2012. június 24., vasárnap

Boltmustra: Természet Patikája biobolt-gyógynövény Tatabánya Ságvári út 7/c a buszmegállóban

A hely meglehetősen távol esik a városközponttól, mert a Gál lakótelepen van, bár a buszpályaudvarról az 1-es és a 8-as számú helyi buszjáratokkal kb. 15 perc alatt ki lehet jutni. Még csak nem is kell olyan nagy távot elsétálni a megállótól, mert a bolt rögtön a buszmegállóban van.
Tatabányán ugyanis elég érdekesen építették meg a helyi buszjáratok megállóit, ugyanis mindegyiket téglából készült, amit az üveggel ellentétben nem lehet beverni, meg összetörni. (Falfirka az sajnos van itt is). Na, nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a megállók egyik fele esőbeállóból, a másik fele pedig valamilyen kis üzlethelyiségből áll, amelyekben többnyire trafik, vagy pékség kapott helyet, ahol buszjegyet is tudsz venni. Az egyik ilyen üzlethelyiségben a Gál lakótelepen viszont megnyitották ezt a kis boltot, ahol bio-és gyógytermékeket árulnak. A hely nagyon közel van az Omega Bevásárlóközponthoz is, onnét csak megállóra van.
Az üzlet ajtaján felirat jelzi, hogy milyen hely ez, kirakat viszont nincs. Ehelyett az ajtót plakát takarja, amelyből kiderül, hogy az üzlet egy Naturland Egészségcentrum, amely azt jelenti, hogy egy referenciaüzletről van szó, ahol jó eséllyel sokféle Naturland terméket (pl. gyógyteák, gyógykenőcsök) lehet találni.
A hely meglehetősen kicsi, de barátságos, akárcsak az ősz hajú, idős eladónő a pult mögött, aki kedvesen köszön és a segítségét is felajánlja. Különösebb vásárlóerő nincs a helyen - igaz, hogy szombaton zárás előtt érkezem fél órával -, csak az eladónőnek az egyik ismerőse van még a boltban.
Annak ellenére, hogy egy kis helyről van szó, mégis elég ütős termékválaszték található itt, különösen a teákból, de a gluténmentes élelmiszerekből is tudsz bőven választani.
A bejárattól balra sokféle szálas gyógyteát láthatsz a Mama Gyógynövényeitől és a Herbária Patikájától, de Herbatrend is kapható, csak ebből már jóval kevesebb van.
Még mindig a teáknál maradva: a filteres gyógyteákat az eladói pult mögötti polcokra tették. így ezeket már csak a személyzet segítségével tudod megvenni. A Herbária Patikája és Herbatrend márkák itt is jelen vannak, de csak meglehetősen gyenge választékban, viszont a Naturland gyógyteakeverékekből és a kínai teákból már meglehetősen sokféle van.
A szálas gyógyteák mellett illóolajokat, lenmagolajat, mézeket, tasakos fűszereket, Salvus vizeket és Bálint-cseppeket láthatsz, de ezekből nincsen valami sokféle, kivéve a Bálint-cseppeket, amelyek közül az összes kapható, ami azért nem gyenge.
Az eladói pult mögé helyezték el a többi gyógyterméket is, azaz a lóbalzsamokat, a sokféle Naturland és Naturstar gyógykenőcsöt, a Varga sampont és a Dr. Kelen sósborszeszes és anticellulit géljeit.
A bejárattól jobbra helyezték el a gluténmentes élelmiszereket, a magvakat, a liszteket és a Füredi ionos vizeket is.
Mint említettem a lisztérzékenyek számára készült gluténmentes élelmiszerekből meglehetősen sokféle van, különösen a Barbara tésztákból és a Mester Család ételporaiból (pl. keksztekercspor, muffinpor, levesporok). Ezenkívül van még gluténmentes ropi, zsemlemorzsa, rizstészta, azaz üvegtészta, továbbá kukorica-és szójaliszt.
Ha nem diétázol, akkor a tönköly-és durumlisztek közül tudsz választani, ami nem valami sok. Viszont magvakból elég sokféle van, amelyekből tudsz müzlit készíteni, illetve joghurtba is keverheted őket.
Egy kis bónusz így a beszámoló végére: az üzlet polcainak a tetején, mindkét oldalon egészséges életmóddal és étrendekkel kapcsolatos könyvek láthatók, amelyekből szintén nincs sok, de hátha találsz olyat, amire szükséged van. A könyvek szabadon elérhetők, feltéve ha elég magas vagy ahhoz, hogy le tudd őket venni. Ha mégsem, akkor kérj az eladótól segítséget.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva, önálló honlapjuk sajnos nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése