2013. július 7., vasárnap

Boltmustra: Herbária Budapest XI. Hunyadi J. út Savoya Parkban

A Savoya Park Bevásárlóközpont a XI. és a XXII. kerület határán található, még elvileg a XI. kerületben, az albertfalvi kitérőtől nem messze. Régen ott volt a 18-as villamos végállomása is, amit a bevásárlóközpont kedvéért meghosszabbítottak, nehogy már az embereknek gyalogolni kelljen.
Amúgy a Savoya egész korrekt kis hely, amolyan külvárosi pláza, amelyben elég sok üzlet található, többek között ez a Herbária is.
A hely közepes méretű, és a bejáratnál levő sokféle gyógypapucsról-és cipőről mindenképpen felismerni, például Stadfor papucsok, Rollstep gördülőtalpas gyógycipők, Berkemann és Dr. Batz gyógyipők/papucsok.
Kétfős személyzet van a boltban, két szőke hölgy személyében egy fiatal, meg egy középkorú), akik rá sem bagóznak az emberre, pedig amúgy tök üres a hely, szóval nincs emberáradat még a Savoya Parkban sem. Mindez rossz pont az üzletnek, amely amúgy is csak egy Herbária franchise, szóval olyan rettentően érdekes dolgok nincsenek benne. Lényegében ugyanazt árulják, ami a többi Herbária üzletben kapható, például Herbária Patikája termékeket (gyógyteák, kenőcsök, samponok, stb.), Dr. Steinberger ivóleveket, D'Oliva termékeket, stb.
Élelmiszerek is kaphatók itt, amiket a bejárattól balra helyeztek el, de csak lisztek (tönköly, rozs, zab, durum, Graham, lenmag, napraforgóbél, amaránt), olajok (kukoricacsíra, búzacsíra, mák,lenmag, kendermag, napraforgó), pástétomok, xilit, nyírfacukor, nádcukor, pár fajta Cornito gluténmentes tészta, illetve keksz, továbbá Barbara gluténmentes liszt van. Mondjuk ez még így is jobb választék, mint ami általában a Herbária üzletekben szokott lenni. Ugyanitt van még elég sokféle szörp, illetve pár fajta biokávé.
Ha már az italokat említem, akkor elmondanám, hogy sokféle gyógy-és gyümölcstea is kapható, de ezeket a bejárattól jobbra helyezték el. A gyümölcsteákat a Happy Day forgalmazza, és mindegyik filteres, míg a gyógyteák szálas és filteres változatban egyaránt megtalálhatók.
A filteres és szálas teákat az üzlet saját márkája, a Herbária Patikája forgalmazza leginkább, de a szálas teák közül sokféle Herbatrend és Mama Gyógynövényei is kapható.
Ugyanezen az oldalon van még pár fajta Herbária Patikája gyógykenőcs, bojtorján és Bánfi hajszesz, na meg Dr. Chen, Naturland, Dr. Immun, és Vatika ayurvédikus samponok is.
Leghátul a pult mögött helyezték el a sokféle táplálékkiegészítőt, amelyeket kérni kell az eladótól. Én például Dr. Chen, Zöldvér Program, és Interherb termékeket láttam. Amúgy a táplálékkiegészítők esetében jól látható felirat jelzi a polcokon, hogy milyen csoportba tartozik az adott táplálékkiegészítő, példué fogyasztó, lúgosító, emésztésjavító, stb.
A pulton Béres és Herbária Patikája táplálékkiegészítők találhatók kis műanyag vitrinekbe zárva, amit szintén az eladó kezel. Úgyszintén itt a pulton egy másik hasonló vitrinben Herbline ayurvédikus arckrémek találhatók.
A nyitva tartás igazodik a többi üzletéhez, vagyis hétfőtől szombatig este nyolcig, vasárnap pedig este hétig tart nyitva.Önálló honlapjuk nincs, de a franchise központi honlapján elérhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése