2013. szeptember 8., vasárnap

Boltmustra: Csigaház ásványbolt és tengeri csigák szaküzlete Budapest XIV. Hermina út

Most egy igazán különleges helyet szeretnék megmutatni nektek, amilyenből az országban is nagyon kevés van, nemhogy Budapesten. Ez pedig a Csigabolt, ahol az ásványokon kívül tengeri csigákból készült ékszereket és ajándéktárgyakat is vásárolhatsz. Ez azonban még nem minden: a boltban külön helyiség várja a gyöngyfűzés iránt érdeklődőket, akik igen széles választék közül válogathatnak, sőt akár helyben is elkészíthetik a kívánt ékszert!
Mindez a csodahely Budapest XIV. kerületében található a Hermina úton, közel a Thököly út sarkához, a 72-es troli végállomásánál. Mivel a hely a Hungáriához is nagyon közel található, ezért a 7-es és gyors 7-es buszokkal is ki tudtok menni a belvárosból, és a Hungáriánál le tudtok szállni.
A hely a pincében található, úgyhogy lépcsőn kell lemenni emiatt fájós lábúaknak, és kerekesszékeseknek nem éppen ideális.
A boltot már kívülről is megismerni, hiszen jó nagy tábla hirdeti, illetve ha jó idő van, akkor van egy kis stand az üzlet bejárata előtt, ahol megtekintheted a kínálat egy részét és vásárolhatsz is természetesen.
Maga a bolthelyiség olyan mint egy labirintus, ugyanis áll egy hosszú folyosóból, egy központi helyiségből, illetve két hátulsó helyiségből. Ez utóbbiakban található a gyöngyfűzéshez a különböző kellékek, míg a központi helyiségben kaptak helyet a marokkövek és ásványékszerek, míg a folyosón a tengeri csigákból készült termékek. Ez persze csak egyszerűsített felsorolás, hogy tudj tájékozódni.
A bolt bejáratával szemben, a folyosó elején csakraékszerek (lánc, karkötő) találhatók 7 féle színben, amelyek az adott csakra működését erősítik fel.
A főfolyosón mint említettem végig csigából készült ékszerek (láncok, karkötők), sima csigák és kagylók, illetve ezekből készült állatfigurák, továbbá bizsuékszerek (láncok, karkötők, fülbevalók) találhatók.
A főfolyosóról két kisebb folyosón keresztül is megközelíthető az üzlet központi helyisége. A hátsó folyosón tenyésztett gyöngyökből készült ékszerek (lánc, karkötő) várják a látogatókat, de ezek a központi és a hátsó helyiségekben is megtalálhatók kisebb mennyiségben.
A két hátsó helyiség a hátsó folyosóról és a központi helyiségből is elérhető. Itt találhatók a gyöngyfűzéshez szükséges kellékek, például a gyöngyök, kisméretű marokkövek, damilok, láncok, de vannak itt ásványékszerek és tenyésztett gyöngyökből készült ékszerek is.
A gyöngyöket kisebb vödrökben árulják, míg a felfűzhető ásványokat kisebb dobozokban. Ezek az ásványok jóval kisebbek, mint a központi helyiségben kapható marokkövek, és láncra felfűzhetők, úgyhogy ezekből az ásványokból is készíthetsz magadnak ékszereket.
A fő helyiségben találhatók a marokkövek, medálok, ásványékszerek (láncok, karkötők, fülbevalók), de a tengeri csigákból, kagylókból készült ékszerek, figurák itt is megvannak.
A marokköveket a fő helyiség leghátsó részébe helyezték el kisebb méretű poharakban. Maguk a kövek sem túl nagy méretűek, viszont a gyógyhatásuk így is működik. A poharakon felirat jelzi, hogy milyen típusú kövek találhatók benne, tehát nem tévedhetsz el.
A medálok ezzel szemben a falon találhatók, rajtuk nagy betűkkel látható a nevük. Mármint hogy milyen kőből készültek.
Az ásványláncok nagy része elég olcsó, de vannak drágább, ezüstre felfűzött példányok is. A láncok mérete változó: vannak rövidebbek, de vannak 90 cm-esek is.
A kövekről: ebben a boltban egyszerűen mindenféle van, ahogy láttam, tehát ritkaságok is kaphatók, és nemcsak a népszerűbb kövek. Az árak is ennek a függvényében alakulnak, de a kisméretű marokkövek elég olcsóak, mindössze pár száz forintba kerülnek.
A hely amúgy egy középkorú, kopasz fickóé, aki olyan semmilyen: se nem barátságos, se nem barátságtalan, szóval nem lehet véleményt alkotni róla. Forgalom az mindig van, főleg iskolaszezonban, délután négy-öt óra felé, mert akkor jönnek a gyermekek az iskolából a mamájukkal együtt, de egyébként is nagy az érdeklődés az ékszerek iránt.
A tulaj bácsi amúgy ékszerjavítást/készítést is vállal, szóval ezért is érdemes benézni. Bővebb információ a hely honlapján. Jó hír, hogy a honlapon keresztül online is vásárolhatsz, úgyhogy nem kell a nyitvatartási időhöz igazodnod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése