2013. március 9., szombat

Boltmustra: Harmónia Reformház Eger Széchenyi u. 4.

Az egri sétálón, a főiskolától nem messze, az óvoda mellett található ez a viszonylag új üzlet. Eléggé nagy területű helyről van szó, ahová az ablakon keresztül is remekül be lehet látni.
Miután a sétálón van a hely, ezért mindig van 3-4 nézelődő az üzletben, viszont az eladói kiszolgálás eléggé csapnivaló, de lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém. A rövid, szőke hajú eladónő ugyanis még csak köszönni sem tud, és simán átnéz rajtam, inkább a barátnőjével beszélget, csak hogy ne kelljen a vevővel foglalkoznia.
Ennek ellenére érdemes bejönni, mert nagyon szép üzlet, amelyben elég sokféle ajándéktárgyat is vásárolhatsz. A biotermékekből nincsen akkora széles választék, mint egy hagyományos bioboltban, viszont az Agykontroll termékek választéka kifejezetten figyelemre méltó.
Az üzlet jelentős része a bejárattól jobbra terül el, balra csak a sokféle asztali óra, kerámiából készült fűszertartók, teáskészletek (teafőző, csésze, alj) találhatók kis asztalokon. Fenn a falon pedig különböző szárított virágkompozíciók láthatók.
A bejárattól a jobbra bolt elején is ugyanezek a termékek találhatók a sokféle kézzel készített szappannal kiegészítve. A szappanok egy része külsőre nagyon hasonlít a különböző aprósütikre, pralinékra.
Az Agykontroll kiadványokat, illetve a biotermékeket a bejárattól jobbra leghátulra helyezték el két darab szigetszerű polcon, míg az élelmiszerek, a teák és a gyógytermékek leghátul kaptak helyet.
Az élelmiszerek közül csak lisztek (mandula, gesztenye, sárgaborsó, rizs) és olajok (lenmag, kendermag, dió, napraforgó) kaphatók, innivalók terén viszont némileg szélesebb a választék, ugyanis vannak tejpótló italok amarántból és szójából, pálinkák (Zsindelyes és Hortobágyi Betyár), továbbá elég sokféle tea is.
A teák  közül elsősorban a Herbária Patikája van jelen az üzletben a sokféle filteres és szálas gyógyteájával, de vannak még filteres Yogi és Mecsek teák is, viszont ezekből már nem olyan számottevő a választék.
A Yogi márkáról annyit kell tudni, hogy bioboltokban nem túl gyakori, mert elég drága, viszont érdemes megvenni, mert nagyon egzotikus és aromás teákról van szó.
A legtöbb Yogi tea Távol-Keletről ered, de vannak közép-és dél-amerikai, illetve afrikai származású teáik is. Mindegyik teájuknak nagyon erőteljes az íze, ami gyorsítja az anyagcserét, tehát gyógyhatású is.
A boltban kapható egy másik, viszonylag ritka teafajta is, a Larix, amelyet a szomszédos Romániában gyártanak, méghozzá a Székelyföldön, úgyhogy még némi magyar vonatkozása is van. A Larix eleve nem gyárt túlzottan széles választékban teákat, itt a boltban pedig végképp nincs belőlük valami széles választékkal: csak egyszerű szálas gyógyteákból van pár fajta.
Ezenkívül kaphatók még rooibos (filteres, szálas), zöld (szálas), fehér (filteres), lapacho (szálas) és maté (szálas) teák is.
Táplálékkiegészítőkből sincs valami széles választék, viszont egy részük szabadon elérhető a bejárattal szemben hátul. Ezek többnyire Vitaking termékek. Ezen kívül még van pár fajta vitamintabletta az eladói pult mögött is.
A hely hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyik tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése