2012. november 18., vasárnap

Boltmustra: Természet Patikája gyógynövény Kecskemét Wesselényi u. 3.

A Wesselényi utca a Rákóczi utcát köti össze a Nagykőrösi utcával a városközponttól alig pár lépésnyire.
A bolt a Rákóczi utcához van közelebb, de ha a Centrum felől jössz, akkor egyszerűbb a Nagykőrösi utcán keresztül jönni. A boltot tábla jelzi, de van egy kis kirakat is.
Az üzlet egyébként nem túl nagy, és elsősorban gyógytermékeket árul (pl. teákat, kozmetikumokat, gyógykenőcsöket, táplálékkiegészítőket), élelmiszereket már kevésbé.
Az eladó, egy alacsony, ázsiai származású nő, halkan és visszafogottan üdvözöl. Egyébként más vevő nincs, de maga az üzlet is elég eldugott helyen van, szóval kevesen tévednek be ide.

Mint említettem a bolt kevésbé árul élelmiszereket, de azért magvakat, rizs-, szőlőmag-és kukoricalisztet azért tudsz itt venni. Italok közül pedig dobozos kókusztej-italport, többféle gyümölcsszörpöt, Ferenc József, Salvus és Kaqun vizeket, na meg rengetegféle teát árulnak.
Maradjunk is a teáknál, amelyek szálas és filteres változatban is kaphatók. Nemcsak gyógyteák vannak, hanem darabos Mecsek gyümölcsteák is, méghozzá elég sokféle! Mondjuk gyümölcsteákat a Naturland is szállít az üzletbe, de ezekből meglehetősen gyenge a választék.

A filteres gyógyteák közül leginkább a Herbária Patikája van jelen az üzletben, de a Pannonhalmi és a kínai teákra sem lehet panasz azért, mert ezekből is elég sokféle van. A Naturland és a Mecsek teakeverékeiből viszont meglehetősen gyenge a kínálat.
Szálas teákból is rengeteg van, de kizárólag a sárga zacskós Mama Gyógynövényei márkát kapni, amelyeket fehér tálcákon helyeztek el. Mindegyik tálcán csak egyféle gyógynövény szerepel jól látható névvel. A szálas teákat a bejárattól jobbra, míg a többi teát balra helyezték el.

A kozmetikai termékek egy részét (pl. a Biola termékeket, az Energy készítményeket, a Dr. Kelen anticellulitisz és sósborszeszes géleket, a masszázsolajokat, a Tulasi sampont és tusfürdőt) a bejárattól jobbra, míg más részüket (pl. sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcsöt, Dabur ayurvédikus fogkrémeket) a pult alatti vitrinbe zárták.
A Biolától csak bőrápoló krémek és tusfürdők kaphatók, a tinik részére gyártott termékek sajnos hiányoznak.
Az Energy termékek nevével csak nagyon ritkán találkoztam eddig, pedig sok ilyen üzletben jártam már. Annyit tudok róluk mindössze,  hogy egy cseh termékcsaládról van szó, amely bioinformációk segítségével gyógyít. Nem tudok sokat a bioinformációs gyógyításról, csak annyit, hogy a távol-keleti gyógyászathoz elég sok köze van. Ha bővebben érdekel a téma, akkor kattints ide. Ha az Energy termékekről szeretnél többet tudni, akkor nézd meg a magyar nyelvű weboldalukat.

Az eladói pult mögötti polcokon kaptak helyet a táplálékkiegészítők, például elég sokféle kínai termék, de Béres vitaminkészítmények is kaphatók, bár elég gyenge ez utóbbiakból a választék. Bálint-cseppeket is lehet kapni elég széles választékban a pult mellett. Ezek hidegen sajtolt olajok, amelyekből étkezés előtt kell egy pár cseppet bevenni, tehát nem étolajokról van szó, hanem gyógyszerekről. Mindegyik csepp a test más területére hat, és miután elég sokféle készítményt gyártanak belőle, ezért biztosan megtalálod te is a problémádra a megfelelő ellenszert. Bővebb információért nézd meg a weboldalukat.
Ez a kis bolt csak hétköznaponként tart nyitva délután fél ötig. Önálló weboldaluk nincsen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése