2013. március 16., szombat

Boltmustra: Herbária Miskolc Árpád u. 24-26. Diósgyőrben

Diósgyőr központjában az egykori villamos-végállomással majdnem szemben az egyik tízemeletes panelház aljában is van egy Herbária. A hely nem túl nagy, nincs is sokáig nyitva, de mégis elég sokfajta gyógytermék kapható. Egy hosszú hajú, fiatal eladónő fogad a boltban, aki udvariasan köszön. Sajnos az üzlet tök üres, de hát pont délben jövök, amikor mindenki tanul, vagy dolgozik.
Élelmiszerekből nincs olyan széles választék, mert ez inkább gyógynövénybolt, de azért lisztekből (gluténmentes, Diabestar diabetikus, búza, tönköly, durum, rizs, zabpehely, Dr.Graham, rozs), olajokból (búzacsíra, kukoricacsíra, napraforgó, szőlőmag) és magvakból elég sokféle kapható, sőt még pár fajta gluténmentes Pasta d'Oro tészta is van. Az élelmiszereket mind a bejárattól jobbra  helyezték el.
A bolt egyébként egy kis előtérből nyílik, ahol Stadfor és Berkemann gyógycipők, illetve Dr. Batz gyógypapucsok vannak.
Az üzlet elején a bejárattól nem messze, ugyancsak ezek a papucsok láthatók. Mellettük helyezték el s sokféle gyümölcs-,speciális-és gyógyteát.
A gyümölcsteák egy részét az üzletlánc saját márkája, a Herbária Patikája forgalmazza. Ezekből van a több, a Mecsek darabos gyümölcsteáiból viszont gyenge a választék.
A filteres gyógyteákat szintén a Herbária Patikája forgalmazza, és szerencsére elég sokféle kapható belőlük.
A szálas gyógyteákat az üzlet leghátsó részébe pakolták. Legnagyobb részüket úgyszintén Herbária Patikája forgalmazza, de Mama Gyógynövényei, illetve dobozos Herbatrend teák is kaphatók gyenge választékban.
Az egzotikusabb teafajták közül én filteres zöld és fehér, illetve szálas lapacho teákat láttam még.
A bejárattól balra az ablak mellett egy állványról különböző vizek lógnak, például Kaqun, Oximix és ionos vizek, tehát a lúgosítás sem probléma.
A bejárattal majdnem szemben a sarokban helyezték el a kozmetikai termékeket, amelyek közül én fogkrémeket (Elmex, Lacalut ), samponokat (Varga, Naturland), Dr. Kelen sósborszeszes géleket, Biomed és Herbária gyógykenőcsöket, illetve rózsás és gránátalmás arckrémeket láttam. Bónuszban vannak még Aromax és Herbária Patikája illóolajok is, de ezekből igen sovány a választék.
A bejárattal szemben van az eladói pult és a kassza. A mögötte látható polcokra helyezték el táplálékkiegészítőket. Bevallom nem figyeltem meg, hogy ezekből milyenek vannak, de a Herbáriának most már saját márkájú vitaminjai vannak, úgyhogy gondolom, ezek kaphatók itt is.
A hely hétköznaponként délután fél ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs, viszont a franchise központi honlapja elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése