2013. július 14., vasárnap

Boltmustra: Gyógynövény Budapest XII. Győri út 1.

Ebből az üzletből két darab van: a másik a Karinthy utcában található, de arról még nem írtam. Megvan már annak is a tesztje, de még nem örökítettem meg az oldalon, viszont szerintem a két bolt közül ez sokkal színvonalasabb, mind a választékot, mind a kiszolgálást tekintve.
A hely nincs messze az Alkotás utcától: a Mészáros utcán kell lefordulni a toronyháznál, majd a sínek mentén elfordulni, de szerencsére nem kell átmenni a sínek felett átvezető hídon, csak fordulj be. Aztán az egyik ház földszintjén megtalálod ezt a boltot, amelybe lépcsők vezetnek le. Van két kirakat is, ahol láthatod, hogy mit árulnak az üzletben.
Az eladó egy középkorú, vékony, szemüveges hölgy, aki nagyon barátságosan ajánlja fel a segítségét.
Az üzlet amúgy tök üres, de hát maga a környék sem forgalmas.
A hely árul élelmiszereket is, de elsősorban teákat, kozmetikumokat, illetve táplálékkiegészítőket forgalmaz.
A bejárattól balra egy külön polcon vannak a magvak (de nem sok, csak pár fajta), továbbá tönköly-, szőlőmag-és tökmagliszt.
A mellette levő polcon találhatók a teák nagy része, kivéve a kínai teákat, mert azokat a bejárattal szemben leghátul helyezték el. Ez utóbbiakból meglehetősen sokféle van, ezért kellett valószínűleg ezt a megoldást választani.
Egyébként akkora fú, de hatalmas teaválaszték nincs, kivéve a szálas Fitodry gyógyteákat, amelyekből elég széles a választék. Filteres gyógyteákból ellenben nincs akkora választék: csak pár fajta Herbatrend márkájú tea van. Ezenkívül kapható még rooibos, maté és pár fajta darabos gyümölcstea is.
A szomszédos polcon élelmiszerek vannak, például kókuszolaj, kókusztej, juharszirup, többféle főzőkrém rizsből és zabból, de Hunyadi és Mira vizek is vannak.
Leghátul a teáspolc mellett van a kozmetikumos polc, ahol a kozmetikai termékek nagy része található, például elég sokféle hennatartalmú, illetve direkt az őszülés ellen kifejlesztett hajfesték, Dr. Kelen sósborszesz gélek, elég sokféle masszázsolaj, továbbá Varga gyógysampon.
A bejárattól jobbra levő termékek jó része egy hosszú pult mögött található, tehát csak az eladó segítségével tudod megvenni, kivéve a lépcső melletti ablaknál lévő termékeket, például a test-és fülgyertyákat, pár fajta kézzel készített szappant, illetve külön polcon az olajokat (mák, argán, dió, lenmag) és pár fajta fűszert. Az olajok egyébként külön polcon vannak.
A pultba zárták be a Xylovit és az aloé verás fogkrémeket, illetve a ránctalanító krémeket, míg a pult mögé a táplálékkiegészítőket helyezték, amelyek közül leginkább a Dr. Chen kínai termékek kaphatók.
A kasszánál van egy pici állvány, ahol Herbline ayurvédikus arc-és szemránckrémek vannak, a pulton pedig sokféle müzliszelet közül válaszhatsz.
A hely hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva. Ha ez az időpont nem felel meg, akkor online vásárlásra is van lehetőséged az üzlet weboldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése