2012. december 23., vasárnap

Boltmustra: Biotéka gyógynövény Budapest XIX. Templom tér 16. Kispesten

Kispesten nem sok hasonló jellegű ilyen üzlet van: ez az egyik, de hallottam, hogy a kispesti piacon van egy másik, csak oda még nem jutottam el. Sajnos, a többit már bezárták.
A Biotéka Kispest egyik fő útvonala, az Ady Endre út mentén fekszik, a Templom téren, a 42-es villamos megállójától nem messze, de az 51-es és a 68-as busz megállója sincs messze ide, sőt Kispest központja is közel van.
A hely nem az utcafronton van, hanem egy kicsit beljebb, a suli és a templom mögött, de a kapu fölött van egy zöld-sárga színű cégtábla, úgyhogy nem tévedhetsz el.
A bolt nem túl nagy, elég szűkös a hely, de tök üres az üzlet, csak az eladónőnek van ott egy ismerőse, akivel beszélget. A kiszolgálás barátságos, mert a középkorú eladónő köszön, illetve felajánlja a segítségét is, de én csak nézelődöm.
Amint belépek az ajtón mindjárt sokféle Oximix, Dr. Szalay és Pi Vizes palackokat látok a földön, amelyek mind lúgosító, és energiát adó hatásúak.
A vizeken kívül vannak még élelmiszerek, teák, kozmetikai termékek és táplálékkiegészítők is..
A kínálat korrekt, de olyan  széles áruválasztékra ne számíts.
Élelmiszerek közül magvak, lisztek (fehér, durum, rozs, barna rizs, tönköly, lenmag, gesztenye, szőlőmag, gluténmentes és Dia-Well diabetikus), olajok (lenmag, máriatövis, mák, szőlőmag, olíva, napraforgó), sokféle reform nassolnivaló, lekvárok, Piszkei Öko sütikből pár fajta, diabetikus termékek (egész kenyér és kekszek), szója-és szejtán termékek kaphatók.
Az élelmiszerek egy részét - pl. a liszteket, olajokat, lekvárokat a bejárattól balra, a reform nassolnivalókat a bejárattal szemben levő pultra, míg a péksütiket és a diabetikus termékeket a bejárattól jobbra levő pultra tették. A szója-és szejtán termékek a bejárattól jobbra a pult alatt levő kis hűtőben kaptak helyet. Az élelmiszerek egyébként mind önkiszolgálóak.
Italok közül a fent említett vizeken kívül még sokféle szörp és tea is van. A teák közül egyaránt kapható filteres és szálas is. Filteres teák közül én leginkább Pannonhalmi és kínai teákat láttam, de van még Herbária Patikája, Mecsek és Apotheke is, csak ezekből elég gyenge a választék. A szálas teák közül Mecsek teakeverékek, továbbá Mama Gyógynövényei kapható, bár Mecsekből nincs olyan sok, viszont a Mama Gyógynövényeiből egész korrekt a választék.  Utóbbiak a bejárattól jobbra vannak a pult mögött. Vásárlásukhoz az eladó segítségét kell kérni.
A bejárattal szemben és attól jobbra a kozmetikai termékek a pult mögött.Van elég sok izzadásgátló dezodor és arckrém a Níveától, sokféle masszázskrém, pár fajta S'Nonas tusfürdő, hennás hajfestékek és sokféle parfüm is. Persze ne márkás parfümökre számíts, hanem olcsóbbakra. Ha ez nem elég, akkor a kassza közelében vannak Avon katalógusok, amelyek elvihetők, és gondolom meg lehet innét az üzletből őket rendelni is.
Táplálékkiegészítőkből is elég sokféle van: például Supherb növényi kivonatok, Dr. Chen Patika termékei, Vitaking termékek (ásványi anyagok és vitaminok keverék+szóló), na meg a Varga gyógygombák. Utóbbiból csaknem az összes fajta kapható. Részleteket lásd itt
Az üzlet hétköznaponként délután hatig, szombatonként délután egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése