2012. november 11., vasárnap

Boltmustra: Herbária Szolnok Mátyás király u. 29. az Intersparban

A szolnoki vasútállomástól kb. 10 percre található az Interspar egy modern panelházas környéken, ahogy megyünk a Széchenyi lakótelep és Jászberény irányába. A városközponttól viszont elég messze van, úgyhogy buszra kell szállni, viszont a buszmegálló nincs messze.
A bolt a bejárathoz nagyon közel van egy kis sarokban. Területre elég kicsi a bolt, viszont elég sokféle terméket igyekszik árulni: például reformélelmiszereket, biokozmetikumokat és táplálékkiegészítőket is. Azt nem mondom, hogy óriási választék van mindegyik termékcsoportból, de az üzlet igyekszik korrekt választékot forgalmazni.

A hely a népszerű magyar gyógynövény-üzletlánc a Herbária tagja, tehát olyan termékeket is árul, amelyek az ország összes Herbária üzletében kaphatók, például a gyógypapucsok, illetve a Herbária Patikája termékek többek között.
 Én általában szeretem a Herbária üzleteket, mert barátságos a kiszolgálás, és korrekt a termékválaszték, de a szolnoki üzlet mondjuk kivétel: a kiszolgálás ugyanis csapnivaló, mert a pult mögött ücsörgő hosszú, szőke hajú eladónő kifejezetten levegőnek néz, se köszönés, se semmi. Valószínűleg tart attól, hogy netán vásárolok valamit, és neki  meg kell mozdulnia, a bolt ugyanis nagyrészt nem önkiszolgáló, hanem kérni kell a termékeket az eladótól.
A termékválaszték amúgy nem rossz: a hely igyekszik egyenlő arányban árulni az élelmiszereket, a kozmetikumokat és a táplálékkiegészítőket.

A bejáratnál nagyon sokféle Dr. Batz gyógypapucs köszönti a látogatót, de vannak olasz márkájúak is, de ez utóbbit én nem ismerem. Ezek a papucsok szabadon felpróbálhatók, illetve ha nem jó a méret, akkor szólj az eladónak, és hoz a raktárból. A papucsok mellett még különböző talpbetéteket is árulnak, tehát ha lúdtalpas vagy, akkor érdemes itt vásárolnod.
A bejárattól balra helyezték el az élelmiszerek és a kozmetikai termékek jó részét, például a liszteket, a lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszereit, a tésztákat, a fogkrémeket (többféle Dabur ayurvédikus, illetve Elmex és Parodontax gyógyfogkrémek), a gyógykenőcsöket (sokféle Biomed) és a samponokat (Revalid, de vannak Varga hajcseppek is), továbbá lóbalzsamot és többféle masszázskrémet.
A lisztérzékenyeknek például érdemes itt vásárolni, mert egész korrekt választék kapható a számukra: például Cornito és Fe-Mini tészták, a Mester Család ételporai (pl. levesek, pizza-és olasz tésztaszószok, sütiporok), többféle liszt, Barbara és Schar sütik (mondjuk ezekből nincs valami sokféle), kenyérpor a Schartól, és gluténmentes tortaporok alkotják a kínálatot. Ha cukorbeteg vagy, akkor itt nyírfacukrot és Xilovit termékeket tudsz vásárolni. Tészták is közül is van többféle, amelyek mind tönkölyből készültek. Lisztek közül pedig durum-, búza-, tönköly-, sárgaborsó-, kukorica- és rizslisztek közül tudsz választani.
Italok közül kukorica és zab ízű növényi tejekből, illetve Oximix, na meg Dr. Szalay lúgos kémhatású vizek közül tudsz választani. Utóbbi kettő többféle kiszerelésben is kapható.
A pulton elég sokféle tasakos fűszer sorakozik, míg a bejárat mellett jobbra egy kis hűtőben szörpök és mézek várják a vevőket. Ezenkívül még magvakból is van elég sokféle szintén a bejárattól jobbra.

A pult mögé helyezték el a kozmetikai termékek másik részét, a gyógyteákat és a táplálékkiegészítőket.
A gyógyteák közül elég sokféle Dr. Chen kínai filteres, és Fitodry szálas teát kapni, de Herbária Patikájából is van bőven választék.A fogyasztóteákat külön polcra tették, mert elég sokféle van belőlük: nemcsak kínai termékeket, hanem Malmos és Csala Varázs teakeverékeket is kapni.
 Érdekesség, hogy a boltban elég sokféle ayurvédikus termék is kapható, amelyek közül a Dabur fogkrémeket már fentebb említettem Ez azonban még nem minden, ugyanis kaphatók még különböző arckrémek is a Herbline-től, illetve táplálékkiegészítők a Garudától, de miután ezek a pult mögötti polcokon találhatók, ezért nem láttam őket jól.

Az viszont biztos, hogy a Herbline-től csak kis tégelyes arckrémek kaphatók itt, a pakolások, tesápolók és samponok már sajnos nem. A Garudától viszont elég sokféle táplálékkiegészítő van, amelyek az ősi indiai gyógyászat, az ayurvéda alapján készültek. Elsősorban immunerősítő, méregtelenítő, emésztést javító, bél-, máj-, epe-és szívműködést serkentő tablettákat forgalmaznak, de van gyulladáscsökkentő és vércukorszint-szabályozó készítményük is. Ha bővebb információra vágysz, akkor nézd meg a weboldalukat Mondjuk itt azt írják, hogy az összes Herbária szaküzletben kapható ez a termékcsalád itt Magyarországon, de én nem ezt tapasztaltam, sőt: ezeket a termékeket elég kevés helyen árulják csak, még Pesten sem nagyon kapni.
A táplálékkiegészítők közül még érdemes megemlíteni a Dr. Chen termékcsaládot, amely többfajta gyógynövénykivonatot is forgalmaz tabletta formájában, de sampont és hajkondícionálót is gyártanak, amelyek szintén kaphatók itt az üzletben. Ha már a samponokat említem: van még csalánsampon és bojtorján hajszesz is az üzletben a Herbária Patikájától. Bónuszként többféle kézzel készített szappan is kapható.
A bolt nyitvatartása igazodik az áruház üzletsorához, vagyis hétfőtől szombatig este nyolcig, míg vasárnap este hétig várja a vevőket. Önálló honlapjuk nincs, helyette nézd meg a franchise központi honlapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése