2012. október 14., vasárnap

Boltmustra: Gyógynövény szaküzlet Miskolc Győri kapu 57. a Lézepontnál

A villamos József utcai megállójánál (amit azóta átneveztek egy párszor, de nekem már csak József utca marad) van egy üzletsor, ahol Match élelmiszer, Lézerpont Látványtár, és OTP Bankfiók található, van egy kis gyógynövény szaküzlet, éppen pont az OTP mellett.
Illetve nem is olyan kicsi ez az üzlet, csak kívülről tűnik annak, de valójában egy hosszúkás folyosóból áll. Két fiatal nő képviseli a személyzetet, akik udvariasak, köszönnek, és segítőkészek is. Mondjuk így a délelőtti órákban kevesen térnek be a helyre, úgyhogy nagyrészt egyedül vagyok érdeklődő.
A bolt jelentős része a bejárattól balra terül el, és jórészt gyógyteákat, táplálékkiegészítőket, kozmetikai termékeket árul, ételt-italt már kevésbé.

Az élelmiszerek egy része diétás, vagyis cukorbetegek és lisztérzékenyek számára készült. Nincs valami széles választék belőlük, igaz a hely sem kimondottan élelmiszerbolt.
A cukorbetegek részére kaphatók diabetikus kekszek, szörpök, mézek, stevia, xilit és nyírfacukor édesítőszerek. Mindegyikből többféle is van, úgyhogy tudsz választani.
A lisztérzékenyek részére gluténmentes liszt, kenyérpor és sütipor kapható, ami nem valami sok, de az alapdolgokat el tudod belőlük készíteni. Már ha van időd és energiád.
Ezenkívül még liszteket (fehér, búza, tönköly, rozs, rizs, Kilófaló, lenmag) és olajokat (máriatövis, búzacsíra, kukoricacsíra, szőlőmag) tudsz itt vásárolni az élelmiszerek közül. Italok közül folyékony rizsital és dobozos kukoricaital-por, többféle Dr. Steinberger ivólé, gyógyvizek (Mira, Ferenc József, Salvus, illetve ionos vizek) illetve rengeteg féle gyógytea is kapható. Az élelmiszereket egyébként a bejárat közelében helyezték el, hogy minél hamarább meg lehessen őket találni.

Az élelmiszerek szomszédságában helyezték el az italokat egészen a folyosó végéig. Teák közül filteresek és szálasok közül is tudsz bőven válogatni. Mondjuk a filteresek közül csak kínai teák és Herbária Patikája gyógyteák vannak, bár elég széles belőlük is a választék. Ámde a szálas teákból szélesebb a kínálat, hiszen több forgalmazó (Herbatrend, Herbária Patikája, Mama Gyógynövényei) teái közül lehet választani, és mindegyikből sokféle van.

A kozmetikai termékek a bolt közepén egy szigetszerű polcon kaptak helyet. Én fogkrémeket (Lacalut, Elmex, Parodontax, Dr Chen), samponokat (Varga, Dr. Immun, Naturland hajszesz, bojtorján hajszesz, csalán sampon), masszázskrémeket-és olajokat láttam közülük, másra most nem emlékszem.
A fogkrémek mindegyike enyhíti a fogínygyulladás tüneteit, míg a samponok és hajszeszek elsősorban a hajhullás ellenszerei. Kivéve mondjuk a csalánsampont, mert az elsősorban a gyorsan zsírosodó haj gyógyszere. Masszázskrémek-és olajok közül meglehetősen széles a választék.
A bolt leghátsó részén egy külön vitrinben sokféle Biola arckrém, arclemosó termékek és dezodorok vannak bezárva. Ez nem a teljes termékválaszték tőlük, mert például a férfiaknak kifejlesztett termékek, a fogkrémek, tusfürdők és a testápolók hiányoznak.

Amiből viszont bőven találsz választékot azok a különböző táplálékkiegészítők, mint például a Vitaking és Vitaday vitamin-és ásványianyag tabletták, a fogyókúrás termékek, és a Zöldvér Program lúgosító termékei. A hasonló hatású táplálékkiegészítőket egy helyre csoportosították, hogy könnyebben megtaláld, de nyugodtan kérj segítséget az eladóktól is, ha valamit nem találsz.
A táplálékkiegészítők többnyire a vevők által is szabadon elérhetők.
A bolt úgy emlékszem hétköznaponként délután hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva, önálló honlapjuk pedig nincs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése