2012. május 13., vasárnap

Boltmustra: Életvíz ezoterikus-és biobolt Kecskemét Március 15. u. 1/f a Széchenyivárosban

A hely a város északi részén található lakótelepen, a Széchenyivárosban található, annak is a legészakibb utcáján. Ha a belvárosból jössz, akkor a helyi buszpályaudvarról a 14-es számú járat jön ki errefelé elég sűrűn. A plébániánál kell leszállni, azaz a Szent Imre-Március 15. utcák sarkán, majd jobbra kell fordulni, és onnét nincs messze a bolt, amely egy négyemeletes panelház földszintjén található.
Tulajdonképpen egy garázsüzletről van szó, amely elég tágas, de az áruválaszték ennek ellenére nem túl bőséges.
Egy fiatal srác fogad az üzletben, aki udvariasan sziát köszön, de valószínűleg nem ő tulajdonos - ahhoz egy picit fiatal -, inkább a szüleié lehet a bolt, ő csak kisegít.
Miután dél körül érkezem, különösebb vevőforgalom nincs, csak egy fiatal szőke nő állja el a bejáratot a kocsijával, hogy itt vásárolhasson, de ő is elég hamar eltűnik.
A hely elrendezése elég egyszerű: a bejárattól balra találhatók az ezoterikus könyvek és a biotermékek egy része, az eladói pult mögött vannak a táplálékkiegészítők és a gyógyteák, a bejárattól jobbra találhatók a gyógy-és kozmetikai termékek.
Az ezoterikus könyveket leginkább a Mandala-Véda Kiadó adja ki, de az Édesvíztől is láttam könyveket, sőt egészséggel kapcsolatos kiadványok is kaphatók.
Ugyanebbe a sarokba tették a fül-és testgyertyákat, továbbá a Hem füstölőket, de utóbbiakból nincsen valami széles választék.
A fülgyertyák elsősorban légúti és fülpanaszok kezelésére használhatók, a fülben égetve, de általános tisztításra is használhatók természetesen.
A testgyertyák viszont az mindenféle feszültség, blokád oldására is felhasználhatók, csak a test megfelelő pontjain kell őket égetni.
A könyvek mellett, de még mindig balra helyezték el a Bio Vita bioivóleveket(elég sok van belőlük), a szörpöket (pár fajta van belőlük), a dobozos tejpótló italporokat (szója, kukorica, zab ízekben), a xilitet, a gyümölcscukrot és az olajokat (lenmag, kendermag, búzacsíra, szezámmag).
Az eladói pult mögött vannak a táplálékkiegészítők, de ezekből sincsen túl széles választék. Pár fajta vitamintabletta kapható azért, továbbá a Dr. Chen Patika termékei, amelyek főleg fogyasztótablettákat jelentenek.
A filteres gyógyteákat is ide helyezték el, amelyek közül Herbária Patikája és Pannonhalmi áll rendelkezésre. Utóbbiból az összes fajta kapható, de a Herbáriából is elég korrekt a választék.
A bejárattal szemben, a pult mellett a földön Dr. Szalay, Mira, Oximix, meg egyéb oxigénes és lúgos vizek láthatók.
A bejárattól jobbra elhelyezett kozmetikumok és gyógytermékek választéka is elég gyenge, de azért többféle Tulasi tusfürdőt és sampont, Stella korpásodás elleni hajszeszt, Dr Immun hajhullás elleni sampont, , Dr. Kelen sósborszeszes géleket visszeres lábra, Dr. Chen és Dabur ayurvédikus fogkrémeket, sószappant gyulladásos bőrre és pár fajta Aromax illóolajat azért lehet itt kapni.
A hely hétköznaponként úgy délután ötig-hatig biztosan nyitva tart, de a szombati nyitvatartásra nem emlékszem. Valószínűleg akkor is várják a vevőket.
Önálló honlapjuk nincs, viszont a Paradigmán rajta vannak képekkel és elérhetőséggel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése