2012. május 20., vasárnap

Boltmustra: Natura Reformtáplálkozási és Gyógynövény Szaküzlet Szeged Csongrádi sugárút 9.

Ez Szeged legrégibb bioboltja, amely már vagy 20 éve várja a vevőket a Csongrádi sugárút és a Berlini-brüsszeli körutak sarkán, ami azért elég forgalmas csomópont, tehát könnyen megközelíthető, és a távolsági buszpályaudvar is közel van ide.
A hely egy zöldre meszelt házban van, és a cégérről már messziről felismerni, kirakat viszont nincs, csak különböző hirdetések a spalettákon és az ajtón.
A bolt amúgy nem túl nagy, éppen hogy pár ember befér. A kiszolgálás barátságos, legalábbis az engem fogadó középkorú, szemüveges hölgy felajánlja a segítségét, ami már jó jel. :) Vásárló is akad egy hölgy személyében, de nagy tolongás azért nincs a helyen.
A Natura elsősorban reform élelmiszereket árul, továbbá egészséges táplálkozással és Agykontrollal kapcsolatos könyveket, illetve teákat, a kozmetikai és gyógytermékek, továbbá a táplálékkiegészítők viszont háttérbe szorulnak. Persze igazából az élelmiszerekből sincs olyan széles választék...
A bolt vásárlóterét kettéosztották: az ajtóhoz közelebbi és nagyobb részbe kerültek az élelmiszerek, míg a könyvek hátulra kerültek. Az Agykontrollos kiadványokat egy helyre csoportosították így könnyebben megtalálod őket.
A bejárattól jobbra helyezték el az élelmiszereket, amelyek közül csak az alapvető nyersanyagok kaphatók, mint például lisztek (tönköly, búza, rozs, Dr. Graham), tészták (főként tönkölytartalmúak), olajok (búzacsíra, kendermag, lenmag, dió, szőlőmag), magvak, egy pici hűtőben pedig tofu, biomargarin és kókuszolaj.
Ha diétázol, akkor nem érdemes innét vásárolnod, mert nagyon kevés diétás élelmiszert árulnak itt.
A lisztérzékenyeknek például csak gluténmentes lisztkeverék és tészta, míg a cukorbetegek részére pedig xilit, azaz nyírfacukor kapható, ami azért lássuk be nem túl sok.
A bejárattól balra található az eladói pult, amely mögé a gyógy-és gyümölcsteákat, továbbá a kozmetikai termékeket helyezték el.
Gyümölcsteából csak alig pár fajta akad, amelyek a Larix márkanevet viselik. Ha még nem ismered ezt a fajtát, akkor elmondanám, hogy a Székelyföldön gyártják őket (azaz tulajdonképpen egykori magyar területen), és nemcsak gyümölcsteákat forgalmaznak, hanem szálas, egykomponensű gyógyteákat is, de utóbbiak sajnos nem kaphatók itt a boltban. A Larixnak egyelőre nem olyan széles a termékpalettája, mint a hazai piacvezető márkáknak, de idővel fejlődhetnek még.
A boltban leginkább a Herbária Patikája teái vannak jelen filteres és szálas formában egyaránt. Mindkét fajtából elég sok van.
Szintén erős a Naturland és a filteres kínai teák választéka is, viszont a sárga zacskós Mama Gyógynövényei  szálas teaválasztéka elég gyenge.
A folyadékok közül még az oxigénnel dúsított Oximix vizeket emelném ki, amelyek új energiával töltik fel a fáradt testet, ráadásul diétázók is fogyaszthatják.
Kozmetikai termékek közül csak a Sába termékcsalád tusfürdője és intim szappanja kapható, más nem.
A Sába amúgy még bőrvédő folyékony szappant, sampont, babafürdetőt, síkosítót és szőrtelenítőt is forgalmaz, de ezekről a patikában, az országos drogérialáncoknál és az Auchanban érdeklődj.
Táplálékkiegészítők közül a Superwell van hangsúlyosan jelen a boltban a vitaminkeverékeivel, de nem kapható tőlük az összes fajta, csak majdnem.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombaton pedig délután egyik tart nyitva. Önálló honlapjuk van , igaz csak ingyen tárhelyes, de a semminél azért az is több.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése