2012. május 2., szerda

Videó: Bagdi Bella: Hoponoponó dal

A ho'oponopono egy ősi hawaii spirituális rendszer, amelynek a célja a tudatalatti megtisztítása a káros programoktól, azáltal, hogy négy mondatot kell ismételgetni folyamatosan: Sajnálom! Bocsáss meg! Köszönöm! Szeretlek! Mindössze ennyi.
A módszer hatásossága abban rejlik, hogy miközben ezeket a mondatokat ismételgeted, másra már nem fogsz tudni abban a pillanatban koncentrálni, ami azt jelent, hogy nem fogsz aggódni, szorongani, dühöt érezni, mert a kettő egyszerre nem lehetséges. Ez egyszerű fizika: csak egyszerre egy dologra tudsz fókuszálni, és hát akkor miért ne az öröm, a szeretet lenne az? 
Bagdi Bella dala ebben segíthet, ugyanis ő úgy énekel, hogy egyből dalra fakadsz te is, akkor is, ha nem is tudsz különösebben énekelni. Nem is kell, mert az éneklés az örömről szól, és nem a másoknak való megfelelésről.
Ugyanakkor érdemes papírzsebkendőt is előkészítened, mert ettől az örömtől, amit érezni fogsz a dal hallgatása közben, könnyen elsírhatod magad. Mindez egyáltalán nem baj, teljesen normális dolog!
A videoklipben Bella röviden bemutatja szöveggel is, hogy mi is ez a ho'oponopono, illetve láthatsz koncertrészleteket is!
A dal egyébként először a 2011 -es Egy jó szó című lemezen jelent meg, továbbá a mostani 2012-es Ho'oponopono című lemezén is hallható. 
Ha érdekel, akkor Bella weboldalán  hallgass bele az énekesnő eddig megjelent összes CD-jébe!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése