2013. szeptember 8., vasárnap

Boltmustra: Homoktövis biobolt Budapest XIV. Thököly út 117.

A Thököly út és az Amerikai út elágazásánál, a lasú 7-es busz megállójától nem messze található egy nem túl nagy méretű biobolt, ahová érdemes elmenni, ha a közelben laksz, mert elég korrekt a választék. Ráadásul a kiszolgálás is kifejezetten barátságos, legalábbis a középkorú, szemüveges hölgy, aki érkezésemkor a boltban tartózkodik ilyen volt. Mondta, hogy nyugodtan szólja, ha kérdésem lenne. Sajnos, a bolt a tök üres, rajtam kívül egy érdeklődő sincs.
A hely alapvetően bioélelmiszereket, táplálékkiegészítőket és teákat árul, kozmetikumokat nem láttam.
A polcokon jól látható felirat jelzi a különböző termékcsoportokat, pl. lisztek, olajok, gluténmentes termékek, reumára, fogyásra, májra, vesére ható táplálékkiegészítők, csak hogy könnyebben megtaláld azt, amit kell.
A bejárattól balra találhatók a lisztek (búza, tönköly, rozs, zab, zabpehely, rizs, barna rizs, árpa, burgonya, szója, mandula, lenmag, Graham), pár fajta Mecsek gyümölcstea, fogyókúrás, és lúgosító táplálékkiegészítők, továbbá szója-, quinoa-, hajdina- és rizsitalok.
Ugyanide tették a gluténmentes (elég sokféle Pasta d'Oro és Cornito tészta, lisztek)  és diabetikus élelmiszer-választékot (liszt, tészta, nápolyi) is. Vannak még tönkölytartalmú tészták is, de ezek már nem diétásak.
A kasszánál van egy kis hűtő, amelyben szójadesszertek-és felvágottak, kókuszolaj, pálmazsír, tofu, meg vizek találhatók.
A bejárattól jobbra végig italok találhatók, pl. Tündérvíz, Dr. Szalay lúgos, Mira, Hunyadi gyógyvizek, illetve pár fajta Dr. Steinberger ivólé, szintén pár fajta Herbária Patikája gyógytea, de fehér, rooibos,  és zöld teák is kaphatók.
Úgyszintén erre az oldalra helyezték a magvakat és az aszalt gyümölcsöket is, amelyekből szintén elég sokféle van. Az olajok (mák, dió, lenmag, kendermag, barackmag,máriatövis, napraforgó) is ugyanitt kaptak helyet.
Táplálékkiegészítők közül én elég sokféle kínait láttam, de az Interherb gyógynövény alapú tablettái is megtalálhatók itt, sőt Bálint-cseppek is vannak.
A heéy hétköznaponként délután hatig, míg szombatonként délig tart nyitva.A névadó gyógynövényről erről az oldalról tudhatsz meg többet, ahol meg is rendelheted az ebből készült termékeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése