2012. május 13., vasárnap

Boltmustra: Fitotéka drogéria-gyógynövény Kecskemét Hornyik J. krt.2.

A hely a város központjában található, a helyi buszvégállomástól és a Malomtól pár lépésre. Cégér van, de külön kirakat nincs, viszont az ablakon keresztül remekül be lehet látni a boltba.
Egy nagyon kis területű üzletről van szó, ahol két-három embernél több már nem fér el, ráadásul nem önkiszolgáló helyről van szó, hanem mindent kérni kell az eladótól, aki jelen esetben egy szemüveges középkorú hölgy.
Miután én csak nézelődni jöttem, ettől a hölgy abszolút nincs elragadtatva, sőt, érezteti velem, hogy zavarok, és hogy vásárolják már valamit, vagy tűnjek a francba. (Érdekes, hogy ezzel a kereskedői mentalitással többször is találkoztam már itt Kecsón).
Szóval emiatt a helye fekete pontos, ennek ellenére mégiscsak írok róla, több okból is. Az egyik ok az, hogy nemcsak pozitív élményeket akarok megosztani ebben a blogban, hanem az árnyoldalt is, amelyek alapján dönthetsz, hogy el akarsz-e menni arra helyre vagy sem, ugyanis az én véleményem eléggé szubjektív, és lehet, hogy másnak pozitív tapasztalatai akadnak a hellyel kapcsolatban.
A másik ok az, hogy a hely, mint említettem, a városközpontban van, ahol a legtöbb kecskeméti és környékbeli ember megfordul, emiatt vétek lenne kihagyni. Ráadásul ahhoz képest, hogy elég kis üzletről van szó, azért sok minden kapható itt, legalábbis az italválaszték és a kozmetikumok nem okoznak csalódást.
A harmadik ok pedig az, hogy Kecskemét városában egyedül itt kapható Moksa Elixír, amelyet egy tábla is hirdet az üzlet ajtaján.
Bevallom erről nem sokat tudok, mert annyira barátságtalan volt az eladónő, hogy erről már nem volt kedvem megkérdezni, de az biztos, hogy a Moksát egységes áron lehet megvenni szerte az országban közel 7000 forintért egy illóolaj nagyságú üvegcsében. Ha érdekel, akkor kérdezz rá az üzletben.
A boltban amúgy reform élelmiszerek, gyógyteák, gyümölcslevek, vizek, táplálékkiegészítők, és kozmetikai termékek kaphatók korrekt választékban.
Mondjuk a reform élelmiszerek kínálata nem egy ájulat, sok minden hiányzik, a diétázók pedig kifejezetten csalódni fognak, mert nem sok speciális élelmiszer van, amit például a lisztérzékenyek, vagy a cukorbetegek fogyaszthatnak. Egyedül gluténmentes liszt, illetve pár fajta Cornito gluténmentes tészta, továbbá  cukorbetegeknek nyírfacukor az ami kapható, más sajnos nem.
A reform élelmiszerek és a kozmetikumok jó részét a bejárattól jobbra helyezték el, amit pulttal lezártak a vevők elől, tehát csak eladói segítséggel veheted meg őket.
Az élelmiszerek közül kaphatók lisztek (tönköly, fehér, kukorica, zabpehely és a már említett gluténmentes), magvak közepes választékban és a már említett gluténmentes tészták.
A kozmetikai termékek közül lóbalzsamot mozgásszervi problémákra, pár fajta ayurvédikus hajápolási terméket, Varga és Dr. Immun gyógysamponokat fejbőrproblémákra, S'Nonas tusfürdőket, D'Oliva termékeket, továbbá Lacalut és Dabur ayurvédikus fogkrémeket tudsz itt venni. Utóbbi kettőt a fentebb már említett pultba zárták be.
A D'Oliva termékeket egy másik pultba zárták be a bejárattal szemben és úgy láttam, hogy az összes fajta kapható belőlük, ami bőrápoló krémeket, tusfürdőket, samponokat, fényvédő szereket jelent.
A D'Olivás pult tetején egy másik vitrinben Superwell termékek kaphatók, de nem az összes, csak egy részük. Erről a márkáról annyit kell tudni, hogy többnyire vitaminkeverékeket forgalmaz jellegzetes téglalap alapú dobozokban, amelyek mindegyike önálló nevet kapott a márkán belül. A termékeket Hujber Ferenc és Sütő Enikő arcával próbálják eladni.
A bejárattól balra, az eladói pult mögé tették az italokat és a táplálékkiegészítőket. Az italok közül elég sokféle Dr Steinberger ivólé, szintén sokféle Fitodry szálas és Neuner's filteres gyógytea, továbbá Oximix oxigénnel dúsitott víz kapható.
A Neuner's egy osztrák biotea forgalmazó, akik elsősorban gyógytea-keverékeket forgalmaznak, de gyártanak még zöldteák, rooibost, matét, kínai, meg japán teákat is, de utóbbiakat nem láttam ebben az üzletben, csak a teakeverékeket.
A táplálékkiegészítők közül pár fajta vitamintablettát, továbbá a Bálint-cseppeket kell még megemlítenem. Utóbbi hasonlít a Béres cseppre, csak éppen hidegen sajtolt gyógyhatású olajokról van szó, amelyeket szintén étkezés előtt kell bevenni. Elég sokféle ízben kaphatók itt az üzletben, ami azért nagyszerű, mert így mindenki megtalálhatja a saját problémájára a megfelelő terméket.
A hely hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva.  Van önálló honlapjuk is, nézd meg itt . Online vásárolni nem lehet, de a gyógynövény lexikon miatt érdemes ide ellátogatni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése