2012. május 5., szombat

Boltmustra: Nektár Biobolt Szolnok Ady E. u. 18.

A hely a Szolnoki Főiskolával szemben található, a város egyik legforgalmasabb utcáján. Ennek ellenére kicsit nehéz megtalálni, mert az üzlet nem az utcafronton van, hanem picit beljebb egy panelház földszintjén. A bolt környékét zöldre meszelték, tehát figyeld a zöld színt. Cégér van, külön kirakat nincs, csak egy jó nagy ablak.
Belépve a boltba, rögtön egy kis előtérbe jutsz, onnét nyílik az üzlet bal kéz felől.
Odabenn egy középkorú, barátságos és segítőkész eladónő fogad (vsz. ő a tulajdonos is), szóval a kiszolgálással már nincs probléma, de az áruválaszték nem túl széles, és rajtam kívül más érdeklődő éppen nincs is a boltban.
Közvetlenül a bejárat mellett balra egy hosszú teáspolcot helyeztek el, amelyen nagyon sokféle Fitodry szálas tea kapható. Ezenkívül csak Neuner's osztrák filteres bioteákat lehet itt még venni elég széles választékban, viszont a magyar piacvezető teamárkákat sajnos itt nem forgalmazzák.
A Neuner's ről annyit kell tudni, hogy főként teakeverékeket forgalmaz, de zöldteát, rooibost, maté teákat, továbbá kínai és japán teákat is gyártanak.
Itt a Nektárban a legtöbb teakeverékük kapható, de zöldteát is láttam tőlük itt. Amúgy ezeket a filteres teákat a bejárattól jobbra helyezték el.
Az üzlethelyiség meglehetősen tágas, szellős és napfényes, amely a bejárattól balra levő ablaknak köszönhető, amely gyakorlatilag majdnem a teljes falat elfoglalja.
Az ablak alatt helyezték el a vizeket, például az Aqua oxigénest, a Füredi ionost és a Salvus gyógyvizet, amelyek közül az első kettő két literes, míg a Salvus félliteres kiszerelésben kapható. Szintén az ablak alá tették a test-és fülgyertyákat, amelyekből többféle is kapható. Ezekről annyit kell tudni, hogy Tádé márkanéven futnak, ami azért érdekes, mert a márka szolnoki eredetű, úgyhogy nem csoda, hogy éppen itt árulják. Véletlenek márpedig nincsenek....
A bejárattal szemben hátul kaptak helyet a lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszerei, amelyekből figyelemre méltóan széles a választék, hiszen szinte mindenféle nyersanyag megtalálható itt diétás változatban, kivéve az olajokat.
Többféle lisztkeverék, kukorica-és rizsliszt, Sokféle Cornito és Barbara tészta, a Mester Család ételporai (levesporok, pizzapor, sütiporok), Fe-Mini termékek (kenyérpor, tojáshelyettesítő por, dara, tészták), Schar egész kenyér és zsemle jelentik a nyersanyagokat az ételekhez.
Szerencsére a lisztérzékenyeknek a desszertekről sem kell lemondaniuk, feltéve ha azok gluténmentes alapanyagokból készülnek. Szerencsére itt a Nektárban többféle Barbara és Schar sütemény és keksz is kapható.
A bejárattól jobbra helyezték el a reform - de nem diétás - élelmiszereket, mint például a liszteket (tönköly, sárgaborsó, gesztenye, búza) olajokat (csak napraforgóolaj kapható), tésztákat és fűszereket.
A lisztek közül a sárgaborsóliszt gluténmentes, tehát a lisztérzékenyek is használhatják.
A tészták alapanyaga a tönkölyliszt, és meglehetősen sokféle kapható belőlük. A fűszerek kis nájlon tasakban vannak az eladói pulton, közel a bejárathoz, de nincs valami széles választék belőlük.
Szintén a bejárattól jobbra helyezték el a biotisztítószereket, amelyek közül mosogató, fertőtlenítő, ablaktisztító és mosószóda kapható.
Az üzlet úgy emlékszem, hétköznap délután ötig, míg szombaton délig várja a vásárlókat, önálló honlapjuk pedig nincs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése