mert én elég sűrűn megfordulok Győrben, és eddig még nem sikerült rábukkannom, most azonban úgy hozta a véletlen, hogy mégis megtaláltam az üzletet. Na persze, véletlenek nincsenek, úgyhogy biztosan az angyalok vezették a lépteimet a megfelelő irányba. Emlékszem akkor már a győri buszállomásra tartottam a 16:30-as buszhoz, és jó 3 óra buszozás állt előttem. Nem sokkal a Schweidel utcai kereszteződés elhagyása után valami arra késztetett, hogy átnézzek a túlsó oldalra, és ekkor megláttam egy üzletet, amelynek a két kirakatában mintha angyal.szobrok lennének, azonban sem cégér, sem felirat nem látható sehol. (Jelentem, azóta elkészült a  gyönyörű, aranyszínű és jól látható cégér az üzlet felett.) Eltűnődtem, hogy vajon miféle üzlet lehet ez? Az úttesten átkelve, és a kirakatokat közelebbről megvizsgálva megállapítottam, hogy valóban ezek angyalokat ábrázolnak, sőt feng shui szobrok is találhatók itt, akkor már tudtam, hogy megfelelő helyen járok.
A bejárati ajtó nem rögtön az üzletbe vezet, hanem egy kis előtérbe, ahol különböző ingyenes prospektusok találhatók az éppen aktuális ezoterikus programokról itt a városban. Csak vedd és vidd el őket nyugodtan.
Az üzlet bejárata a bal oldalon található, és egy hosszú folyosón keresztül léphetünk be a boltba. Ezen a folyosón helyezték el a füstölőket, amelyekből meglehetősen széles választék kapható. A füstölők legnagyobb részét a Hem jellegzetes termékei adják, ezekből 4-5 polcnyi található a helyen. Kaphatóak még Nag Champa, Prema és Goloka márkájú aromaterápiás füstölők is lapos csomagolásban, jóval drágább árakon.

Amikor a folyosón keresztül belépek a boltba, látom, hogy a fiatal, rokonszenves eladónő, éppen egy ismerősével beszélget, de rögtön észrevesz, udvariasan köszön, és fel is ajánlja a segítségét, amelyet elutasítok. Rajtunk kívül az üzlet tök üres, ami nem is csoda, hiszen még cégérük sincs, tehát az emberek nem is tudják, hogy van ilyen bolt.
Az üzlet bal oldalán, ahol a kirakat van, két hosszú polcsoron azok az angyal-és feng shui szobrok láthatók, amelyek korábban a kirakatban már megcsodálhattam. Az angyalszobrok többsége kerámiából készült, és megnyugtatják, feltöltik az embert egy stresszes nap után.
A feng shui szobrokból lényegében a legfontosabb fajtákat találhatod meg itt: béka, teknős, sárkány, kutya, Buddha-szobor, stb.Az angyal-és feng shui szobrok mellett található a teáspolc is.
Egy ilyen helyen, mint ez a bolt, ne számíts a hiperekben kapható filteres, illetve gyümölcsdarabos teákra, mert ezek nincsenek. Itt kizárólag a Kíra Teacentrum füves teáit vásárolhatod meg egyszerű színes zacskókban 400-600 forint közötti árakon. Mielőtt azt mondanád, hogy ez drága, elárulom, hogy egy-egy főzethez mindössze egy teáskanálnyi teafüvet kell felhasználni, különben könnyen mérgezést kaphatsz. Így viszont egy-egy zacskónyi mennyiség sokáig eltarthat.
Kiváló ötlet Kiráéktól, hogy a színes teás-zacskókat a teafajták szerint csoportosították, így például a fekete teákat fekete színű, a zöld és maté teákat zöld színű, a gyógyteákat fehér színű, a rooibos teákat vörös színű, az ayurvédikus teakeverékeket sötétkék színű, a lapacho teákat pedig drapp színű teás-zacskókba csomagolták. A legtöbb teafajta gyümölccsel, vagy valamilyen egzotikus fűszerrel ízesített.

Az angyalokkal illóolajok és gyertyák segítségével is kapcsolatba lehet lépni, miután mindkét eszköz hatékonyan segíti a meditációt és kikapcsol a napi gondokból. Itt a boltban ezek is kaphatók többféle választékban. Az illóolajok közül a legtöbb egykomponensű, de kaphatók olyan olajkeverékek, amelyeket a 4 arkangyalnak (Mihály, Gábriel, Rafael, Uriel) szenteltek. Utóbbiakat olyan olajok keverékéből állították össze, amelyek az adott arkangyalhoz tartoznak, ezáltal segítik a megidézését. Persze az egykomponensű illóolajok is odarendelhetők egy-egy angyalhoz, de ezekben én nem vagyok annyira járatos. Vannak viszont olyan könyvek és tanfolyamok, amelyekből mindezeket megtanulhatod. Az illóolajok jelentős részét az eladói pult alatti vitrinbe zárták, de az arkangyalos illóolajok szabadon hozzáférhetőek.
A gyertyák esetében is hasonlóan van ez, csak ott a gyertyák színeihez rendelik hozzá az angyalokat, pl. Mihály arkangyal hívásához sötétkék gyertyát érdemes égetni, Uriel esetében narancssárgát, Gábrielnél citromsárgát, Rafaelnél pedig zöldet. Az is megfelelő azonban, ha egy fehér gyertyát égetsz, amelynek a segítségével bármelyik angyallal felveheted a kapcsolatot. A gyertyák mind a 7-féle csakra színeiben kaphatók, ezért csakraharmonizálásra is használhatók. Díszgyertyákra ne számíts, csak egyszerű szálas gyertyák kaphatók.

Mostanában egyre divatosabb módszer angyalkártyák segítségével kapcsolatba lépni az angyalokkal, hiszen ezek a gyönyörűen illusztrált lapok úgyszintén emelik a rezgésszintet, ami az angyalkommunikáció lényeges eleme. A legtöbben Doreen Virtue angyalkártyáit ismerik, de Ferry Lackner és Kimberly Marooney is alkotott ilyen kártyákat, amelyek itt az üzletben is kaphatók, de vásárlásukhoz az eladónő segítségét kell kérned, mert önkiszolgáló módon nem férhetők hozzá. Mindegyik elég drága, különösen Virtue kártyái, utóbbiak több, mint 4000 forintba kerülnek. A kártyacsomagokhoz könyv is tartozik, amely leírja, hogyan is kell alkalmazni a kártyákat, és bemutatja részletesen az angyalokat.

Ha már a könyveket emlegetem: az angyalbolt legfőképpen az Édesvíz és a Mandala-Véda Kiadó által megjelentetett könyveket kínálja elég széles választékban, és nemcsak angyalos könyveket, hanem mindenféle ezoterikus-spirituális művet. Ha angyalos könyvet keresel, akkor itt megtalálod szinte az összeset, a Kryon-sorozat köteteit is ideértve, merthogy ő is egy angyali lény. Ami lényeges, hogy az itt kapható könyvek úgyszintén rezgésszint-emelő hatásúak, akárcsak az angyalszobrok, füstölők, illóolajok és angyalkártyák, tehát egy kicsit megnyugszol, kikapcsolsz a hatásukra, egyszóval jobban érzed majd magad a bőrödben.
A boltban az összes Agykontroll termék kapható, vagyis könyvek és hanganyagok egyaránt. Ha már a hanganyagoknál tartunk, akkor kaphatók meditációs cd-k is, például Kövi Szabolcs összes lemeze elérhető itt. A veszprémi illetőségű fuvolaművész régóta meditatív-spirituális zenéket szerez, amelyek úgyszintén rezgésszint-emelő hatásúak, tehát egy fáradt, stresszes nap után érdemes meghallgatni, akár többször is ezeket a cd-ket.

Végezetül pedig az üzletben kaphatók drágakövek, ásványékszerek is, igaz nem annyira széles választékban. Inkább a népszerűbb ásványokat veheted meg itt, mint például hegyikristály, ametiszt, tigrisszem, kalcedon, jáspis, türkiz, hematit, rózsakvarc, legalábbis én kapásból ezeket ismertem fel. Az ásványok úgyszintén rezgésszint-emelő és gyógyító hatásúak, ezáltal segíthetnek meditatív állapotba kerülni, továbbá oldják az aurában és a csakrákban keletkezett blokádokat.
Az üzletben a sétám mindezzel befejeződött, és megállapítottam, hogy igaz az a szlogen, amit az üzlet honlapján olvashattam: ez valóban az ölelésként ható ajándékok boltja, mert már eleve az üzlet légköre is megnyugvást áraszt a szép angyalszobroknak és a füstölőillatnak köszönhetően. A bolt 17 óráig tart nyitva, utána szellemi műhellyé alakul: ilyenkor tartják ugyanis a tanfolyamokat, előadásokat, elsősorban angyalos témában. Ezekről bővebb információt az üzlet előterében, illetve a honlapján találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése