2013. július 14., vasárnap

Boltmustra: Natúr Pont egészséges élelmiszerek boltja Budapest XII. Dolgos u. 2/2. 2. épület a MOM Park mögött

A MOM Park mögött láthatsz egy modern lakóparkot, csak egyszerűen menj ki hátsó bejáraton, és máris láthatod a házakat. Az egyik ilyen ház földszintjén található ez a hely is, amely egy elég nagy, és eléggé üres. Az eladó egy jóképű fiatalember, aki épphogy odaköszön nekem, de ennyi. Szóval a fogadtatás nem túl barátságos, bár nem is barátságtalan.
Miután elég nagy helyről van szó, ezért bőséges választékban találhatók benne élelmiszerek, teák, kozmetikumok és táplálékkiegészítők, úgyhogy nem fogsz csalódni a választékban.
A bejárattól balra található polcokon csaknem végig teák találhatók, de a liszteket (amaránt, kendermag, gesztenye, kókusz, tönköly, durum, kukorica, rizs, Kilófaló, gluténmentes) is ide helyezték el.
A teák között megtalálhatóak a sima gyógyteák, de sokféle egzotikusabb fajta (pl. rooibos, zöld, fehér, illetve fűszeres) is van szálas és filteres változatban egyaránt.
A zöld, a fehér és a rooibos teákat az angol Clipper forgalmazza többféle ízben. Ezek ha jól láttam filteresek mind. A fűszeres teákat elsősorban valamilyen ázsiai fűszernövénnyel ízesítették és mindannyian keverékek, amelyeket a Yogi és a Tulsi forgalmaz. Mindkettőből szinte az összes kapható, ami azt jelenti, hogy rengeteg féle van. A sima gyógyteák közül leginkább a Herbária Patikája van jelen a boltban, illetve a Pannonhalmi, Naturlandból csak nagyon gyenge a választék.
Szálas teák is vannak, de azokat a kassza mögötti polcokra tették a bolt hátsó részében. Közülük én csak Adamo-Fitt-tet láttam. 
A bolt közepén van egy szigetszerű polc, amelynek az egyik oldalán öko tisztítószerek (csaknem mindenféle van, pl. ablaktisztító, mosószer, WC tisztító, öblítő, mosogatószer) és Hem füstölők, míg a másik oldalán sokféle kézzel készített szappanok találhatók. A polc tetején sokféle müzliszelet várja a vevőket.
A bejárattól jobbra találhatók az élelmiszerek, az italok és a kozmetikumok, de van két darab hűtő is egymás mellett. Az egyikben gyümölcslevek, kókuszolaj és pálmazsír, a másikban szójavirslik-és kolbászok, na meg vegamargarin található.
A bolt elején jobbra egy külön polcon biokávé, kakaó, karob, illetve dobozos kukoricaital-por van.
A hűtő melletti polcon sokféle gluténmentes élelmiszer kapott helyet, például sokféle Cornito és Pasta d'Oro tészta és a Mester Család palacsintapora. Sajnos a lisztérzékenyeknek ennyi az ételkínálat, de a fentebb említett lisztekből is elég sok gluténmentes, úgyhogy azért tudnak itt vásárolni a lisztérzékenyek is.
Italok közül van még sokféle szörp, többféle bioivólé, Kaqun, Mira, Hunyadi, Preventa vizek, míg az élelmiszerek közül kapható még többféle pástétom és növényi alapú krém, továbbá sokféle méz, xilit, nyírfacukor és stevia többféle formában.
A kozmetikumokat hátrébb helyezték el, és elég sokféle van belőlük, például Dr. Kelen sportkrém, sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcs, samponok (Dr. Chen, Naturland, Varga, Dr. Immun), sokféle hennatartalmú hajfesték, fogkrémek (aloé verás, Elmex, Sensodyne, Parodontax, Homeodent, Dabur többféle ayurvédikus).
A Dr. Organic, a D'Oliva és a Dr. Hauschka termékcsaládot külön kiemelném, mert ezekből elég sokféle kapható, ráadásul népszerű biotermékek is.
A Dr. Organictól kaphatók szappanok, samponok, testápolók és hajkondícionálók, de nem az összes fajta, csak gránátalmás és E-vitaminost láttam.
A Dr. Hauschka termékeket egy külön vitrinbe zárták, ami a szigetszerű polc mellett található azért, mert meglehetősen drága termékekről van szó. A vitrinben babaápoló csomagot, arcápoló alapcsomagot, elég sokféle rózsavizet tartalmazó kozmetikumot, továbbá még D'Oliva sampont, kézmosót és arckrémeket láttam.
A kassza mögötti polcokon a szálas teák mellett még sokféle táplálékkiegészítő tabletta is helyet kapott, például Dr. Chen, Supherb, PharmaNord, Vitaking és Béres termékek, szóval bőven tudsz innét is választani.
A hely hétköznaponként este hét óráig, szombatonként pedig 15 óráig várja a vevőket. Önálló honlapjuk nincs, viszont van Facebook oldaluk, azt nyugodtan lájkold.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése