2012. december 23., vasárnap

Boltmustra: Ásványvilág ásványbolt Budapest Vak B. u. 73-75. KÖKI Terminál

Az Ásványvilágnak jelenleg 3 darab üzlete van Budapesten. Közülük a Sugárban található üzletről már írtam, a Dunaplázában található üzlet leírásával még adós vagyok. A harmadik boltjuk a Kőbánya-Kispest vasútállomás mellett található Köki Terminál bevásárlóközpontban nyílt meg nem is olyan rég.
A Köki Terminál egy kifejezetten nagy és kellemes hely, amelyet lényegében a vasútállomással egybeépítettek, ami egy óriási dolog,  a korábbi épületet ismerve. A régi Köki ugyanis meglehetősen kiábrándító látványt nyújtott a hajléktalanokkal, cigányokkal és a koszos épülettel. Mára ez megszűnt, és a Köki Terminál kifejezetten csilivili épület lett sokféle divatüzlettel, több étteremmel, stb.
Az Ásványvilág az első emeleten kapott helyet a középső körforgónál. A hely közepes méretű tipikus plázaüzlet kétfős női személyzettel, akik kedves, udvariasak és köszönnek a betérőnek. (Egy plázában amúgy is óriási dolog az ilyesmi). Ott létemkor éppen két idősebb hölgynek segítenek a vásárlásban, de azért nekem is odaköszönnek, és felajánlják a segítségüket.
A boltban marokkövek, ásványékszerek, medálok, masszázspálcák, kristálykoponyák, illetve ásványok gyógyhatásaival foglalkozó könyvek is kaphatók. Mondjuk a legutóbbiból csak néhány fajta van.
A bejárattól balra helyezték el a különböző marokköveket, amelyekből kifejezetten sokféle van. Mindegyik marokkő kis méretű és pici üvegedényekben helyezték el őket. Sajnos, baromi drágák, ugyanis 1000 forint darabjáért árulják őket. (Tudok olyan helyet is, ahol nagyobb méretű marokköveket 300 forint darabjáért árulnak. Igaz, hogy az nem Pesten van).
A bejárattól balra is és jobbra is találhatók ún. kiemelt kövek, mint például a topáz, a szodalit, a szeptária, a tigrisszem, a borostyán, a rubin, a zoizit és a lápisz lazuli. Ezeket üvegvitrinben helyezték el, és egy helyre csoportosították, ami azt jelent, hogy az adott kőből, kapható marokkő, lánc, karkötő és fülbevaló is egy helyen. Miután a vitrin zárva van, ezért kérd az eladó segítségét a vásárláshoz.
A bejárattól jobbra helyezték el a nyers ásványokat, a könyveket, a masszázspálcákat, a koponyákat, a piramisokat és a kristálygolyókat és a karkötőket. Az utóbbiakat szintén vitrinbe zárták a vevők elől, miután nagyon értékes tárgyakról van szó, de a könyvek és a nyers ásványok szabadon hozzáférhetők.
A masszázspálcák hegyikristályból és rózsakvarcból, a koponyák hegyikristályból, obszidiánból, rózsakvarcból, mangókalcitból és hematitból, míg a piramisok hegyikristályból és rózsakvarcból készültek.
A koponyák és a piramisok kicsi és közepes méretben is kaphatók. Karkötőkből is elég sokféle van. Ezek elég olcsók, hiszen damilra fűzték fel őket.
A medálok az eladói pulton találhatók pici üvegedényekben. Szintén sokféle van belőlük, de mégse annyi, mint a marokkövekből.
A láncok túlnyomó többségét az eladói pult mögé helyezték el, de a bejárattól jobbra is található belőlük, de utóbbiak olcsóbbak, mert damilra fűzték fel őket. A pult mögötti ékszereket azonban ezüst lánchoz rögzítették, ezért jóval drágábbak.
A Sugárban található üzlethez hasonlóan itt is kapható elég sokféle elektromos sólámpa 2990 forintért, de szelenitlámpát is láttam. Utóbbi ragyogó fehér színű, és megnyugtató hangulatot áraszt.
Az Ásványvilág üzlete hétfőtől szombatig este 21 óráig, míg vasárnaponként este 18 óráig várja a vevőket. Az ásványok fajtáiról és a kínálatról az üzlet honlapján találsz bővebb információt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése