2011. október 9., vasárnap

Boltmustra: Ajándéksziget ezoterikus és feng shui kellékek boltja Szeged Retek u. 12/b

Kivételesen egy olyan üzletet mutatok be, amelyik nem a város kereskedelmi központjában található, hanem egy peremkerületben. A Retek utca ugyanis Szeged egyik lakótelepén, Tarjánvárosban található, ezért elsősorban az ott lakók ismerik a környéket. A tarjáni központtól, a Csillag tértől alig pár lépésre található az üzlet egy négyemeletes panelház aljában. A helyiséget egy garázsból alakították ki, ezért meglehetősen kicsi, igaz egy ajándéküzlethez nem is kell túlzottan nagy terület.
Amikor belépek, az üzlet éppen üres, -igaz éppen délelőtt van, munka-meg suliidő-, úgyhogy nem csoda, hogy a pult mögött ücsörgő jóképű fiatalember eladó őszinte mosollyal fogad.

Az ajándéktárgyakkal zsúfolt pici üzlet alapvetően nem ezoterikus céllal jött létre, ezt mutatja a plüssállatok, gyertyák, képkeretek, indián szimbólumok, selyemvirágok, vicces tárgyak és vázák széles választéka.
Az ezoterikus-és feng shui kellékek viszont igen népszerűek és keresettek, úgyhogy nem véletlenül kerültek bele az üzlet kínálatába.
A bejárattól balra helyezték el a füstölőket, amelyek elsősorban a népszerű Hem márkát képviselik, de kaphatók Prema és Goloka márkájú aromaterápiás füstölők is. A Hem füstölők közül a 20 darabos csomagolás 250 forintba kerül.

Ha már az aromaterápiát említem: a füstölők mellett helyezték el az illóolajokat egyszerű dísztelen üvegekben 150 és 300 forint közötti árakon. Ezekből is nagyon sokféle van.
Az eladó azt mondja, hogy mind a füstölőket, mind az illóolajokat az ablaktól befelé számítva ABC-sorrendben helyezték el, megkönnyítve ezzel a vásárlást.

A füstölők és illóolajok feletti polcon kaptak helyet a feng shui szobrok, amelyeknél cetliken felirat jelzi, hogy melyik életterületet erősíti, és hogyan. A kisebb szobrok 300 és 500 forint közötti árakon vásárolhatók meg. Kaphatók például sárkány, háromlábú béka pénzérmével a szájában, ló, delfin, hal, elefánt, teknős, mandarin kacsapár, Buddha, bagoly, szivárványkristály, szélcsengő, szerencsepénz és yin-yang gyertya.

Ha már a gyertyákat emlegetem, itt a boltban széles választékban kaphatók mindenféle színben és formában, a legegyszerűbbektől az illatos, illetve figurás változatokig. Az üzlet közepén található egy szigetszerű polc, ennek az egyik oldalára kerültek a gyertyák.

Az üzlet jobb oldalára kerültek a plüssfigurák és a drágakövek. Plüssök közül kapható cica, oroszlán, tigris, panda, nyuszi, kutya és egér, szóval ilyen klasszikus darabok.
Ásványok közül az összes népszerű drágakő (hegyikristály, rodokrozit, rózsakvarc, borostyán, jáspis, kalcit, tigrisszem, hematit, heliotrop, aventurin, ametiszt, krizopráz, malachit, obszidián, türkiz, turmalin, stb. ) kapható leginkább marokkő formájában, de ásványékszereket (láncok, karkötők) és nyers ásványokat is lehet itt vásárolni.
A marokköveket kis négyzet alakú dobozkákban helyezték el, míg a láncok és karkötők efölött lógnak.
Kaphatók még angyalszobrok, többféle díszes aromalámpa és különböző bizsuk, amelyeknek főként a lányok fognak örülni.

Az üzletnek van honlapja is, ahol megtekintheted a teljes választékot, sőt rendelhetsz a webáruházból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése