2012. június 24., vasárnap

Boltmustra: Herbária gyógynövény Tatabánya Bláthy O. u. a Tesco-ban

Na most, Tatabányán két darab Tesco van, de a Herbária az a nagy Tesco-ban található az Összekötő úttól nem messze. Megközelíteni nagyon egyszerű: a Köztársaság útjáról (vagyis az 1-es számú főút városi szakaszától) fordulj le az Összekötő útra, és onnét már nem kell sokat menned. Az áruházzal szemben már a  Sárberki lakótelep házai látszanak.
A hely az üzletsoron van, és nem túl nagy, viszont a bejárat elé kirakott sokféle gyógypapucsról feltétlenül megismerni. Miután forgalmas helyen van, ezért mindig vannak nézelődők, szóval nem unatkoznak az eladók.
Annak ellenére, hogy kis üzletről van szó, kétfős személyzet van: egy középkorú hölgy és egy fiatal, szemüveges fickó. Mindketten nagyon segítőkészek, barátságosak, köszönnek, ami már eleve jó pont a helynek.
Az üzlet a már megszokott Herbária kínálatot hozza (azaz gyógypapucsok, D'Oliva termékek, Herbária Patikája gyógyteák és kenőcsök), miután tagja a legnépszerűbb magyar gyógynövény-üzletláncnak. Mindez persze csak egy része az üzlet kínálatának, mert azért még sokféle reformélelmiszer, kozmetikai termék és táplálékkiegészítő kapható itt.
A gyógypapucsokat a Dr. Batz és a Berkemann gyártja, de vannak gördülőtalpas cipők is a Stadfortól, bár az ő kínálatuk már nem olyan széles. Szintén az üzlet elején a papucsok és a cipők mellett van egy kis hűtőszekrény, amelyben tofu, szójafelvágottak, kókuszolaj és pálmazsír láthatók, ami a vegetariánusoknak és a diétázóknak kifejezetten jó hír lehet.
A boltban csak egy kis szűk folyosón lehet csak haladni az embereknek, mert annyira lekorlátozták a helyet, valószínűleg a lopásokat megelőzendő. Sajnos emiatt bevásárló-vagy gyerekkocsival nehézkes ide bejutni, kerekesszékkel meg egyenesen esélytelen.
A hely elsősorban gyógyteákat és táplálékkiegészítőket kínál, de kozmetikai termékek, és reformélelmiszerek is vannak, bár a legutóbbiból nincsen akkora választék, mondjuk  a lisztérzékenyek részére készült gluténmentes élelmiszerek kínálata nem is olyan rossz.
A teákat a bejárattól balra helyezték el, és meglehetősen sokféle van belőlük: nemcsak gyógyteák vannak ugyanis, hanem gyümölcs-, fehér-és rooibos teák is akadnak, elsősorban filteres változatban. Mondjuk a gyógyteákat már az eladói pult mögé helyezték, szóval  kérned kell az eladótól őket, de a többi teafajta önkiszolgáló.
A gyümölcsteákat a Teekanne és az üzletlánc saját teamárkája, a Herbária Patikája gyártja. Előbbiből nincsen valami sokféle, utóbbiból viszont a teljes választék megvan, bár a Herbária sem gyárt olyan túl széles választékban gyümölcsteát, inkább a gyógyteákra erősítenek rá.
Ha már a gyógyteákat említem, ezek közül szintén a hely saját márkáját, a Herbária Patikáját lehet elsősorban kapni, méghozzá filteres változatban.
Szálas gyógyteából viszont nincs valami sok, egyedül a Mecsek nagy kiszerelésű teakeverékei kaphatók.
A filteres kínai teaválaszték  is elég széles, ami főként fogyasztó-és meridiánteákat jelent, de láttam jázmin, és pu erh teákat is. A rooibos és fehér teák úgyszintén filteres változatban kaphatók.
A teák mellett szintén a bejárattól balra a BioTech USA táplálékkiegészítői kaphatók testépítők számára közepes és óriás kiszerelésben, de ezek már az eladói pult mögött vannak, úgyhogy kérned kell őket a személyzettől.
A pult alatti pocokra tették a liszteket (tönköly, rozs, zabpehely, fehér) és a magvakat, ezekhez szabadon hozzáférhetsz.
A pulton egy kis vitrinbe zárva megtalálható az összes Superwell vitaminkeverék is, amelyek lefedik az emberi test teljes működési területét, legyen az immunerősítő, szépségvitamin, alvást elősegítő készítmény fogyasztószer, stb. Mindegyik vitaminkeveréküknek önálló elnevezése van  a márkán belül.
Táplálékkiegészítőkből egyébként is elég sokféle van: vehetsz itt vitamin-és ásványi anyag, illetve különböző gyógynövénykivonatokat tartalmazó tablettákat is.
A bejárattól jobbra helyezték el a kozmetikai termékeket és a gluténmentes élelmiszereket. Én a kozmetikai termékek közül csak pár fajta Henna Plus hennatartalmú hajfestéket, Varga sampont, D'Oliva napvédő krémet és sampont láttam csak, ami azért nem valami sok.
A lisztérzékenyek élelmiszerei közül a gluténmentes lisztkeveréket és a Mester Család ételporait (levesporok, sütipor, muffinpor, keksztekercspor) érdemes megemlíteni. Ide helyezték azokat a liszteket is, amelyek egyébként nem diétásak, viszont a gluténmentes diétába beilleszthetők, pl. kukorica-és sárgaborsóliszt.
A hely nyitvatartása igazodik a többi üzletsoron található bolt nyitvatartási rendjéhez, azaz hétfőtől szomabtig este nyolcig, vasárnap viszont este hétig várják a vevőket.
Önálló honlapjuk nincs, viszont ha kíváncsi vagy a termékekre, akkor az üzletlánc központi honlapján meg tudod őket tekinteni, az aktuális akciókkal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése