2012. június 30., szombat

Boltmustra: Királykút Gyógynövény Székesfehérvár Királykút lakónegyed 18. a Berényi út mentén

A hely a Királykúti lakótelep egyik tízemeletes házának az aljában található, közvetlenül a Berényi út mentén a Coop ABC áruház mellett. A Megyei Bíróság és a Fő utca kb. 5 perc sétára található innen, de általános iskola és fogorvosi rendelő is található a közelben.
A boltot felirat hirdeti, van egy kis kirakat is, viszont a másik ablakot reklámplakát fedi, amelyből megtudhatjuk, hogy D'Oliva termékeket mindenképpen kapni eme helyen. :)
Az ajtón belépve egy kis előtérből juthatunk be az üzletbe, ahol egy középkorú, vörös hajú hölgy teljesít szolgálatot, aki barátságosan köszön és a segítségét is felajánlja, de én csak nézelődöm. A bolt sokszor üres, de időnként jönnek vevők, akik céltudatosan és gyorsan vásárolnak, bámészkodni már kevesebben jönnek.
A bolt alapvetően gyógytermékeket kínál elsősorban - végül is gyógynövényszaküzletről van szó -, a bioélelmiszerek már nem annyira jellemzőek, éppen ezért is kerültek a bejárattól balra, leghátulra.
Igazából csak a magvak, lisztek (búza, tönköly, rozs, zabpehely, kukorica, rizs, Kilófaló) és olajok (búzacsíra, kendermag, napraforgó, szőlőmag) jelentik az élelmiszerkínálatot, de ezek legalább korrekt választékban kaphatók itt.
Ugyanide hátra kerültek a vizek is, például Oximix, Kaqun, Pi, Füredi, Dr. Szalay, Hunyadi, Mira és Ferenc József, szóval itt is van választék dögivel.

Az üzlet kínálatának nagyobbik része azonban a bejárattól jobbra lévő 4 vagy 5 polcon kapott helyet, illetve a hátsó fal mentén húzódó polcsorokon. Mindegyik áru alatt jól láthatóan feltüntették az árcímkét, szóval jól láthatod mi mennyibe kerül, és az ért ez nem kevés.
Ráadásul ezeket a bio-és gyógytermékeket aszerint csoportosították, hogy mi mire hat, legyen az  ökotisztítószer, baba-mama termék, arckrém, testápoló, vagy tea. Mindez vonatkozik a táplálékkiegészítőkre, amelyeket szintén így rendeztek el, tehát egy helyen vannak a nyugtatószerek, az emésztést elősegítő termékek, a fogyókúrás készítmények, vagy éppen a szív-és érrendszer-erősítők.
A bejárathoz legközelebbi polcon kaptak helyet az ökotisztítószerek, a babák számára készült termékek, a D'Oliva termékcsalád tagjai, a masszázskrémek-és olajok.

Ökotisztítószerek közül Iecologic öblítő, folyékony mosószer és mosogatószer kapható, de van még folyékony mosódió, mosószóda, folttisztító-és fehérítőszer is. Természetesen ez mind bio és egyúttal a környezetet is védi.
A babák számára készült termékeket a Bio Baby gyártja, amely gyógynövényeket tartalmazó babakozmetikumokat készít, amelyek ráadásul mind biotermékek is. Itt a boltban úgy láttam, hogy az összes termékük megvan, vagyis lemosó tej, popsikrém, tisztító olaj, fürdető sampon, nyugtató krém, folyékony szappan, testápoló, hintőpor és fürdősó.
A D'Oliva termékek részben szabadon elérhető, részben pedig egy üvegvitrinbe zárták, ami szintén elég közel van a bejárathoz. A boltban gyakorlatilag összes termékük kapható, vagyis bőrápoló krémek, napvédő termékek, tusfürdők, samponok, fürdőgolyók.  Masszázskrémekből-és olajokból viszont nincsen valami sokféle.
Ha már a bőrápolást említem, akkor elmondanám, hogy ebben az üzletben tudsz venni shea vajat is, amely kiváló hatással van a bőrre, ugyanis magas A-, E-és F-vitamintartalma van, amelyek mind ún. szépségvitaminok, amelyek segítenek a ragyogó külső elérésében és megtartásában. Ráadásul a shea vajnak magas az antioxidáns tartalma is, vagyis ráncosodás, illetve leégés ellen is kiváló, tehát ha napra mész, akkor érdemes használnod. Egyébként a száraz, ekcémás, pikkelysömörös bőrre is nagyszerű hatással van, de ízületi gyulladások és sportsérülések kezelésére is kiváló. Itt a boltban csak kis kiszerelésben kapható elég drágán, de egyszerre csak borsónyi mennyiséget kell belőle használni. Egyéb arckrémekből is meglehetősen széles a skála, és Aromax illóolajok is vannak azért.

A tisztítószeres polc után következnek a különböző vitamin-és ásványi anyag, illetve táplálékkiegészítő tabletták, amelyekből kifejezetten sok van, például a Superwell, a Béres és az Interherb termékek teljes skáláját megtalálhatod itt.
Amíg a Superwell elsősorban vitaminkeverékeket forgalmaz, addig az Interherb inkább különböző gyógynövények kivonatait gyártja. Fogyókúrás és lúgosító termékek is vannak szép számban, amelyeknek egy része kínai termék, például a szűztea kapszula.

A meglehetősen sokféle filteres és szálas teákat már hátrébb helyezték el, hiszen ezek a legolcsóbb termékek, ami különösen az egyszerű szálas zacskós teákra igaz, amiket a Mama Gyógynövényei és a Juva Pharma szállít az üzletbe, de azért Herbária Patikájából és Adamo-Fittből  is van egy szerény kínálat.  A legerősebb választékot azonban mégis az előző két márka jelenti.
A filteres teákat kétféle csoportra lehet osztani: egyrészt vannak a gyógyteák, másrészt pedig a speciális teafajták, mint pl. a lapacho, a rooibos, a maté és a zöld teák.
A filteres gyógyteákat legfőképpen a Herbária Patikája és a Naturland szállítja, de elég izmos a Mecsek, a Pannonhalmi és a Pavel Vana teakeverékek kínálata is, de lehet Neuner's bioteákat is kapni, továbbá kínai teák is vannak. A fogyókúrázók pedig vásárolhatnak itt Malmos és Csala Varázs teakeverékeket is.
Az üzlet filteres gyógyteakínálatának jó része keverék formájában kapható, kivéve a Herbária Patikáját, meg a Neuner's-t, mert ők monoteákat is szállítanak ide.

A jobb oldalt hátul végigfutó polcsorokon részben a teák, részben pedig a gyógykenőcsök, a samponok, a tusfürdők és a hennatartalmú hajfestékek vannak.
Gyógykenőcsök közül elsősorban Biomedet lehet kapni, de van pár fajta Naturland is, amelyek elsősorban gyulladásokat és mozgásszervi problémákat orvosolnak.
Samponok közül meglehetősen sokféle van, például Dr. Immun, Naturland, Revalid, Dr. Chen, Logona és Dermipsor.
Tusfürdők közül leginkább a S'Nonas és az Avea márkák vannak jelen elég széles választékban, mondjuk utóbbi fajtát én nem ismerem, úgyhogy nem tudok róla többet mondani, mert kevés helyen találkoztam vele.
Hennatartalmú hajfestékek közül is sokféle van kétféle forgalmazótól mindenféle árnyalatban.
A hely minden hétköznap délután hatig, szombatonként pedig délig várja a vevőket. Önálló honlapjuk nincs, de ha a közelben laksz, vagy dolgozol, akkor érdemes benézned.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése