2012. december 16., vasárnap

Biopatika biobolt Budapest XVII. Pesti út 70/1 Rákoskeresztúron a Cinkotai útnál

A hely Budapest legtávolabbi kerületében a XVII-ben található a rákoskeresztúri részen, panelházas környezetben. A környék olyan, mintha nem is Budapesten lenne, ugyanis különösebben nagy városi nyüzsgés nincs, bár a főutcán azért járnak az autók, buszok, de ez  csak a töredéke a belvárosi közlekedésnek.
A bolt a Pesti úton található, amely a kerület legjelentősebb útja, ami Pécelre visz. Ahhoz hogy megközelítsd a helyet, a Kis utcánál kell leszállni a Kőbányára, illetve az Örsre tartó buszok valamelyikéről. Amúgy a keresztúri városközpont nincs messze, kb. 10-15 perc gyalog, az Örs pedig kb. negyed óra- 20 perc innét gyorsjárattal. A bolt egy üzletsoron található a Cinkotai úti kanyarnál, amely eléggé kihalt így délután négy óra felé.

A hosszú folyosóból álló üzletben sincs rajtam kívül más érdeklődő, csak egy hosszú, barna hajú, fiatal eladólány tartja a frontot, aki kedvesen üdvözöl, úgyhogy a kiszolgálással már nincs probléma.
A bolt  élelmiszereket, italokat, táplálékkiegészítőket és kozmetikai termékeket is árul, de egyikből sincsen olyan kiemelkedően széles választék. 
Az élelmiszereket és az italok egy részét a bejárattól balra helyezték el. Az élelmiszerek közül magvakat, növényi pástétomokat, zsírokat, krémeket, pár fajta Barbara és Pasta d'Oro gluténmentes tésztát lehet kapni. Italok közül Dr. Steinberger és Biopont ivólevek, szörpök, folyékony biokávék, Kaqun, Peridot, Mira és Hunyadi vizek, na meg teák kaphatók.

Mondjuk a teákat részben az eladói pult mögé, részben pedig a bejárattól jobbra levő polcokra tették. Leginkább szálas teák vannak a Mama Gyógynövényeitől, amelyeket fachszerű képződményekben tárolnak. Mindegyik teafajtát felirat jelez, illetve abc sorrendben rendezték el őket a könnyebb tájékozódás érdekében.
A filteres teákból ezzel szemben elég gyenge a választék. Közülük csak a Mecsek és a Herbária Patikája teakeverékeiből kapható pár fajta. A filteres teákat a bejárattól jobbra helyezték el a táplálékkiegészítők mellé a gyümölcsteákkal együtt. Ez utóbbiakból elég sokféle darabos (Teaház), és pár fajta filteres (London Fruit&Herb) kapható.

Ha már a táplálékkiegészítőket említem, akkor elmondanám, hogy elég sokfélét találni itt az üzletben, pl. Dr. Chen termékek, a Zöldvér lúgosító program termékei, illetve Vitaking készítmények is. Sajnos az utóbbi kettőből olyan túlzottan sokféle nem kapható, ezzel szemben azonban a Biopatika a Dr. Chen termékek egyik referenciaüzlete, ami azt jelent, hogy itt gyakorlatilag az összes termékük kapható. Ha mégis kifogyna valamelyik, akkor megrendelik.
Egyébként a táplálékkiegészítőket zöld alapon fekete felirat jelöli, mármint azt, hogy milyen típusúról van szó. Például vannak szépségvitaminok, lúgosító termékek, fogyókúrát elősegítő készítmények, stb.
A kozmetikai termékek közül samponok (Dr. Chen, Dr Immun, Revalid), fogkrémek (Elmex, Lacalut), többféle kézzel készített szappan, illetve Biomed kenőcsök kaphatók.
Bónuszként vannak itt öko tisztítószerek is az eladói pult közelében például mosószóda, folyékony mosódió, illetve szintén folyékony szappan és mosószer.
A hely minden hétköznap délután hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése