2012. november 11., vasárnap

Boltmustra:Noni Üzletház biobolt-lakberendezés Szolnok Szapáry utca 17.

A Szapáry utca Szolnok főutcáját, a Baross utcát köti össze a Tisza-parttal, ezért elég forgalmas hely, bár  túlzottan nagy nyüzsgés azért nincs. A hely egy fehérre meszelt sátortetős házban található, ahol többféle felirat is hirdeti az üzlet létét, nehogy eltévedj.
A bolt meglehetősen nagy területű, ennek ellenére a biotermékekből ne várj nagy választékot, ugyanis a hely jó része lakberendezési bolt, ahol szőnyegeket, lakástextileket, ágyneműhuzatokat és ajándéktárgyakat  is tudsz vásárolni.
A biotermékek mondjuk csak a bolt elejét foglalják el, tehát elég könnyű őket megtalálni. Maga a kiszolgálás barátságos, bár a középkorú eladónő éppen egy ismerősével beszélget, de szakít arra időt, hogy üdvözöljön és a segítségét is felajánlja. Amúgy az üzlet tök üres, de hát hát délelőtt jövök, és olyankor még dolgoznak/tanulnak az emberek.
A biotermékek egy részét az élelmiszerek, más részét pedig a gyógyteák jelentik. Igazából olyan széles választék nincsen egyikből sem.
Az élelmiszerek közül leginkább a Piszkei Öko kimért péksütijeit kapni, de láttam kenyereket is többfélét, amelyek élesztő nélkül készülnek. A sütispolc fölé helyezték el a napraforgó-,lenmag-és tökmagolajokat. Lisztek is kaphatók, például búza-, tönköly-, tökmag-és sárgaborsólisztek. Rögtön a bolt elején helyezték el a gluténmentes élelmiszereket, de ezek közül csak Schar kenyérporok és Cornito tészták kaphatók. Az élelmiszerek közül még tésztákat és fűszereket is találsz itt közepes választékban. Az élelmiszereket egyébként a bejárattól balra helyezték el, míg a gyógyteákat a bolt közepén egy szigetszerű polcra tették. Én kizárólag a Mama Gyógynövényei szálas teáit láttam, de ezekből sincs valami széles választék.
Az üzlet hátsó részében találhatók meg a szőnyegek és a lakástextilek, amelyekből elég sokféle van. Szőnyegek közül magyar és ázsiai (egyiptomi, iráni, vietnami) mintájúak egyaránt kaphatók, míg a lakástextilek közül a vezető márka a Billerbeck, amely ágyneműket, matracokat, ágybetéteket szállít ide az üzletbe. Ezeken kívül még vannak különböző ajándéktárgyak a bolt elején, például tengeri csigák, bábfigurák, plüssállatok is, továbbá a pénztár közelében öko tisztítószerek (mosogatószer, mosószóda), továbbá néhány fajta ezoterikus könyv is is található.
Az üzlet honlapja szerint még kaphatók itt biokozmetikumok is a Tulasitól és a Weledától, de én ezekre nem emlékszem, pedig nem szokott baj lenni az emlékezőtehetségemmel. Valószínűleg vagy megszüntették az árusításukat, vagy pedig nagyon vadiúj termékek, ezt nem tudom.
A bolt egyébként hétköznap délután hatig, míg szombaton délután egyig tart nyitva, a honlapjukat pedig kicsivel feljebb már belinkeltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése