2013. augusztus 25., vasárnap

Boltmustra: Herbária Szeged Londoni krt. 7. az Árkádban

A távolsági buszpályaudvartól, és a Mars téri vásárcsarnoktól nem messze épült meg az Árkád Bevásárlóközpont, ami a korábban nem annyira forgalmas környéket eléggé feldobta.
A hely alagsorában nyílt egy Herbária üzlet is, amely nem túl nagy, viszont legalább mindennap nyitva tart elég sokáig. Korán reggel még eléggé üres a hely, de később ahogy láttam, azért többen is betérnek vásárolni, úgyhogy aligha fognak anyagi csődöt jelenteni. Egy szőke, középkorú hölgy az eladó, aki elég udvarias.
A helyet az előtérben található sokféle gyógypapucsról-és cipőről mindenképpen felismerni, de kompressziós harisnyák, szorítószalagok, vérnyomásmérők, szóval ilyen egészségügyi termékek is kaphatók a bejárattól balra.
A hely amúgy elsősorban kozmetikumokat és táplálékkiegészítőket árul elsősorban, élelmiszerek közül viszont lisztek (búza, tönköly, rozs, zab, hajdina, mandula, gesztenye, zabpehely, rizs), olajok (dió, mák, ligetszépe, máriatövis, szója, lenmag, kendermag, búzacsíra, szezám), diabetikus (csokik, kekszek, nápolyik pár fajta, többféle fagyipor, cukorpótló) és gluténmentes (lisztek, tészták pár fajta) termékek kaphatók.
A pultnál található kis hűtőben pedig szójatartalmú felvágottak, tofu, zab-és mandulakrémek találhatók.
Az élelmiszerek nagy részét a bejárattól jobbra helyezték el, kivéve a diabetikus termékeket és az olajokat, amelyek a bolt közepén egy szigetszerű polcon találhatók.
Italok esetében sokféle gyógyteából lehet választani, amelyek szálas és filteres formában egyaránt megtalálhatók. A vezető teamárka a Herbária Patikája, amely szálas és filteres formában is akad dögivel.  Lehet kapni még Apotheke és Pavel Vana teakeverékeket, Neuner's bioteákat, pár fajta gyümölcs-és kínai teát, de ezekből már csak kevés a választék. Diabess Györgyteát is láttam, amit cukorbetegeknek javasolt fogyasztani. Ezenkívül még sokféle Dr. Steinberger ivólé is kapható, továbbá folyékony italok zabból, mandulából és szójából. A pult mögött a Oximix, Mira, Salvus és ionos vizek találhatók.  A teákat és az ivóleveket is a bejárattól jobbra helyezték el.
Bal oldalt a kozmetikumok találhatók leginkább, például D'Oliva termékek (krémek, tusfürdők, fürdősó), Dr. Immun és Varga samponok, pár fajta hennás hajfesték, sokféle masszázsolaj-és krém, bükfürdői thermál gyógyvizes krém, paprikapakolás narancsbőr ellen, Elmex, Sensodyne, Lacalut és Dabur ayurvédikus fogkrémek, Listerine és cserszömörcés szájvizek. Gyógykenőcsök is vannak a Biomedtől elég sokféle, továbbá Dr. Kelen sósborszesz gél is kapható visszér ellen. A pulton egy kisméretű műanyag vitrinben Herbline ayurvédikus kozmetikumok (arckrémek, szemránckrémek,  arclemosók) vannak, amelyeket kérni kell az eladótól, mert önállóan nem vásárolhatók meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése