2012. október 7., vasárnap

Gangesz Ajándékbolt és Ezotéka Eger Érsek u. 13-15.

A hely a Dobó tértől nem messze található, az Érsek utcában. Korábban Aranyteknős volt a neve, de azóta átalakult Gangesszé. Valójában két darab üzletük van: egy lakberendezési, és egy ezoterikus, de a két hely teljesen elszigetelt egymástól. Én a lakberendezési üzletükben nem is jártam, csak az ezoterikus boltjukban, ahol nemcsak ezoterikus kellékeket, hanem ajándéktárgyakat is árulnak.
Az üzlet elég kis területű, de a látogatót ennek ellenére széles választék várja, ugyanis nemcsak füstölőket, könyveket, meg CD-ket lehet itt kapni, hanem sokféle egzotikus szobrot, ásványokat, továbbá feng shui kellékeket és angyalszobrokat is, szóval tudsz miből válogatni.
Már a bolt előtt is láthatsz kitéve különböző szélcsengőket az ajtó előtt, de odabenn az üzletben is találkozhatsz velük.
A helyiség sajnos tök üres, egyedül egy hosszú, barna hajú, fiatal eladónő ül a pult mögött, aki halkan köszönti a betérőt, lényéből pedig visszafogottság árad, viszont a terrakottaszínű falak vendégváró hangulatot árasztanak.
A bejárattól balra helyezték el a különböző egzotikus szobrokat (pl. Buddha, elefánt, termékenységi szobrok, stb. sokféle van) a szélcsengőket, a pirossal összekötött feng shui pénzeket és az ásványokat.
Ez utóbbiakból marokköveket, illetve karkötőket tudsz itt venni, láncokat sajnos nem. A nagyobb méretű marokkövek ára 1000 forint, míg a kisebbek 500 forintba kerülnek darabonként, ami elég drága.
A marokkövek közül achátokat, hegyikristályt, rózsakvarcot, obszidiánt, hematitot és türkizt láttam, szóval ilyen népszerűbb köveket, ritkaságok viszont itt nincsenek. Ugyanezekből a kövekből karkötők is vannak.
A bejárattal szemben hátul helyezték el az angyal-és feng shui szobrokat. Utóbbiak közül teknős, háromlábú béka, Buddha, sárkány és szerencsemacska kapható.
A bejárattól jobbra helyezték el a könyveket, CD-ket, füstölőket, illetve a vízipipa köveket. Ez utóbbi többféle ízben is kapható darabonként 1500 forintért. A lényegük az, hogy dohányfüstmentes élvezetet biztosít a vízipipázók számára, ugyanis dohány helyett ezzel kell megtömni a pipát, ráadásul újra felhasználható némi tisztítás után.
Könyvekből nincs valami széles választék, zenék közül viszont Kövi Szabolcs össze lemeze kapható, ami azért nem kevés.
Füstölők közül a jól ismert Hem márkát is megtalálod itt közepes választékban, de a Prema és Goloka márkájú lapos dobozos füstölőkből jóval szélesebb a választék. Mondjuk ez utóbbiak sajnos drágábbak is.
Az eladói pult mögött többféle mandala hűtőmágnest és ablakképet láthatsz. Tulajdonképpen ezek is feng shui jelképek, amik arra jók, hogy egy adott típusú energiát erősítsenek, például a bőséget, az egészséget, vagy a szerencsét.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombatonként egyig várja a vevőket. A weboldalukon pedig láthatsz egy fotógalériát mindkét üzletről. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése