2012. november 25., vasárnap

Boltmustra: Elixír gyógynövény Baja Szentháromság tér 7.

Valójában a hely sokkal inkább az Árpád utcán található már, mint a Szentháromság téren, de mivel a sarkon van, ezért inkább a térhez számították a pontos címet. A Sugovicával és Petőfi-sziget bejáratával található majdnem szemben. A piros ponyváról és a zöld színű cégtábláról biztosan meg fogod ismerni, de kirakat is van, méghozzá elég nagy! Amúgy elég új az üzlet, mert pár éve még nem volt meg.
A boltban egy rövid hajú, szőke, fiatal nő fogad, aki kifejezetten barátságos, és már alig várja, hogy segíthessen a kiszolgálásban. A hely különben tök üres, csak később tér be egy idős hölgy, aki elég sokáig beszélgetett az eladónővel. Biztosan nagyon magányos lehet, és egy kis társaságra vágyott...

A bolt mint mondtam, eléggé nagy területű, és elég sok mindent árulnak benne, pl. teákat, kozmetikumokat, táplálékkiegészítőket, de az élelmiszerválaszték sem rossz.
A bolt területe jórészt a bejárattól jobbra terül el, balra csak a gyógypapucsok (Berkemann, Prego), az olajok (barackmag, kukoricacsíra, szója), szörpök, D'Oliva fürdőgolyók, cellulitisz elleni krém, Dr, Kelen sósborszeszes gélek, masszázskrémek-és olajok, anionos betétek, BioBaby termékek, illetve a teák találhatók.
Gyógypapucsokból igazából nincsen sok. Amiket én láttam, azokat is főként cipősdobozokban tárolják, állványuk csak a Prego papucsoknak van. Szörpökből csak nagyon kevés van, a teákból, masszázskrémekből-és olajokból viszont kifejezetten sokféle kapható.

A teák filteres és szálas változatban egyaránt megtalálhatók. Filteres teák közül a kínai, illetve a Pannonhalmi teakeverékekből van a legtöbb, de a Dragon teák választéka is elég korrekt. Viszont a Mecsek, illetve a Naturstar teák választéka igen gyenge, ezekből nem sok van.
A szálas teák közül a HerbatrendMama Gyógynövényei és a Juva Pharma márkák vannak jelen az üzletben, ráadásul mind a három márkából széles választék áll rendelkezésre.
A polcok tetejére helyezték az anionos betéteket, amelyek nagyon hasonlítanak a hagyományos tisztasági betétekre, csak éppen egy anionos réteggel vonták be őket, aminek kétszer-háromszor erősebb a nedvszívó képessége, továbbá antibakteriális hatású és a szagokat is megszünteti. 

Anyukáknak jó hír, hogy elég sokféle babafürdetőt találhattok itt, de van babasampon is. Mindegyik terméket a BioBaby forgalmazza, ami azt jelenti, hogy biotermékekről van szó, amelyek semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak.
A pici babák és gyerekek mellett a felnőttek is tudnak itt vásárolni maguknak különböző kozmetikumokat, például D'Oliva krémeket, tusfürdőket, samponokat, amelyeket az eladói pultba zártak be.
A mozgásszervi, illetve gyulladásos betegségben szenvedőknek pedig az üzlet a sokféle Biomed gyógykenőcsöt ajánlja szintén a pultba zárva.
A bejárattól jobbra a földön és az ablak mellett helyezték el a különböző gyógy-és speciális vizeket, mint például Oximix, Peridot, Tündérvíz, Donat, Mira, Salvus, Hunyadi, Parádi, amelyek közül az első három lúgos kémhatású, a többi pedig elsősorban emésztési problémákat gyógyít.

Az élelmiszerek nagy részét a bejárattól jobbra leghátul helyezték el. Ezek elsősorban diétázók számára készült speciális élelmiszerek, kivéve a magvakat, a fűszereket és a lisztek egy részét (tönköly, zab, szója, köles, hajdina, lenmag, Diabestar, Dia-Wellness piskótaliszt, Kilófaló).
Amíg a Diabestar, a Dia-Wellness és a Kilófaló cukorbetegek számára készült, addig a szója-, köles- és hajdinaliszteket a lisztérzékenyek építhetik be a diétájukba.
A cukorbetegek számára még diabetikus kekszek és Diabestar tészta, míg a lisztérzékenyek számára speciális lisztkeverék és tészták kaphatók korrekt választékban. Ezeken kívül még a pulton találsz pár fajta müzliszeletet, aszalt gyümölcsöket és tasakos fűszereket is.

A táplálékkiegészítőket az eladói pult mögötti polcokra helyezték el, tehát kérned kell a személyzettől, de ezzel nincs probléma, mert mondom nagyon segítőkész a hölgy. Én a táplálékkiegészítők közül csak a Vitaking termékekre emlékszem, de azokból kapható az összes fajta. Ha mégsem, akkor rendeld meg az üzletben, és pár nap alatt leszállítják. Választhatsz a multivitaminok, a monovitaminok, illetve a gyógynövények kivonatai közül.
A bolt hétköznaponként délután ötig várja a vásárlókat, úgy láttam, hogy szombati nyitvatartás nincs, mint ahogy önálló honlapjuk sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése